Bose SoundLink Color II İncelemesi

Bose'un Bluetooth hoparlörü SoundLink Color II, ses performansıyla yeterli mi? İnceledik!

CHIP Online Notu 80
  • Ses performansı
  • Multipoint Bluetooth
  • Suya karşı dayanıklı
  • Tasarım
  • Ortalama pil ömrü
  • Herhangi bir montaj çözümü yok

Açık havada müzik dinlemek isteyenler, genellikle bunu mobil cihazlara yönelerek sağlıyorlar. Kablosuz hoparlörler son yıllarda oldukça gelişti ve hem ses kalitesi hem tasarım anlamında müzikseverleri memnun ediyorlar. Bugün inceleyeceğimiz Bose Soundlink Color II de bu modellerden biri oluyor.

Tasarım

Tasarım

Bose Soundlink Color II, tasarımıyla ilk nesil SoundLink Color hoparlöre oldukça benziyor. Sert bir plastik malzemeyle kaplanan hoparlör, tatlı – sert bir dokuya sahip. Yani elde tuttuğunuzda iyi hissettirecek bir yumuşaklıkta, aynı zamanda yere düştüğünde zarar görmemesini sağlayacak bir sertlikte.

Bose Soundlink Color II, suya karşı dayanıklı bir hoparlör. IPX4 sertifikasına sahip olan hoparlör, su sıçramalarına karşı dayanıklılık gösteriyor. Yani onu çimlerin üzerindeki su fıskiyesinden zarar görmüyor, yağmurda su almıyor veya üzerine sıvı döktüğünüzde endişe etmenize gerek kalmıyor.

Bose Soundlink Color II'nin tüm butonları, hemen üzerinde yer alıyor. Burada Bluetooth eşleştirme butonu da dahil olarak, kaynak seçme, ses açma ve kısma ile güç butonları yer alıyor. Hoparlörün hemen yan tarafındaysa, kulaklık ve şarj için microUSB yuvası bulunuyor.

Performans

Performans

Bose Soundlink Color II, Bluetooth destekli bir hoparlör. Çok kolay şekilde eşleşen hoparlör, Bose markası altında yer almasıyla, performans noktasında fark yaratan bir grafik çiziyor. Mesela bu hoparlörü JBL'in Clip 2 mobil hoparlörü ile karşılaştırırsak, arada ses konusunda dağlar kadar fark olduğunu açık net ifade edebiliriz. Bose Soundlink Color II, bas, mid ve vokal seslerde büyük keyif sağlıyor.

Elbette mobil hoparlörlerin ses performansı önemli olduğu kadar pil performansı da önem arz ediyor. Bose Soundlink Color II'nin bu konudaki sınırı 8 saat. 8 saat sonunda pili tükeniyor ve bataryayı doldurmanız gerekiyor. Yine bunu da JBL'in farklı bir modeli olan Charge 3 ile kıyaslarsak, o modelin pil ömrü 20 saati bulabiliyordu. Bu anlamda elimizdeki cihazın pil ömrünün biraz daha yüksek olmasını dilerdik doğrusu.

Özetle

Bose Soundlink Color II, taşınabilir yapısı ve uygun ölçülerdeki boyut ve ağırlığıyla, yapı itibariyle iyi bir tercih olabilir. Performans noktasında da ses kalitesi bakımından çokça memnun kalacağınızı söyleyebiliriz. Bu anlamda pek çok rakibini geride bırakacak ölçüde ses sağlıyor. Ancak keşke pil ömrü daha uzun olsaymış demeden geçemiyoruz. 8 saat kısa değil, fakat rakiplerine nispeten ortalama kalıyor.

Bose Soundlink Color II'nin fiyatı ise 820 TL dolaylarında. Fiyat noktasında da rakiplerinden büyük fark yaratmıyor. Bu anlamda tercih edilebilir.

Kimler Almalı

Bluetooth hoparlör arıyor ve ses kalitesi iyi olsun istiyorsanız Bose Soundlink Color II iyi bir tercih olacaktır.

Alternatifleri

Bose Soundlink Color II'ye daha uygun fiyatlı bir alternatif olarak JBL Clip 2'yi de tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Bose SoundLink Color II
Ürün Markası Bose
CHIP Online Notu
80
Bluetooth Var
Menzil 9 metre
Pil Ömrü 8 saate kadar
Su Koruması IPX4
Bağlantılar 3.5 mm Aux, microUSB
Boyutlar 133 x 127 x 57 mm
Okuyucu Yorumları