Canon EOS 1DX Mark II testte!

Fotoğrafçılar ve film yapımcıları için hızlı ve profesyonel DSLR

Canon EOS 1DX Mark II İnceleme
CHIP Online Notu 94
  • Aşırı hızlı seri çekim
  • Yüksek görüntü kalitesi
  • 60p ile 4K video
  • Yüksek fiyat
  • WLAN yok
  • Pahalı yedek pil ve hafıza kartları

Canon'un yeni full frame EOS 1DX Mark II modeli kelimenin her anlamıyla profesyonel bir cihaz. Testte sadece en üst seviye performanslar sergiledi, özellikle de aşırı hızlı devamlı çekme özelliğiyle.

Cihaz ayrıca çok kapsamlı bir ekipmana sahip (buna dahili bir pil yuvası da dahil) ve 20 megapiksellik sensörü çok yüksek kalite görüntüler üretebiliyor. Bu bilgilerin yanında, 6300 Euro'luk yüksek fiyatının ciddi derecede hakkını veriyorsa da, bu kamera belirtelim ki özellikle azimli ve profesyonel fotoğrafçılar için üretilmiş bir ürün.

Cihazın TOP10 listemizdeki en hızlı DSLR kamera olduğunu da belirtmeliyiz: Sabitlenmiş odakla saniyede 16 fotoğraf çekebiliyor ve keskinlik ayarlama özelliği açıldığında ise 14 fotoğraf çekebiliyor. Şu an bundan daha hızlı bir model yok.

Daha da ötesinde, JPEG formatında sınırsız seri uzunlukta fotoğraf çekebiliyor. RAW formatında fotoğraf sekansının 170 ila 260 fotoğrafa düştüğünü belirtmeliyiz ve bu son derece normal. Bir görüntü yüksekliğinde maksimum 1735 çizgi çifti seviyesindeki keskinliği ile, 20 megapiksel'lik CMOS sensörü ISO 6.400 seviyesine kadar harika keskinlikte fotoğraflar çekebiliyor. Eğer biraz taviz verebilecekseniz, ISO 51.200 seviyesine kadar ISO değerlerini görebilirsiniz.

Fakat bu kameradan ve hızından gerçek anlamda faydalanabilmek için harika bir hafıza kartına ihtiyacınız var. CF II kart yuvasına ek olarak, cihazda aşırı hızlı (ve aşırı pahalı) CFast 2.0 çipi de mevcut. Örneğin, Lexar'ın hızlı 256 GB Professional cihazının 900 Euro gibi bir fiyatı var. Belli şartlar altında, fotoğrafçılar bunu almasa da olur diyebiliriz, fakat film çekenler için bu olmazsa olmaz kategorisinde. Yüksek çözünürlüklü ultra HD video kayıt özelliği 60 fps'de saniyede 800 MB yani dakikada yaklaşık 6 GB veri kaydedilmesi anlamına geliyor. Fakat, biz bu kadar detaylı ve keskin bir kayıt hiç görmedik. "live view" modunda bile, otofokus çok hızlı ve net hareket ediyor. Aynısı 61 faz alanı için (ki bunlara 41 adet keskin geçişken sensör dahil) de söylenebilir, düşük aydınlatma şartlarında bile. 4:2:2 kodlaması, mikrofon ve kulaklık portları ile küçük bir çark ile çekim yapabiliyorsunuz.

Özetle

Sonuç olarak bu Canon EOS 1DX Mark II profesyonel video çekimleri için ideal.

Kimler Almalı

Profesyonel çekim yapmak istiyorsanız Canon EOS 1DX Mark II sizin kaleminiz.

Alternatifleri

Canon Eos 7D Mark II'ye de alternatif olarak Nikon D5'e de bakabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Canon EOS 1DX Mark II
Ürün Markası Canon
CHIP Online Notu
94
Maksimum çözünürlük 5472x3648 piksel (20 MP)
Ekran 3.2 inç
Tepki hızı 1/8.000 / 30s
ISO aralığı 50-409.600
Boyutlar/ ağırlık 15 x 16 x 8.3 cm / 1.3 kg
Okuyucu Yorumları