Taşınabilirlik budur

Minik dizüstü bilgisayar üreticileri arasındaki yerini alan Casper, Minibook modeli ile iddialı geliyor.

Casper Minibook İnceleme
CHIP Online Notu 85
  • Yüksek performans
  • Yüksek kapasite
  • Hafif

Dizüstü bilgisayar dünyasında artık moda mini bilgisayarlar. Gerek boyutları gerek se de performansları ile göz dolduran bu dizüstü bilgisayarlar, her yere götürebileceğiniz kadar yüksek bir taşınabilirlik sunuyorlar.


İşte bu yeni dizüstü bilgisayarlardan biri de Casper'dan geliyor. Firmanın Minibook adını verdiği ürünü 10"lik bir ekrana sahip. Diğer firmalarda olduğu gibi Casper'da işlemci olarak Atom'u tercih edenlerden. Hyperthreading'li 1.6 Ghz'lik bu Atom Karınca, yaptığımız testlerde 720p HD videoları bile hiç takılmadan oynatmayı başarbildi. Her ne kadar 720p HD video'yu 10" ekran da seyredecek olmasak da bu işlem cihazın gücünü ortaya koyması açısından bir fırsat niteliğindeydi.

Casper'ı rakiplerinden ayıran en büyük özelliği ise sunduğu kapasite. Rakiplerinin sunduğu 80 GB kapasiteyi ikiye katlayan firma, tamı tamına 160 GB depolama alanı sunuyor. Üründe beğenimizi kazanan bir başka nokta ise beraberinde gelen işletim sisteminin Windows XP olması oldu. Bu sayede ürünün gayet performanslı çalıştığını söyleyebiliriz.

Rakiplerinden tek eksiği Bluetooth olan ürün 1.3 MP çözünürlükte bir web kamerasına sahip. Kart okuyucu, kabloszu bağlantı ve üç adet USB ise diğer özellikler.

Sonuç olarak KDV dahil 700 YTL'den satılan ürün bizden tam puan alıyor. Casper, taşınabilirliği bir sonraki çağa taşımayı başarıyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Casper Minibook
Ürün Markası Casper
CHIP Online Notu
85
İşlemci Intel® Atom N270 1.60Ghz
Bellek 1GB DDR2 667 MHz
Sabit Disk 160 GB SATA
Ekran 10" Wide Screen
İşletim Sistemi Windows® XP Home
Kamera 1.3 Megapiksel
Ekran Kartı Intel GMA 950 64 MB
Kablosuz Ağ Bağlantısı Wireless 802.11b/g
Kart Okuyucu SD/MMC/MS/MSpro
Ağırlık Batarya dahil 1 KG
Okuyucu Yorumları