EZCast'i inceliyoruz.

Video, müzik veya fotoğraf... Multimedya dosyalarını TV'ye aktarabilen EZCast'i inceliyoruz.

CHIP Online Notu 68
  • Kullanışlı
  • Pahalı değil
  • Kablosuz görüntü aktarımı
  • HDMI uzatma kablosu
  • Windows Phone uygulamasının gelişmesi gerek
  • Gecikme olabiliyor
  • Bağlantı problemleri

Evdeki televizyonunuzda bir HDMI bağlantısı var ancak akıllı özelliklerden yoksunsa bunu aşabileceğiniz cihazlar piyasada bulunabiliyor. Bunlar arasında direkt USB bellek biçiminde olan ve Android işletim sistemini barındıran mini PC'leri bulabilir ve yine bugün inceleyeceğimiz Dark EZCast gibi televizyona mobil cihazlarınızdan veri akışı sağlayabileceğiniz cihazları görebilirsiniz. Daha önce bu tür ürünlere benzer bir örnek olarak Chromecast'i incelemiştik hatırlarsanız. Dark EZCast de benzer bir uygulamayı bizlere sunan bir cihaz.

Dark EZCast, ucunda HDMI girişi bulunduran parmak boyutunda bir cihaz. Bunu televizyonunuzun HDMI girişine bağlıyorsunuz. Cihaza güç vermek içinse USB kablosunu kullanmanız gerekiyor. USB kablosunu televizyona bağlayabilir veya ayrıca bir adaptör ile fişe de takabilirsiniz. Bu işlemin ardından cihaza görüntü aktarımını telefon, tablet veya bilgisayar gibi hangi cihazından yapacaksanız ona EZCast'in uygulamasını yüklemeniz gerekiyor.

Uygulamayı da yükledikten sonra artık mobil cihazınızı EZCast'e bağlamak için hazırsınız. Ekranda beliren şifreyi mobil cihazınızın Wi-Fi ağları kısmından EZCast bağlantısını bularak giriyor, ardından da mobil cihazınızı kullanarak artık EZCast'in ayarlarını televizyon veya monitör üzerinden yapılandırabiliyorsunuz. Bağlantı ayarlarının bazen problem çıkartabildiğini de söyleyelim.

Kablosuz video aktarımı

DLNA, AirPlay ve Miracast ile uyumlu olarak çalışan Dark EZCast, böylece her platform tarafından kullanılabiliyor. Android işletim sistemli veya iOS işletim sistemli telefon veya tablet üzerinden televizyona görüntü veya herhangi bir multimedya içeriğini aktarma işlemini gerçekleştiren cihaz, böylece pratik bir çözüm sunuyor.

Televizyona Full HD video aktarımı yapabildiğiniz cihaz yaptığımız testlerde genellikle başarılı bir performans gösterse de bazen gecikme yaşatabiliyor. Elbette başta videonun bir kısmı tampon belleğe alınırken beklemek durumundasınız, ancak aralarda da gecikmeler yaşanabiliyor.

Cihaz ile ayrıca Mirroring işlemi de yapabiliyorsunuz. Böylece bilgisayarınızın ekranını televizyona taşıyabilirsiniz.

Özetle

Android, iOS veya Windows platformundaki cihazlarda televizyon veya monitöre kablosuz görüntü taşımak isteyenler Dark EZCast'i yakından inceleyebilirler. Genel olarak kullanışlı bir platform olan cihaz, geliştirilerek daha iyi olabilir.

Dark EZCast'in fiyatı 45 dolar + KDV şeklinde. Fiyatı her ne kadar pahalı olmasa da ChromeCast'in yanında yine de bir miktar pahalı kaldığını söylemek lazım.

Kimler Almalı

Android, iOS veya Windows platformundaki cihazlarda televizyon veya monitöre kablosuz görüntü taşımak isteyenler Dark EZCast'i yakından inceleyebilirler.

Alternatifleri

Dark EZCast'e alternatif olarak Chromecast'i inceleyebilir veya televizyonunuzu Android işletim sistemli bir mini PC ile akıllandırmayı deneyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Dark EZCast
Ürün Markası Dark
CHIP Online Notu
68
Bağlantı HDMI, Wi-Fi, DLNA
Garanti 2 yıl
Boyutlar 87 x 31 x 9 mm
Ağırlık 19 gr.
Okuyucu Yorumları