Kablosuz ağı genişletiyor

Kablosuz ağı genişletmek için pratik bir çözüm sunan Dark RangeMax'i inceliyoruz.

CHIP Online Notu 74
  • Ek priz desteği
  • Performans
  • Kolay kurulum
  • Türkçe arayüz
  • 802.11ac desteği yok

İnternet yalnız çalıştığımız ofiste değil, evdeki çalışma odamızda değil, mobil ortamlarda değil, her an her yerde olmalı. Daha yüksek hızda internet, daha fazla içeriğe yüksek hızda erişim sağlayabilmemiz için 4.5G'ye de ülke olarak nisan ayında geçiş yapmamıza az bir zaman kala, evde veya ofiste internete yalnızca modemin kurulu olduğu odadan erişim sağlayabilmek, pek çok kişiye ayak bağı olabiliyor. Bu handikabı aşmak için pek çok yol mevcut. Bunlardan biri de bugün elimizdeki Dark RangeMax WRN330P modeli. Bir menzil genişletici olan WRN330P gibi, piyasada farklı markalar altında çok sayıda model bulunuyor. Yine elbette Dark'ın da çok sayıda çözümü mevcut. Bunlar arasında daha kalıplı modeller olduğu gibi, tasarım ve kullanımıyla pratik örnekler de bulunuyor. RangeMax WRN330P de bunlardan biri.

Prize tak - çalıştır

Prize tak - çalıştır

RangeMax WRN330P, prize takarak çalıştırabileceğiniz, kolay kuruluma ve kullanıma sahip bir kablosuz ağ menzil genişletici. Aynı zamanda roueter olarak da görev yapabilen cihaz, tasarımıyla sade ve fonksiyonel.

Üzerinde bir priz bulunduran cihaz, böylece prize bağladığınızda alan kaybı yaşatmıyor. Üzerinde yer alan prizi kullanabiliyorsunuz. Bununla, daha önce incelediğimiz benzer TP-Link RE210 ve Asus RP-AC56 gibi modellerden fark yaratabilen RangeMax WRN330P, yine bu modeller gibi harici antenleri de üzerinde taşıyor. Sağ ve sol kenarında iki adet 3'er dBi'lık anten bulunduran cihaz, bu sayede çekim gücüyle ilgili bir sorun yaratmıyor.

Cihazın üzerinde modeminizle kolay eşleştirebilmeniz için bir WPS butonu, hemen yanında da durum LED ışıklandırmaları yer alıyor. LAN ve WAN portları ise cihazın hemen altında.

Kablosuz ağı genişletin

Kablosuz ağı genişletin

RangeMax WRN330P, kablosuz ağınızı genişletebilmenizi sağlıyor dedik. Bunu hem kablosuz cihazlarınıza hem de kablolu cihazınıza sağlayabilen repeater, kurulum noktasında da oldukça kullanıcı dostu davranıyor. Arabirimi tamamen Türkçe olan cihazın, kurulumunu kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz.

Cihazın teknik altyapısına bakacak olursak, kablosuz ağ standardı olarak 802.11n desteği sunduğunu ve bununla 2.4 GHz bant üzerinden 300 Mbps'e kadar veri transfer hızı sağladığını söyleyebiliriz. Kurulumunun yanı sıra performansıyla da işlevsel bulduğumuz cihaz, bazı teknik noktalardan ise az önce sıraladığımız rakiplerinin gerisinde duruyor. 5 GHz bant desteğine sahip olmayan ve bununla 802.11ac desteği de sunmayan RangeMax WRN330P, bu anlamda bir seçenekten öteye gidemiyor.

Özetle

Sonuç olarak RangeMax WRN330P, kablosuz ağı genişletmek isteyen ve ayrıca pratik bir router olarak da kullanılabilen bir ağ cihazı. Kurulum kolaylığı ve sunduğu performansıyla herhangi bir sorunu olmayan cihazı, bu yönleriyle beğendik. Fakat 802.11ac desteği modeller varken ve bunlar RangeMax WRN330P'nin 117 TL'lik fiyatına yakınken, tercih edilebilirlik oranı bizce düşüyor. 802.11n standardı destekleyen modeller içinde iyi bir yere sahip, fakat artık 802.11ac desteği sunan modeller arasında geride kaldığı bir gerçek.

Kimler Almalı

RangeMax WRN330P; evde veya ofiste, kablosuz ağını genişletmek isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilebilir.

Alternatifleri

RangeMax WRN330P'ye alternatif olarak yakın fiyata ve çift bant desteği ile totalde 750 Mbps'e değin hızlar sunan TP-Link RE210 modelini alternatif olarak önerebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Dark RangeMax WRN330P
Ürün Markası Dark
CHIP Online Notu
74
Arabirim 10/100 Mbps WAN/LAN Port, 10/100 Mbps LAN Port
Frekans 2.4 GHz
Kablosuz Standartları IEEE 802.11 n/g/b
Sinyal Oranı 300 Mbps
Anten Gücü 2 x 3dbi
Boyutlar 126 x 33 x 75 mm
Ağırlık 185 gr.
Okuyucu Yorumları