Digitus DA-70310-2: Pratik kullanım

Digitus'un USB arabirimli kart okuyucusu DA-70310-2'ye göz atıyoruz.

Digitus DA-70310-2 İnceleme
CHIP Online Notu 68

Bir kere yazıldıktan sonra bir daha kullanılamayan, yazılıp silinebilir olanları da pahalı ve çok zaman gerektiren CD'lerin devri çoktan kapandı. Flash tabanlı depolama birimlerinin yaygınlaşmasıyla bütün cihazlar artık bu tür depolama birimlerini destekler oldular. Fotoğraf makineleri, cep telefonları ve hatta kameralar dahi hafıza kartlarına kayıt yapar oldular. Bu bağlamda artık hafıza kartları ile daha fazla haşır neşir olduk.

Digitus'un DA-70310-2 model kart okuyucusu da bilgisayarında kart okuyucu olmayan veya kart okuyucusu farklı biçimleri desteklemeyen kullanıcılara hitap ediyor. USB 2.0 arabirimi üzerinden bağlanan cihaz, testlerimizde saniyede 25 MB okuma ve 20 MB yazma hızlarına ulaştı. Tabi burada kullanılan hafıza kartının sınıfının da büyük önem taşıdığını belirtelim. Sınıf ne kadar yüksek ise okuma-yazma hızları da o kadar yüksek oluyor. Fakat bir noktada USB 2.0'ın limitlerine takıldığınızı da belirtelim. Bu bağlamda saniyede 25-30 MB'ın üzerine çıkmak istiyorsanız USB 3.0 bir kart okuyucu şart.

DA-70310-2'nin desteklediği kart tiplerine baktığımızda ise MS, SD/SDHC, Micro SD (T-Flash), adaptör ile Mini SD, MMC, adaptörsüz M2 hafıza kartları ile uyumlu olduğunu görüyoruz. Uyum demişken cihazın Windows 7, Vista, XP ve Mac OS 10.x işletim sistemleriyle uyumlu olduğunu da belirtelim. Son olarak ürünün etrafındaki USB portlarını kullanım esnasında bloke ettiğini de belirtmekte fayda var.

Özetle

Bir kart okuyucudan beklentileriniz çok fazla değilse Digitus DA-70310-2'yi tercih etmemeniz için herhangi bir neden yok.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Digitus DA-70310-2
Ürün Markası Digitus
CHIP Online Notu
68
Desteklenen kartlar MS, SD/SDHC, Micro SD (T-Flash), Mini SD, (Adaptör gerekli), MMC, M2 (adaptöre gerek yok)
Arabirim USB 2.0
İşletim sistemi Windows 7, Vista, XP, Mac OS 10.x
Diğer Tak çalıştır
Okuyucu Yorumları