Dyson V15s Detect Submarine İnceleme

Dyson, ürün portföyündeki tek eksiği tamamlayacak ilk ıslak-kuru kablosuz süpürgesi Dyson v15s Detect Submarine’i satışa sundu. Peki, yeni makine bizlere neler sunuyor? İşte tüm detaylarıyla Dyson v15s Detect Submarine incelemesi.

CHIP Online Notu 92
  • Hem ıslak hem kuru zeminlerde kullanışlı
  • Manevra kabiliyeti
  • Her zemin için ayrı başlık seçeneği
  • Otomatik mod
  • LCD ekrandan gerçek zamanlı izleme
  • Fluffy Optic başlığı ile derinlemesine temizlik imkanı
  • Yüksek emiş gücü
  • Uzun şarj süresi
Editörün Seçimi

Süpürge dendiğinde akla gelen ilk markalardan biri kuşkusuz Dyson. Bu, kablolu süpürgelerde de böyleydi, kablosuz süpürgelerde ise artık daha fazla adını duyuyoruz diyebiliriz, zira bu dikey şarjlı süpürgeler şayet iyi bir temizlik istiyorsanız artık evlerin olmazsa olmaz cihazları haline gelmiş durumda. Peki, Dyson’dan bir süpürge almaya karar verdiniz diyelim; hangisini almalısınız? Bugün elimizde buna çok güzel bir örnek var. Bu cihaz Dyson’ın ilk hepsi bir arada ıslak ve kuru makinesi Dyson V15s Detect Submarine.

Dyson V15s Detect Submarine, tam aradığınız çözüm olabilir. Nedeni çok basit: Dyson teknolojisi, şimdi ıslak ve kuru temizleme özelliğiyle birlikte bu cihazda bir arada. Evet, Dyson süpürme işlemi konusunda zaten fazlasıyla başarılıydı, artık bunu Submarine ıslak temizleme başlığı ile sert zeminlerde ıslak temizlik yapmasıyla da genişletiyor.

Dyson, ev temizliğini kolay ve hızlı hale getiren elektrikli süpürge serisine yeni bir ekleme yaparak tüm teknolojilerini ilk kez tek bir elektrikli süpürgede topladı. Toz aydınlatma ve algılama teknolojisi, Dyson'ın Hyperdymium motoru ve sert zeminleri temizlemek için kullanılan yeni ıslak temizleme başlığıyla birlikte V15s Detect Submarine, tek bir süpürge ile temizlik işlerini halledebilecek yetenekte bir cihaz oluyor. Hepsinden bahsedeceğiz, ancak önce cihazı kutusundan çıkartalım.

Dyson V15s Detect Submarine’in kutusu bir hayli kalabalık. İlk başta bu cihazı özel yapan Submarine başlığını görüyoruz. Kutuda daha birçok başlık var tabii; Fluffy Optic temizleme başlığı, Digital Motorbar başlığı ve Anti-tangle Mini Motorhead başlığı yer alıyor. Ayrıca aralıkları temizlik için ve hem ev hem arabanızda kullanabileceğiniz ikisi bir arada kombinasyon başlığı da bulunuyor. Yine süpürge borusu, ıslak temizleme başlığı saklama tablası, süpürgeyi duvara askı ünitesi ve şarj cihazı da mevcut. Asıl oyuncu da kuşkusuz burada; Dyson Hyperdymium motoru, Root Cyclone teknolojisi ve bahsedeceğimiz diğer teknolojiler ergonomik bir dizaynda elinizin altında.

Şimdi bunların hepsinden bahsedeceğiz ancak süpürgenin asıl yeniliği Submarine başlığı olduğu için onunla başlayalım.

Dyson’ın yeni Submarine ıslak temizleme başlığı, sert zeminlerdeki kirleri ve lekeleri etkili bir şekilde temizlemek için doğru miktarda su kullanımı sağlıyor. Teknik açıdan baktığımızda, ne kadar sıkarsanız sıkın hala sırılsıklam kalan eski moda paspaslara güçlü bir motor barındıran mikrofiber rulolu bir alternatif olan bu cihaz, silindirin tüm genişliği boyunca eşit su dağılımı sağlayan basınçlı bir hazne kullanan 8 noktalı bir hidrasyon sistemiyle çalışıyor.

Aşırı suya ihtiyaç duymayan bu başlıkta, 110 m2’ye kadar alanı temizlemeye imkan tanıyan 300 ml’lik büyük bir temiz su tankı var ve kirin zemine geri akmasını önlemek için içinde ayrı bir su tankı da bulunuyor. İçindeki plaka, ıslak silindirden kirli suyu çıkarıyor, kir ve döküntülerin zemine geri akmasını önlemek için de bu ayrı atık su tankına bırakıyor.

Submarine’i tüm sert zeminlerde kullanabiliyorsunuz, fayans, taş, ahşap, seramik, vinil, muşamba ve laminant zeminlerde de kullanılabiliyor. Boyutu büyük gibi dursa da mobilyaların ve dolapların altına rahatlıkla girebiliyor.

Submarine ile rahatlıkla paspaslama işini yapabiliyorsunuz. Hem ıslak hem de kuru kirleri temizleme konusunda oldukça başarılı. Kullandığımız süre içinde zorlu lekeler olarak bilinen kurumuş meyve suyu ve kahve lekelerinde de denedik; hızlı ve kolay şekilde çıkarmayı başardı. Bununla birlikte, ıslak temizleme başlığıyla birlikte bir temizlik deterjanı kullanmak isteyeceğinizi de biliyoruz. Bu noktada temiz su haznesine saf deterjan ya da çamaşır suyu konulması tavsiye edilmiyor, ancak yüzey temizleyici kullanacaksanız da önerilen seyreltme miktarını dikkate almanızda fayda var.

Submarine ile işiniz bittiğinde kirli su haznesini boşaltmak için kaseti dışarı kaydırıyorsunuz. İnatçı veya yapışkan kirleri gidermek için bu parça da yıkanabilen ve silinebilen bir tasarıma sahip. Her temizlikten sonra bunu yapmanız iyi olacaktır. Islak temizleme fırçasını, evde yaygın olarak kullanılan bir antibakteriyel deterjanla temizleyebilir, ana başlığı da akan suyla durulayabilirsiniz. Ama motora zarar vermemesi için suya daldırmaktan kaçının. Tüm işler bittikten sonra da Submarine’i ıslak temizleme başlığı saklama tablasına yerleştirip kaldırabilirsiniz.

Dyson V15s Detect Submarine’de yer alan ve Submarine başlık ile en çok kullanacağınız başlık olan Digital Motorbar ise hem parke zeminlerde hem de halılarda kullanılmak üzere tasarlanmış. Ahşap ve fayans üzerinde aynı derecede etkili olan bu başlık, 125.000 devirde çalışan Hyperdymium motorun da yardımıyla zemindeki kirleri güçlü ve hızlı bir şekilde çekebiliyor. Ek olarak başlıktaki konik fırça ve açılı kıllar sayesinde yerdeki saçlar veya tüyler çubuğun etrafına dolanmadan sorunsuzca hazneye gidiyor.

Digital Motorbar başlığı fazlasıyla iş görüyor, ancak Fluffy Optic başlığı da oldukça kullanışlı bir eküri. Zira bu başlık normalde görmediğiniz partikülleri ortaya çıkardığı için temizliğin içinize sinmesini sağlıyor. Başlığın uç kısmına yerleştirilen ışık kaynağı sayesinde görülmeyen partiküller, tozlar veya saç telleri görülebiliyor. Bu başlığı, görünürde temiz gibi gözüken bir yüzeyde kullandığınızda, manzara karşısında şaşıracağınıza da söyleyelim.

Üstelik siz temizlik yaparken yakalanan partikülleri süpürgenin üzerindeki LCD ekrandan görebilmeniz de ayrı bir güzellik olmuş. Bu ekran, partiküllerin sayısını ve boyutunu size gösteriyor. Makinede farklı zemin tiplerinde ve toz miktarlarında emiş gücünü otomatik olarak artıran bir piezo sensör kullanılmış. Entegre piezo sensörü, toplanan toz partiküllerini saniyede 15.000 kez sayabiliyor. Dyson bu teknolojisine Akustik Toz Algılama adını vermiş.

Bunların yanı sıra anti tangle mini motorhead, uzun saçları ve hayvan tüylerini toplamada oldukça işinize yarayacak. Ayrıca koltuk üstlerini veya daha dar alanları süpürmede kullanılabiliyor. Yine aralık başlığı ile de kenar yüzeyleri, çok daha dar alanları ve yine perdelikleri kolayca süpürebiliyorsunuz. Kombinasyon başlığı ise, fırça ve geniş yüzey temizliği başlığını bir arada bulunduruyor. Bunu da hem evde hem arabanızda koltuk ve bagaj temizliğinde rahatlıkla kullanabiliyorsunuz.

Şimdi gelelim asıl makineye. Dizaynı çekici ve ergonomisiyle rahat olan bu cihaz, içinde Dyson Hyperdymium motor bulunduruyor. Root Cyclone teknolojisi ile 14 helezonik siklon, emiş gücünde azalma olmaksızın tozları hava akışından almak için 100.000 g'ye kadar merkezkaç gücü üretebiliyor.

Emiş gücünden bahsetmişken, cihazda yer alan Dyson DLS teknolojisi sayesinde, Auto modda saniyede 360 kez silindir fırça direncini takip edebildiğini ve farklı zemin tipleri için gücü otomatik olarak ayarlayabildiğini de söyleyelim. Yani otomatik mod yüzeydeki kir seviyesine göre emiş gücünü kendisi ayarlıyor.

Peki, bu cihazın pil ömrü ne kadar? Pil ömrü bakımından V15s Detect Submarine, 60 dakikalık çalışma süresine sahip. Bize sorarsanız bu oldukça makul bir süre. Daha öncesinde Dyson bazı modellerinde 70 dakikaya varan pil ömrü de sunmuştu ancak o makinelerde kullanılan pil makineyi daha ağır kıldığından kullanım olumsuz etkileniyordu. Öte yandan temizliği otomatik modda yapıyorsanız ve eviniz kirliyse emiş gücü devamlı değişeceğinden pil ömrü de değişebiliyor elbette. Şarjın tamamen bittiğinde ise süpürgenin tam doluma ortalama 4 ila 4,5 saat gibi bir sürede ulaşabildiğini de söyleyelim.

Sonuç

Evet, Dyson’ın ürün portföyünde tek eksiği paspas yapabilen bir elektrikli süpürgeydi ve artık o da tamam gibi görünüyor. V15s Detect Submarine için başarılı ve işini oldukça iyi yapan bir elektrikli süpürge desek yanlış olmaz sanırız. Bu anlamda böylesi bir makineye ihtiyacını varsa yakından değerlendirmenizde fayda var.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Dyson V15s Detect Submarine
Ürün Markası Dyson
CHIP Online Notu
92
Hazne Kapasitesi 0.77 L
Emiş Gücü 240 AW
Şarj Süresi 4,5 saat
Garanti Süresi 2 yıl
Boyutlar 126 x 25 cm
Ağırlık 3.8 kg.