Segway Ninebot Kickscooter F2 Pro İnceleme

Hem ekonomik hem çevre dostu bir çözüm ile ulaşım sorunlarını kolayca aşabileceğiniz Segway Ninebot Kickscooter F2 Pro elektrikli scooter’ı uzun bir süre kullandık ve her detayıyla inceledik!

CHIP Online Notu 86
  • Sağlam yapı
  • Rahat kullanım
  • Uzun menzil
  • Başlangıç için ideal
  • Sürüş modları
  • Güneş altında ekran görünürlüğü düşüyor
  • Uzun şarj süresi
  • Ağır

Son yıllarda ülkemizdeki otomobil fiyatlarının hızlı yükselişi, ulaşım konusunda birçok insanın alternatif yollar aramasına sebep oldu. Bir zamanlar ulaşımın sembolü olan otomobiller, artık çoğumuz için ulaşılması zor bir lüks. Ayrıca aracınız olsa bile; yüksek yakıt maliyetleri, trafik sıkışıklığı ve park yeri sorunları artık başa çıkılmaz bir hal aldı. Bu da insanları artık daha ekonomik, çevre dostu ve erişilebilir ulaşım seçeneklerine yöneltti. Bu noktada da elektrikli scooter’lar, hem ekonomik hem de çevresel açıdan en doğru tercihlerden biri. Öte yandan bu yeni nesil ulaşım araçları bir trend halini aldı. Peki, elektrikli Scooter satın almak mantıklı mı? Bu tip cihazlar neler sunuyor? Bugün ister işe gidip gelirken ister gezmek için kullanabileceğiniz, saatte 25 kilometreye kadar hız yapabilen ve tek şarjla 50 kilometreden fazla menzil sunan Segway Ninebot Kickscooter F2 Pro'yu değerlendiriyoruz. Açıkçası bu, şimdiye kadar test ettiğimiz en eğlenceli ürünlerden biri.

F2 Pro, evden çıkıp dolaşmak istediğinizde veya trafik derdi olmadan, sadece işe hızlı bir şekilde gidip gelmek istediğinizde gayet işlevsel ve keyifli bir çözüm. Eğer bizim gibi İstanbul’da yaşıyorsanız ve aracınız yoksa, taksiye ne kadar çok para harcandığını bilirsiniz -ki ihtiyacınız olan taksiler de zaten hiçbir zaman ortada olmaz, olsa da almaz, en azından turist değilseniz. Ancak elektrikli bir scooter’ınız varsa, otomobil ihtiyacınız sadece kötü havalarla sınırlı kalıyor ve bütçenize de ekstradan fayda sağlıyor.

F2 Pro’nun sürüşü çok eğlenceli. Bu beklediğimiz bir şeydi çünkü Segway, elektrikli araçlar henüz ortada yokken bile bu sektörün içindeydi. Ayrıca etrafta gördüğünüz Martı gibi diğer firmaların scooter’larını da çoğunlukla bu firma üretiyor.

Segway Ninebot Kickscooter F2 Pro Özellikleri Neler?

F2 Pro, çevrede gördüğünüz pek çok basit scooter'la aynı kalibrede değil, onu baştan söyleyelim; bu gerçek bir elektrikli araç. Zaten malzeme kalitesi ve 18 kilogramlık ağırlığı bunu belli ediyor. Lastikleri 10 inç büyüklüğünde ve patlama önleyici bir jöle tabaka ile doldurulmuş, bir çivinin üzerinden geçseniz dahi patlamıyor. Yine de arazi kullanımı için üretilmediğinden sınırları fazla zorlamamak lazım.

Gidonu uzun ve geniş. Üzerinde hız ve seçtiğiniz performans modunu gösteren dahili bir ekran bulunuyor. Ancak yoğun güneş altında maalesef bu ekranın görünürlüğü oldukça düşüyor. Gidon üzerindeki sinyal ışıklarıysa oldukça güçlü; hatta çoğu araçtan daha iyi, en beğendiğimiz yanlarından biri oldu. Ayrıca üzerine yoldan geçenleri uyarmak için küçük bir zil ve yüksek desibelli bir korna da eklenmiş.

Segway Ninebot Kickscooter F2 Pro’nun motoru 900 watt (450W nominal) azami güç üretebiliyor ve 25 km/s azami hıza ulaşabiliyor. 900W gücündeki modelin maksimum hızı yasal nedenlerden dolayı sınırlı. Ancak, rakiplerde 800W gücünde ve 50 km/s hıza ulaşabilen modeller olduğunu da unutmamak lazım. Fakat tabii güvenli sürüşün ne kadar önemli olduğunu da bu noktada tekrar hatırlatmak gerekiyor.

Segway F2 Pro’nun sürat seçenekleri, Ekonomi, Sürüş ve Spor olmak üzere 3 performans moduna ayrılmış durumda. Bunların her birinin menzili ve maksimum hızı birbirinden farklı. Spor Modu en hızlısı, yani 25 km/s sürat ve ortalama 35 km menzil sunuyor. Ekonomi Modundaysa 15 km/s ile yaklaşık yarısı kadar hızlı gidiyor, ancak menzil 55 kilometreye çıkıyor. Sürüş Modu da ikisinin tam ortasında, 20 km/s hız sağlıyor ve pil ömrünü dengeleyerek ortalama bir menzil sunuyor.

F2 Pro’daki ön süspansiyon sadece göstermelik değil; zira yoldaki tümseklerden gelen darbeleri emme konusunda oldukça başarılı. Ayrıca yağmurlu havalarda sürüş yapmanız gerektiğinde kaymayı engelleyen bir çekiş kontrol sistemine ve IPX5 suya dayanıklılık derecesine sahip.

Şarj konusuysa modelin olumsuz taraflarından biri. Şarj aleti her ne kadar kaliteli malzemeden yapılmış ve ısınma sorunu olmasa da scooter’ı tamamen doldurması yaklaşık 8 saat sürüyor. Ancak modelde, pil ömrünü artıran rejeneratif bir fren sistemi var. Yani frene bastıkça pil kendini şarj edebiliyor.

Segway Ninebot Kickscooter F2 Pro Performansı Nasıl?

Teknik detayları bir kenara bırakırsak, günün sonunda bakacağımız en önemli şey pek tabii ki scooter’ın sağladığı sürüş deneyimi. Sürmeye başlamadan önce ilk olarak “Segway-Ninebot” uygulamasını indirip F2 Pro’yu Bluetooth ile telefonumuza bağladık. Uygulama üzerinden tüm ayarlara ulaşmak mümkün. Buradan kilidi açıp kapayabilir veya kilometre takibi, cihazın pil durumu ve sıcaklığı gibi birçok detayı görebilirsiniz. Scooter’ı kullanmadığınız zamanlarda kilitleyebiliyor ve kaybolması durumunda yerini tespit etmek için Apple Find My uygulamasına kaydedebiliyorsunuz. Ayrıca cihaza bir şifre oluşturduktan sonra, uygulama üzerinden cihazı kilitlemek çok daha pratik hale geliyor. İsterseniz scooter üzerinden sinyal ve freni kullanarak da 4 haneli şifreyi girebiliyorsunuz.

İş sürmeye geldiğinde, ilk kez kullanmamıza rağmen gayet rahat bir deneyim sunduğunu söylememiz lazım. Dengeyi sağlamak ve korumak saniyeler içinde kendiliğinden gelişiyor. Temel Sürüş ve Ekonomi modları, hiç sarsmayan yumuşak bir hızlanmaya sahip; bu da öğrenme eğrisini düşürüyor ve araç üzerinde güvende olduğunuzu hissettiriyor. Daha önce hiç bu tür bir araç kullanmadıysanız ilk birkaç seferde 25 kilometre hıza çıkmak biraz korkutucu olsa da sonrasında keyifli bir hal alıyor, kısa sürede alışıyorsunuz.

Ne kadar çok kullanırsanız, deneyiminiz ve rahatlığınız da aynı oranda artıyor. Örneğin zaman geçtikçe çukurlarda dengenizi daha iyi kurmayı öğreniyorsunuz. Veya scooter’a tam olarak hakim olduğunuzda yoldaki engebeleri daha iyi fark edip düşünmeden rotanızı ayarlayabiliyorsunuz. En sonunda da gidonu sıkı sıkıya kavramayı bırakıyor ve altınızdaki makineye güvenmeye başlıyorsunuz. Bundan sonrası tamamen çocuk oyuncağı.

Ninebot F2 Pro bizde uzun bir süre kaldı, bu süre içinde kullanmaktan büyük keyif aldık. Bu tür bir araçla biraz haşır neşir olduktan sonra dışarı çıkmak ve uzun bir sürüş yapmak için sebepler aramaya başlıyorsunuz. ATM’ye mi gitmeniz gerekiyor? En uzaktakine gitmeyi tercih ediyorsunuz. Alışverişlerde de durum aynısı. Havalar da güzel olunca, sürüş keyfi maksimuma çıkıyor.

Gerçekten F2 Pro'nun keyfi, dışarı çıkmaya ve keşfetmeye teşvik ediyor. İstanbul’da sokakları gezmek bu araçla fazlasıyla keyifli, yokuşlarda da güvenli bir sürüş sunuyor. Elbette bunun için biraz aracı tanımanız ve kendinizi test etmeniz gerekiyor.

Ancak bunların yanı sıra F2 Pro’da karşılaştığımız en büyük sorun ağırlığı oldu. Yani onu sürekli evinize çıkarmak sorun olabiliyor, bu nedenle kapıya kitlemeniz lazım. Sağlam gövdesi, büyük bataryası ve güçlü motoruyla bu ağırlığı normal karşılanabilir, ancak kesinlikle göz önünde bulundurulması gereken bir konu.

Sonuç

Toparlamak gerekirse; Ninebot Kickscooter F2 Pro, hayatı kolaylaştırmasının yanı sıra eğlenceli bir deneyim vadediyor. Belki bununla herkes gibi dışarı çıkıp gezmeyi tercih etmeyebilirsiniz, ama en azından toplu taşımaya her gün para vermek zorunda kalmayabilirsiniz veya toplu taşıma araçları arasında daha esnek bir yolculuk yapma imkanı elde edebilirsiniz. Elbette senaryolar muhtelif.

Bu aracın güncel fiyatıysa şu an 19 bin 499 TL şeklinde. Bütçesi uygun olanlar için tavsiye edilebileceğimiz bir model. Başlangıç seviyesi için kaliteli bir scooter arayışınız varsa mutlaka göz atmanızı öneririz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Segway Ninebot Kickscooter F2 Pro
Ürün Markası Segway
CHIP Online Notu
86
Hız 25km/Saat
Menzil 40-55 km
Tekerlek Çapı 10 inç
Batarya Kapasitesi 460 Wh
Pil Ömrü 2 saat
Pil Çeşidi Lithium-ion
Şarj Olma Süresi 8 saat
Güç Çıkışı 450 w
Maksimum Güç 900W
Taşıma Kapasitesi 120 kg
Ağırlık 18,5 kg