Derli toplu ve şık

Küçük ve hafif boyutlarıyla kolayca taşınabilen fakat performans ve pil ömrü açısından hayal kırıklığı yaratan bir ürün.

Exper M72SR İnceleme
CHIP Online Notu 51
  • Kolayca taşınabilir
  • Estetik tasarım
  • Düşük performans

Test Merkezi'mize çok sık konuk olmayan Exper ürünlerinden M72SR ilk görünüşte üzerindeki kare kaplaması ile dikkat çekiyor. Ürünü açtığınızda ise içeride piyano siyahı bir kaplama sizi bekliyor. Ürünün oldukça kullanışlı touchpad'i şimdiye kadar gördüklerimiz arasında en iyilerinden. Oldukça hafif olan ürün, kendi boyutlarının tüm avantajlarını kullanıyor ve kolayca taşınarak mobil çalışanlar için ideal bir ürün örneği oluşturuyor. Ürünün ses ve mikrofon girişleri ön kısımda bulunurken artık dizüstü bilgisayarlarda standart hale gelen 3 adet USB girişi, bir adet expres kart yuvası, 1.3 mp kamera ve çoklu kart okuyucusu ürünün standartlarından. Üründe DVD okuyucu da bulunuyor. Dizüstünde, ekranın hemen altıda bulunan iki adet 2W gücündeki hoparlörlerle rahatça film seyredebilirsiniz. Klavyenin hemen üstünde ise Internet Explorer, MS Outlook ve fan ayarı için üç adet kısa yol bulunuyor.Ürün çalışırken çok ısınmıyor ki bu bir dizüstü bilgisayar için çok önemli bir artı. Ürünün klavyesi ise biraz dar tutulmuş ve alışıncaya kadar sorun çıkartabiliyor. Dizüstü pil ömrüyle de bizi hayal kırıklığına uğrattı.

Özetle

Küçük ve hafif boyutlarıyla kolayca taşınabilen fakat performans ve pil ömrü açısından hayal kırıklığı yaratan bir ürün.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Exper M72SR
Ürün Markası Exper
CHIP Online Notu
51
İşlemci Intel Mobile Core 2 Duo 2.5 GHz
Ekran 11.1 inç, SiS Mirage 3
Bellek 2.048 MB DDR2
Boyut 2.987 x 222 x 35 cm
Sabit disk 215 GB
Ağırlık 2,7 kg
Okuyucu Yorumları