Fonri Akıllı İç Ortam Alarm Seti İnceleme

Fonri'nin yeni Akıllı İç Ortam Mini Alarmı, ev güvenliğini ve akıllı yaşamı bir araya getiriyor. Kullanıcı dostu, özelleştirilebilir ve uygun fiyatlı bir çözüm arayanlar için tüm detaylarıyla inceledik!

CHIP Online Notu 90
  • LED durum göstergesi
  • Senaryolar oluşturabilme
  • Basit kurulum ve kullanım kolaylığı
  • Alarm sesi seviyesi
  • Bildirim iletim hızı
  • Sessiz mod

Fonri’den yeni bir ürün daha geldi ve pek tabii ki bu ürün de evinizin güvenliğine katkıda bulunacak ve evde olsanız da olmasanız da geceleri rahat uyumanıza olanak sağlayacak bir ürün: Fonri Akıllı İç Ortam Mini Alarm seti.

Evet, hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda Fonri’nin Wi-Fi Alarm Seti’ni incelemiştik. İçerisinde bir dış sirenin yanı sıra kablosuz bir hareket sensörü ve kapı/pencere sensörü bulunuyordu. Şimdiyse Fonri, ürün portföyünü daha da genişleterek aileye akıllı bir mini alarm ekledi.

Akıllı İç Ortam Mini Alarm, tek başına kullanılabilen bir ürün değil. Zaten alarmın tek başına satışı yok; daha önce incelediğimiz Akıllı Alarm seti içerisinde yer alan RF Kablosuz hareket ve kapı/pencere sensörüyle birlikte “Pratik Alarm Seti” adı altında bir paket halinde satışa sunuluyor. Ve tabiî ki markanın diğer Akıllı Wi-Fi ürünlerine entegre bir şekilde ve senaryolaştırılarak kullanılabiliyor. Tabii şimdi burada söz konusu Fonri ve senaryoları olduğunda, zihinlerde yine birçok alternatif canlanıyor. Ancak bunlara kafa yormadan önce alarmın ne gibi yeteneklere sahip olduğuna bir bakalım.

Not: Kablosuz sensörler, WiFi Akıllı Sensörler değildir. WiFi Akıllı ürünler gibi tek başlarına kullanılamazlar. RF Sensörler Akıllı Alarma veya Akıllı Pratik alarm’a eşleştirilir. Akıllı Alarm veya Akıllı Pratik alarm diğer Fonri Akıllı ürünlerle beraber senaryolarda kullanılabilir.

İlk olarak, alarmın çalışması için tek yapmanız gereken şey prize takmak. Daha sonra “Fonri WiFi” uygulaması üzerinden gerçekleştireceğiniz birkaç basit adımın ardından kullanıma hazır hale geliyor. Eğer eşleştirme aşamasında sorun yaşarsanız, alarmın yanındaki küçük siyah düğmeye birkaç saniye basılı tutmanız yeterli. Bu, cihazı sıfırlamaya yarıyor ve eşleştirmeyi baştan başlattığınızda tüm sorunu çözüyor.

Şimdi, alarmda ilk göze çarpan üzerindeki halka şeklindeki LED ışık. Peki, bunun işlevi ne derseniz; kısaca, renk değiştirerek cihazın mevcut durumu hakkında bize bilgi vermeye yaradığını söyleyebiliriz. Mevcut durumdan kastımız; örneğin alarm çalarken kırmızı, internet bağlantısı koptuğunda sarı, sensör tanıtırken yeşil, internet bağlantısı aktif ve cihaz kullanılabilir haldeyken turkuaz renkte yanıyor. Dilerseniz bu durum göstergesi ışıklarını kapatmanız da mümkün; kapattığınızdaysa sadece alarm tetiklenme ışığı yanıyor. Daha da ileri gidip, eğer bu alarm ışığını da kapatmak isterseniz, onun da uygulamada bir ayarı mevcut.

Uygulamaya daha derinlemesine baktığımızdaysa değiştirebileceğimiz birçok ayar karşımıza çıkıyor. İlk olarak alarmın sesi düşük, orta ve yüksek olmak üzere 3 kademeye sahip. Ses seviyesi kapalı bir ortam için fazlasıyla yeterli.

Bunun dışında alarmı tamamen sessize alıp, güvenlik takibini yalnızca uygulama üzerinden gelen bildirimlerle ve log kayıtlarıyla da yapabiliyoruz. Bu log kayıtlarıysa direkt cihazın menüsünde yer alıyor ve yapılan işlemler ve gelen tüm bildirimler, tarih saat bilgisiyle birlikte buradan görüntülenebiliyor. Bildirimler konusunda da alarm oldukça hızlı tepki veriyor; herhangi bir güç kesintisinde veya alarm devreye girdiğinde bildirimler anında telefon ekranında beliriyor. Ayrıca Fonri, diğer ürünlerinden aşina olduğumuz çevrimdışı bildirim özelliğini bu cihaza da eklemeyi unutmamış.

Diğer taraftan, alarmın her zaman açık olmasını istemeyebilirsiniz. Zira bunu devamlı elle ayarlamak da oldukça zahmetli bir iş; özellikle de bir rutininiz varsa. Bu yüzden alarmın hangi zamanlarda aktif hangi zamanlarda kapalı olmasını istediğinizi gününe ve saatine kadar belirleyebiliyorsunuz. Olur da rutininizin dışına çıkarak gece evden ayrılmak zorunda kalırsanız, alarmın kontrol seslerini kapatabileceğiniz bir ayar düğmesi de var. Bu ne işimize yarayacak derseniz; tahmin edeceğiniz üzere herkes 8-5 arası çalışmıyor, emniyet mensupları veya pilot ve hostes gibi mesleklerin çalışma saatleri oldukça esnek. Doğal olarak bu insanların acilen dışarı çıkması gerektiğinde, evde uyuyanları rahatsız etmemesi gerekiyor. Dolayısıyla böyle bir durumda bu ayar epey kullanışlı oluyor.

İşin senaryo tarafına dönersek, bu konuda alarm çok fazla seçenek sunuyor. Örneğin; kendinize bir tatil senaryosu oluşturup, uzun süre evde olmayacağınız zamanlarda kapı ve pencere sensörleriyle herhangi bir izinsiz girişte alarmı tetikleyebilirsiniz. Veya en basitinden evde çocuklarınız varsa, güvenlikleri için ulaşmalarını istemediğiniz kapı ve pencerelere sensörleri yerleştirerek anında haberdar olabilir ve müdahale edebilirsiniz.

Şöyle ki; kapı pencere sensörü ve hareket sensörü ile eşleştirdiğinizde, kapı veya pencere açıldığında ya da hareket sensörü tetiklendiğinde alarm bu şekilde tepki veriyor ve aynı zamanda telefonunuza anında bildirim geliyor.

Daha spesifik bir örnek düşünecek olursak; diyelim Airbnb’den evinizi kiraladınız ve belirli odalara erişimi kısıtladınız. Böyle bir senaryoda kapıların ne zaman açıldığını öğrenebilir veya değerli eşyaları sakladığınız kısımlara giriş olduğunda alarmın tetiklenmesini sağlayabilirsiniz. Tabii illa böyle kötü senaryolar olması gerekmiyor, gelen misafirlerinizin çıkış günü ve saati geldiğinde alarmı etkinleştirmeniz de mümkün. Dediğimiz gibi, bu tamamen sizin hayal gücünüze ve ihtiyaçlarınıza kalmış bir şey.

Sonuç

Evet, günün sonunda Fonri yine evleri hem koruyacak hem de akıllı hale getirecek güzel bir ürünle daha karşımızda. Başta da belirttiğimiz gibi bu ufak alarm tek başına satılmıyor, ancak üçlü set halinde güncel olarak 1549 TL’ye bulunabiliyor. Açıkçası ev güvenliği için oldukça makul bir fiyat. Elbette son karar yine sizin.

Fonri Akıllı İç Ortam Mini Alarm, 4 set halinde bulunabiliyor. Aşağıdaki linklerden detaylı bilgi alabilirsiniz:

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Fonri Akıllı İç Ortam Alarm Seti
Ürün Markası Fonri
CHIP Online Notu
90
Güç AC 100-240 V
Güç Tüketimi < 0.2 W
Kablosuz Standardı Wifi IEEE 802.11 b/g/n, 433.92 MHz
RF Sinyal Mesafesi 70m (Açık alanda)
Ses Seviyesi Düşük (80dB), Orta (85 dB), Yüksek (90 dB)
Çalışma Ortamı Sıcaklığı -10°C ~ +50°C
Çalışma Ortamı Nemi <90%RH
Ürün Boyutları 81.6 x 81.6 x 74.2 mm