Fonri Kablosuz Akıllı Röle İnceleme

Hayatınızı kolaylaştıran ve kontrolü parmaklarınızın ucuna getiren Fonri Kablosuz Akıllı Röle, elektronik cihazlarınızı akıllı hale getirirken, evinizin enerji yönetimini baştan aşağı değiştiriyor.

CHIP Online Notu 90
  • Kararlı uygulama
  • Zamanlayıcı özelliği
  • Sesli komut desteği
  • Kolay kullanım
  • Hızlı kurulum

Evlerimizi daha verimli, güvenli ve konforlu hale getirmek için tasarlanan akıllı ev sistemleri, hayatımızı kolaylaştırmak için farklı cihazları bir araya getiriyor. Fakat evinizi akıllı hale getirmek için her şeyi yenilemeniz oldukça maliyetli bir durum. İşte bu noktada, devreye Fonri’nin kablosuz akıllı rölesi giriyor ve kullanıcılara sınırsız kontrol imkanı sunuyor.

Fonri Akıllı Röle, evin elektrik ağını kontrol etmenize ve akıllı olmayan her şeyi akıllandırmanıza yarayan, 4 kanala sahip bir cihaz. Geleneksel rölelerden farklı olarak, internet bağlantısı sayesinde herhangi bir yerden kontrol edilebiliyor. Bu sayede evinizin aydınlatmasını, prizleri veya diğer elektrikli cihazları uzaktan açma veya kapama imkanı veriyor. Uzaktan derken, sadece sadece evde bulunduğunuz zamanlardan bahsetmiyoruz. İster iş yerinde, ister başka bir şehirde veya ülkede olun, akıllı telefonunuz veya tabletiniz aracılığıyla kullanabiliyorsunuz.

Fonri Akıllı Röle, ev içinde kullanılan stor perde motorlarının veya dış ortam panjurlarının tüm açılır kapanır kontrolü için özel olarak tasarlanmış bir ürün. Motor bağlantısı ve gerekmesi durumunda manuel olarak açma kapama işlemini yapmak için anahtar bağlantısı imkanı sunuyor.

Akıllı röle size genel olarak büyük bir esneklik sağlıyor. Tek bir uygulama üzerinden, aynı anda birden fazla cihaz ekleyip birlikte çalışmalarını sağlayabiliyor ve hava sıcaklığı, konum veya zamana göre ayarlanarak açma kapama seçenekleri programlanabiliyor. Ayrıca Bluetooth ile çalışma ve çevrimdışı bildirim özelliği de mevcut.

Her şeyden önce cihazı çalıştırabilmek için 2.4 Ghz bir modeme ve bir cep telefonuna ihtiyacınız var. Herhangi bir arabirim, gateway, hub veya köprü gibi başka bir şeye ihtiyacınız yok. Kullanımı ise çok basit. Fonri’nin uygulaması üzerinden cihazı ekleyerek anında kullanmaya başlıyorsunuz. Sonrasında hangi cihazınızı akıllı hale getirmek istiyorsanız röleye bağlamanız gerekiyor. Bağlantı sonrası uygulamayı açtığınızda karşınıza 4 adet düğme çıkıyor. Düğmelerin her biri kaçıncı anahtar olduğunu gösteriyor. Hangi kanala bağladıysanız o anahtarın düğmesine basmanız yeterli. Anında aktif hale geliyor.

Diyelim aydınlatma sisteminizi akıllı röleye bağladınız ve artık istediğiniz an kolayca uzaktan ışıkları açıp kapatabiliyorsunuz. Fakat birkaç günlüğüne bir tatil seyahatine çıktınız ve evdeki ışıkları kapatmayı unuttunuz. Tatilin keyfini sürerken de uygulamadan girip kontrol etmek hiç aklınıza gelmedi. İşte böyle senaryolarda mağdur olmamamız için uygulama bize yardımcı oluyor. Sonuçta bu cihaza “akıllı” diyorsak üstüne düşeni yapmalı değil mi?

Peki, anlattığımız senaryodaki gibi bir durumda kalmamak için ne yapmamız gerekiyor? Tabii ki zamanlayıcıyı kullanmamız lazım. Uygulama üzerinden “Zamanlayıcı” seçeneğine tıkladığımızda karşımıza hangi kanalda işlem yapmak istiyorsak o anahtarı seçmemizi isteyen bir sayfa çıkıyor. Anahtarı seçtikten sonra yapılması gerekenler oldukça basit. İstersek döngü zamanlamasını seçerek anahtarın hangi günlerde ve saat kaçta açılıp kaçta kapanacağını seçebiliyoruz. İstersek de normal zamanlayıcıyı kullanarak tek tek her saati ayarlayabiliyoruz. Belki geceleri saat başı ışıkları kısa bir süre açıp kapatmak isteyebilirsiniz. Böylece evdeymiş izlenimi vererek, hırsızlara karşı da önlem almış olursunuz.

Başka bir senaryo daha düşünelim. Yazın sıcaktan çok bunaldığınız günler elbette oluyordur. Böyle günler için akıllı röleyi soğutma sisteminizle birlikte kullanabilir, evinize veya iş yerinize gitmeden yarım saat önce tüm alanı soğutabilirsiniz. Aynı şekilde iş yerinizin kapanış saatinde de otomatik olarak devre dışı kalmasını ayarlayabilirsiniz. Hatta iş yerinizdeki alarm sistemini de dahil ederseniz, kapanış saatinden kısa bir süre sonrasına alarmın aktif olmasını ayarlayabilir, siz unutsanız dahi güvenlik konusunu kafaya takmak zorunda kalmazsınız.

Fonri’nin uygulaması üzerinden çeşitli senaryolar oluşturarak akıllı röleden daha iyi faydalanabilmek mümkün. Akıllı röleyi hareket algılayıcılarıyla entegre ederek, bir odaya girdiğinizde ışıkların otomatik olarak açılmasını sağlayabilirsiniz. Elleriniz doluyken veya karanlıkta olduğunuzda oldukça pratik bir çözüm. Elbette bunu her odaya yapmak mantıklı değil, fakat koridor gibi yerlerde gayet kullanışlı olacaktır. Ayrıca geceleri belirli saatlerde tüm ışıkların ve bazı prizlerin kapatılmasını ayarlayarak enerji maliyetinizi düşürebilirsiniz.

Kendiniz de düşündüğünüzde eminiz aklınıza çok farklı senaryolar gelecektir. İstediğiniz her elektronik ürünü akıllı hale getirebilmek gerçekten hayatınızı kolaylaştırıyor. En basitinden, sabahları uyandığınız saatte akıllı rölenin bağlı olduğu perde veya panjurların otomatik olarak açılması bile sizi ufak da olsa bazı zahmetlerden kurtarıyor.

Elbette biz her şeyi konfor için düşünüyoruz. Fakat Fonri Akıllı Röle, yaşlı ve engelli bireylerin de yaşamını kolaylaştırabilir. Evdeki tüm elektronik cihazlara uygulama üzerinden erişerek, tüm evi zahmetsizce kontrol edebilirler. Öte yandan Akıllı Kablosuz Röle, Google Asistan ve Siri ile entegre olabiliyor. Ayarlardan eşleştirme yaptıktan sonra yapmanız gereken tek şey sesli komut vermek.

Sonuç

Genel olarak toparlayacak olursak; Fonri Akılı Röle, sağladığı konfor ve avantajlarla evimizin vazgeçilmez bir parçası olmaya aday. Esneklik, güvenlik, enerji tasarrufu ve uzaktan erişilebilirlik gibi birçok avantajı bir araya getiren bu teknoloji, modern yaşamın gereksinimlerini fazlasıyla karşılıyor.

Evet, bundan sonrasını sizlere bırakıyoruz. Evinizde veya iş yerinizde hangi cihazları akıllı hale getireceğiniz veya ne gibi senaryolar yaratacağınız hayal gücünüze kalmış.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Fonri Kablosuz Akıllı Röle
Ürün Markası Fonri
CHIP Online Notu
90
Güç Girişi 85-250VAC, 5VDC
Maksimum Yük 2000W, max. 10A, 1 Kanal 3500W, max.16A, 4 Kanal
Kablosuz Standardı 2.4GHz b/g/n + Bluetooth
Radyo Frekansı 433MHz