Android'i de koruyor

AV-test.org'un testlerinde gayet iyi sonuçlar elde eden G Data, Android için de destek sunuyor.

G Data Internet Security 2012 İnceleme
CHIP Online Notu 85

Her ay güncellendiği halde açıkları bitmek tükenmek bilmeyen Windows işletim sistemlerinden hangisini kullanıyorsanız kullanın, sağlam bir güvenlik yazılımı olmadan internete adım atmanız intihardan farksız olacaktır.

Bağımsız güvenlik yazılımı test firması AV-test.org'un testlerinde zararlılardan koruma konusunda 5.5 gibi yüksek bir skor alan G Data, Internet Security 2012 sürümü ile bu korumayı pekiştiriyor. Web'de yaptığınız bütün işlemleri takip eden yazılım, indirdiğiniz dosyaları gerçek zamanlı olarak tararken girdiğiniz web sitelerini de rakipleri gibi kod analizinden geçirerek güvenilirliklerini ve zararlı kod çalıştırıp çalıştırmadıklarını kontrol ediyor. G Data'nın bu bağlamda varsayılan ayarlarıyla dahi aşırı korumacı olduğunu söyleyebiliriz. Öyle ki G Data'nın tespit ettiği bazı şüpheli dosyalar, virüs olmadıkları halde bloke ediliyor ve bu dosyaları güvenilenler listesine eklemek için yazılımın kullanma kılavuzuna başvurmanız gerekiyor. Zira ürünün pek de kullanıcı dostu olduğunu söylemek mümkün değil.

Internet Security 2012 paketinde AntiVirus, AntiSpam ,Güvenlik Duvarı gibi standart özelliklere ek olarak Ebeveyn Koruması da yer alıyor. Yazılımın çift motor algoritması ise genel işlemleri bölüşerek kendine ayrılmış sistem belleğini en iyi şekilde kullanıyor. Bu bağlamda düşük performanslı bir sisteminiz varsa motorların önceliğini değiştirerek performans düşüşünün önüne geçebiliyorsunuz.

Özetle

Zararlılardan koruma konusunda gayet iyi bir performans sunan G Data, kullanım kolaylığı konusunda daha iyi olabilirdi.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli G Data Internet Security 2012
Ürün Markası G Data
CHIP Online Notu
85
Sistem Gereksinimleri
İşletim sistemi Windows 7 (32/64bit), Vista (32/64bit), XP (SP2 veya üstü, 32bit)
Bellek
Windows 7 / Vista 1GB RAM
Windows XP 512 MB RAM
Okuyucu Yorumları