Tam profesyonel oyunculara göre.

Oyunculara özel geliştirilen, özel ağırlık düzeniyle dikkat çeken fare Aiva Krypton'u inceliyoruz!

CHIP Online Notu 81
  • Ergonomik yapısı
  • Ağırlık dağıtım düzeni
  • Değiştirilebilir taban ve performans
  • Yüksek fiyat

Oyuncuların en önemli aksesuarlarından birini elbette ki fare oluşturuyor. Özellikle profesyonel oyuncular için adeta ellerinin bir uzantısı durumunda olan fareye bir hayli yatırım yapmak gerekebiliyor. Fare seçiminde özellikle ergonomiyi dikkate alan oyuncular için bunun yanında elbette programlanabilir tuş sayısı, çözünürlük seviyesi, zemin tutuşu ve ağırlık gibi daha pek çok kriter önem gösteriyor. Bugün inceleyeceğimiz Gigabyte'ın Aiva Krypton oyuncu faresi, sahip olduğu özelliklerle birlikte oyuncuların bir farede aradığı tüm kriterleri bulundurmasıyla oldukça dikkat çekiyor. Siyah renkli tasarımıyla da dikkat çekici görünen Aiva Krypton, bakalım oyunculara neler sunuyor.

Oyunculara özel

Siyah renkli bir tasarıma sahip olan Aiva Krypton, tasarım yönüyle bir hayli kışkırtıcı görünmeyi başarıyor doğrusu. Ergonomisiyle hem sağ hem de sol elini kullanan oyunculara uygun yapıda olan Aiva Krypton, böylece kitlesini genişletmeyi başarıyor. Söze cihazın tasarımından devam edelim. Zira Aiva Krypton, tasarımıyla oyuncuların beğeneceği pek çok özellik sunuyor.

Aiva Krypton, değiştirilebilir alt tabana sahip. Değiştirilebilir taban yapısıyla birlikte kullanıcılar tarafından özelleştirilebilecek olan Aiva Krypton, hız isteyen kullanıcılara uygun hız tabanı ve daha keskin kontrol isteyen kullanıcılara da kontrol tabanı sunuyor. Seramik temelli aşınmaz malzemeden oluşan hız tabanı, kullanıcıların çabuk hareketlerine, hızlı tepkilerine ve yüksek sürat isteklerine uygun yapıda olmasıyla dikkat çekici. Diğer yandan kontrolü elden bırakmayan oyunculara uygun olan kontrol tabanı da, ekstra yumuşak teflon malzemesiyle daha kesin ve doğru hareketlere olanak tanıyor.

Ağırlığı ayarlayın

Oyuncular için geliştirilen pek çok fareden aşina olduğumuz gibi ağırlık ayarlama düzeni sunan Aiva Krypton, böylece oyuncuların kendilerini rahat hissedebileceği ağırlığı yakalamalarına olanak tanıyor. Ancak Aiva Krypton, bu konuda bir farklılık sunuyor. Farklı bir ağırlık dağıtım düzeni sunan Aiva Krypton, tabanında birden çok sayıda ve farklı noktalara yayılmış ağırlık haneleri bulunduruyor. Kutu içeriğinde beraberinde getirdiği 1.8 gram ile 5.3 gram aralığında değişen ağırlıklarını bu hanelere dilediğiniz gibi yerleştirebiliyorsunuz. Böylece ağırlık yapısını istediğiniz gibi düzenlemenize olanak tanıyan fare, özellikle hem sağ hem sol el kullanımlarında ağırlığı elinize göre ayarlamanıza imkan vermesiyle tarafımızdan çok beğenildi.

Yine Aiva Krypton'ın üst yüzeyine dönecek olursak üzerinde çok sayıda tuş bulundurduğunu söyleyebiliriz. Hem sağ hem sol yanında üçer adet tuş bulunduran Aiva Krypton, yine üst kısmında DPI seviyesini ayarlayabileceğiniz butona sahip.

Lazer teknolojisi

Lazer teknolojisinin sahibi olan Aiva Krypton, 8200 DPI seviyesi sunuyor. Oyuncuların kendilerine uygun DPI seviyesini üzerinde yer alan buton vasıtasıyla ayarlamasına imkan veren fare, böylece iyi bir kullanım olanağı sağlıyor. Gösterdiği performansıyla sınıfı rahatlıkla geçen Aiva Krypton, oyuncuların en çok ihtiyaç duyduğu özelleştirilebilir profil seçeneklerine de elbette yer veriyor.

Aiva Krypton'nın Ghost Makro motoru ile üzerindeki tuş takımlarını istediğiniz komutlar için programlayabilmeniz mümkün. Yenilikçi arayüzü ile kolay bir kullanım sunan bu yazılım, toplamda 70 makroya kadar tuş programlamanıza olanak tanıyabiliyor. Aiva Krypton'nın üzerinde bulunan ve başparmağın altına gelen buton vasıtasıyla profiller arasında geçiş yapabiliyor ve böylece oyunlarda kullanabileceğiniz makroların sayısını arttırabiliyorsunuz.

Özetle

Oyunculara özel geliştirilen Aiva Krypton, sahip olduğu ergonomik tasarımıyla bu konuda başarı kaydediyor. Üzerinde yer alan ağırlık dağıtım düzeni, programlanabilir tuşları ve değiştirilebilir yüzey seçenekleri ile beğendiğimiz Aiva Krypton, performansıyla da iyi bir seviyede. Ancak cihazın 273 TL'lik fiyatını biraz yüksek bulduğumuzu da söylememiz gerekiyor. Bu fiyat etiketiyle, kendisiyle aynı segmentte bulunan pek çok rakiple mücadele etmek zorunda kalacağını düşündüğümüz Aiva Krypton, diğer yandan ergonomisiyle her ne kadar bizden tam not alsa da malzeme kalitesiyle daha iyi seviyede olabilirmiş.

Kimler Almalı

Uzun soluklu oyun seanslarına hazır olan Aiva Krypton, üst düzey oyunculara hitap ediyor. Üzerinde bulunan programlanabilir tuşları, değiştirilebilir yüzey ve ağırlıklarıyla eminiz oyuncuların beklentisini karşılayacaktır.

Alternatifleri

Aiva Krypton, hem performansı hem de sahip olduğu fiyat etiketiyle üst segmente hitap ediyor. Bulunduğu segmentte pek çok ürün bulunuyor. Dilerseniz satın alma aşamasına diğer ürünlere de göz atabilirsiniz.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Gigabyte Aivia Krypton
Ürün Markası Gigabyte
CHIP Online Notu
81
Bağlantı USB (kablolu)
Teknoloji Lazer
Çözünürlük 8200 DPI
Ergonomi Sağ ve sol ele uygun
Tuş 11 adet
Boyutlar 128x 67 x 41.5 mm
Ağırlık 110 - 149 gram
Okuyucu Yorumları