Oyuncunun silahı

Birçok yeniliği ve üst seviye bileşenleri beraberinde getiriyor.

CHIP Online Notu 85

Gigabyte'ın oyunculara yönelik çıkardığı G1 serisine ait yeni anakart olan G1 Sniper2, Intel'in ikinci Nesil Core ailesi Sandy Bridge işlemcilerini destekleyen bir anakart. Daha önce incelemiş olduğumuz G1. Assassin modelinin aksine dörtlü SLI veya CrossFireX desteği sunmayan Sniper yine de çift ekran kartı ile SLI veya CrossFireX desteği sunmayı ihmal etmiyor. Öte yandan Sniper2 ile gelen LucidLogix Virtu GPU Sanallaştırma teknolojisi sayesinde kullanıcılar harici ekran kartları ile dâhili Intel ekran kartı arasında geçiş yaparak hem güç tasarrufu sağlayabiliyor hem de dahili GPU'nun Quick Sync Video, InTru 3D ve Intel Insider gibi teknolojilerden yararlanmasını mümkün kılıyor. G1.Assassin'de olduğu gibi Sniper2'de de karşımıza EAX AHD 5.0 ve X-Fi Xtreme Fidelity destekli Creative ses yongası Soundblaster 20K2 çıkıyor.

Aslında burada ufak bir yarıntıya da değinmekte fayda var. Anakartların üzerinde bu yüksek seviyeli ses kartları fiyatı epeyce yukarı çekebiliyor. Öte yandan anakartınızı bir üst modele yükseltirken bu ses kartını söküp yeni anakartınızda kullanamıyorsunuz. Örneğin G1. Assassin sahipleri Sniper2 ile birlikte aynı ses kartını ikinci defa satın almış olacaklar. Oysaki bu tür ses kartlarını harici aldığınızda sisteminizi değiştirseniz dahi ses kartını kullanmaya devam edebileceksiniz. Aynı durum her iki anakartta yer lana Killer NIC E2100 oyuncu ağ kartı için de geçerli. PCB'ye gömülü olan bu ağ kartı anakartın fiyatını artıyor fakat bir sonraki anakartınız Gigabyte olmayacaksa hiçbir işinize yaramıyor. Burada üreticilerin ya kullanıcıları istedikleri bileşenleri seçme konusunda serbest bırakması gerek, ya da anakartın fiyatını artıran bu parçaları ayrı bir PCI Express portu şeklinde sunmaları gerek. Böylece kullanıcılar çok daha rahat bir biçimde upgrade yapabilirler.

G1.Sniper2'nin özelliklerine dönecek olursak artık anakartın rakiplerine göre geç kalınmış olsa da EFI BIOS'a sahip olduğunu görüyoruz. Gigabyte'ın TouchBIOS adını verdiği bu teknolojinin rakiplerinden farklı olarak dokunmatik ekranlar için de optimize edildiğini söyleyelim

Özetle

G1.Sniper2 birçok yeniliği ve üst seviye bileşenleri beraberinde getirmesine karşın sahip olacağı fiyat etiketiyle oyuncuları bile korkutması muhtemel.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Gigabyte G1.Sniper2
Ürün Markası Gigabyte
CHIP Online Notu
85
Form faktör ATX
Yonga seti Intel Z68 Express
Soket LGA1155
Ses yongası Creative CA20K2
Bellek yuvası 4 x 1.5V DDR3 2133 MHz
Depolama 4 x USB 3.0, 4 x SATA 6Gb/s
Okuyucu Yorumları