Gigabyte P15F'i inceliyoruz.

Oyun bilgisayarı almak isteyenlere sunulan Gigabyte P15F'i inceliyoruz.

CHIP Online Notu 88
  • Şık tasarım
  • Performansı ideal
  • Mat ekran
  • Konforlu klavye
  • HDD ve SSD var
  • Yüksek fan sesi

Gigabyte son dönemde oyunculara özel hazırlanmış dizüstü bilgisayarlarıyla test merkezimize uğrar oldu. Daha önce P35 ve P35W modellerini incelediğimiz GigaByte, bu defa bir başka oyun bilgisayarı P15F ile konuğumuz.

Intel'in son dönemde piyasaya sürdüğü yeni nesil işlemcisi ile donatılan Gigabyte P15F, teknik kadrosuyla olduğu kadar şık tasarımıyla da ilgi çekici görünüyor. Mat malzemeyle işlenmiş bir kasa gövdesine sahip olan dizüstü, aynı mat malzemeyi ekranda da sürdürüyor. 15.6 inç boyutunda Full HD çözünürlükte bir ekranın sahibi olan laptop, ekranın mat yapıda olması sayesinde yansımalara maruz kalmıyor. Ekranın hemen üzerinde bir kamera mevcut. Alt kısımda ise geniş bir klavye bölgesi bulunuyor. Tuş aralıklarıyla ve boyutlarıyla kullanışlı bulduğumu klavyede numerik tuş takımı da kullanılmış.

Gigabyte P15F, daha önce incelediğimiz P35 modellerindeki gibi inceliğiyle çok iddialı değil. En kalın yerinde 31.4 mm kalınlığında olan dizüstünün ağırlığı ise 2.5 kg seviyesinde. Dizüstü bilgisayarlar arasında oyun modellerinde daha ağır olanlarını görmüştük.

Laptop'ın bağlantıları arasında ise iki USB 3.0 bulunuyor. Ayrıca bir USB 2.0 girişine de yer verilmiş. Öte yandan HDMI, kart okuyucu ve VGA noktalarının yanında bir eSATA portu da hazır.

Teknik gücün performansa yansıması

Gigabyte P15F'in teknik detayları iyi görünüyor. Bu yılın ikinci çeyreğinde piyasaya sürülen i7-4710MQ işlemci sahibi olan dizüstü, 4 çekirdekli yapıdaki işlemcisiyle 2.5 GHz seviyesinde hız gösteriyor. Hız yükselttiği durumlarda 3.5 GHz'e kadar performans arttırabilen laptop, tam 16 GB kapasitesinde RAM sahibi. Depolama birimlerine baktığımızda oyuncuların ihtiyacına cevap verecek şekilde düzenlendiği görüyoruz. 1 TB'lık diskin yanında ayrıca 128 GB'lık bir SSD de hazır bulunuyor.

Gigabyte P15F'in grafik hanesi ise Nvidia'ya emanet edilmiş. GeForce GTX 850M GPU'nun kullanıldığı dizüstünde grafik hanesi için ayrılan RAM miktarı ise 2 GB. Ayrıca elbette Intel HD Graphics 4600 birimi de bilgisayarda kullanılıyor.

Gigabyte P15F ile oyuncular memnun olacaklar diye düşünüyoruz. Zira yaptığımız testlerde iyi sonuçlar aldık. Geçtiğimiz yılın flaş oyunu Metro: Last Light'ı oynama imkanı bulduğumuz dizüstü 1920x1080 pikselde tüm detaylar üst seviyedeyken bize ortalama 22 FPS civarı sonuç gösterdi. Yaptığımız Benchmark sonucunda da bunu görmek mümkün. Öte yandan çözünürlüğü bir tık geri düşürüp seviyeyi de High olarak tanımlarsanız FPS'niz otomatik olarak 44 dolaylarına yükselebiliyor.

Özetle

Oyuncular için tercih edilebilecek bir model olarak karşımıza çıkan Gigabyte P15F, kullanışlı bir dizüstü bilgisayar. İdeal performans gösteren dizüstünün en büyük handikabı pek çok rakibiyle aynı: Yüksek fan sesi. Oyunlarda yüksek performans almak için cihazı yorduğunuzda fan sesi yükseliyor. Ancak bunun karşılığını oyun ekranında aldığınızı da söylemeliyiz.

Gigabyte P15F'in fiyatı 3939 TL civarında.

Kimler Almalı

Oyun performansıyla iddialı bir dizüstü bilgisayar almak isteyenler Gigabyte P15F'i inceleyebilirler.

Alternatifleri

Gigabyte P15F'e alterantif olarak eğer 17 inç boyutunda bir ekran ve GTX 860M GPU arayanlar Gigabyte P27G'yi inceleyebilirler. Ayrıca yine farklı bir seçenek olarak Monster Tulpar T7 de görülebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Gigabyte P15F
Ürün Markası Gigabyte
CHIP Online Notu
88
Genel
İşletim SistemiWindows 8.1
İşlemciIntel Core i7-4710MQ
İşlemci Hızı2.50 GHz
Ekran ve Grafik
Ekran15.6 inç
Çözünürlük1920 x 1080 px
Grafik İşlemciNvidia GeForce GTX 850M
Grafik Kapasitesi2 GB
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)16 GB
SSD128 GB
HDD1000 GB
Optik SürücüVar
Bağlantılar
USB 3.02
USB 2.01
HDMIVar
VGAYok
BluetoothYok
Kart OkuyucuVar
Boyutlar374 x 252 x 31 mm
Ağırlık2.5 kg
Okuyucu Yorumları