Z77 yonga setli anakartlara yeni oyuncu.

Gigabyte, Intel Z77 yonga setli anakartlar arenasına yeni oyuncusu Z77X-UD3H'yi sürüyor.

Gigabyte Z77X-UD3H İnceleme
CHIP Online Notu 92
  • Ultra Durable 5 teknolojisi
  • Çoklu ekran kartı desteği
  • 3D BIOS seçeneği
  • 64 GB'a kadar bellek desteği iyi olabilirdi

Intel Z77 yonga setli anakartlara yeni bir alternatif sunan Gigabyte, Z77X-UD3H modeliyle hem orta seviyede iyi bir sistem toplamak isteyenlere hem de oyunculara göz kırpıyor. Üzerinde pek çok yenilikçi teknolojiyi bulunduran Z77X-UD3H, ATX form faktörüne sahip. Intel'in Core i3, i5 ve i7 modelleri başta olmak üzere Pentium ve Celeron işlemcileri de destekleyen Z77X-UD3H, Ultra Durable 5 teknolojisine sahip olarak tasarlanmış. Bu sayede yüksek sıcaklıklara karşı oldukça dirençli bir yapıda. Dilerseniz kartın teknik ayrıntılarına göz atalım.

Gigabyte Z77X-UD3H, Sandy Bridge ve Ivy Bridge işlemci desteği göstermekle birlikte işlemci yuvasının hemen yanında bulundurduğu bellek soketleriyle de toplamda 32 GB'a kadar bellek takviyesi yapabilmenize olanak tanıyor. 4 adet yuvaların her biri elbette DDR3 türünde ve 1066, 1333, 1600 ve 2800 MHz seviyelerine kadar destek veriyor. Ancak yüksek hızlara erişmek için elbette hız aşırtma seçeneklerini kullanmanız gerekiyor. Anakart oyuncular için aynı anda hem AMD Crossfire hem de Nvidia SLI kullanılabilecek türde tasarlanmış. Ayrıca PCI yuvalarının karşı tarafında 6 adet SATA bağlantısı görüyoruz. Bunlardan beyaz renkli olanlar 6 GB/s desteği gösterirken, dört adet siyah renkli bağlantılar 3 GB/s desteği sağlıyor. Zengin bağlantı seçenekleri de sunan Z77X-UD3H, tam 6 adet USB 3.0 girişi bulunduruyor. USB 2.0 yerine tüm USB arabirimleri 3.0'la donatılan Z77X-UD3H, böylece bir artı puan daha alıyor.

Daha konforlu bir kullanım sağlamak adına BIOS yazılımıyla da kullanım kolaylığı amaçlayan Gigabyte Z77X-UD3H, yeni nesil çift BIOS arabirimi bulunduruyor. Bunlardan biri 3D BIOS, yani ekranda anakartı ve üzerindeki birimlerini görebildiğiniz ekran. Bu sayede yazıları okumak yerine direkt olarak işlem yapmak istediğiniz ilgili birim üzerine tıklayarak ayarlarına ulaşabiliyorsunuz. İkinci BIOS ekranı ise elbette daha gelişmiş ayarlara ulaşabileceğiniz ve daha çok hız aşırtma işlemleriyle uğraşan kullanıcıların ilgi duyacağı Advanced Mod. Hız aşırtma için zengin seçenekler sunan Z77X-UD3H, bu yöndeki beklentileri karşılayacak seviyede.

Özetle

Orta seviyede ve oyun oynamak için bir sistem toplamak niyetinde olan kullanıcılar tarafından rahatlıkla beğenilecek olan Z77X-UD3H, çift ekran kartı kullanımı sunması ve hız aşırtma seçenekleriyle öne çıkıyor.

Alternatifleri

İşlemciniz Intel değil de, AMD tabanlıysa Z77X-UD3H'den ziyade Gigabyte'ın AMD tabanlı anakartlarını incelemenizde yarar var.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Gigabyte Z77X-UD3H
Ürün Markası Gigabyte
CHIP Online Notu
92
Yonga Intel Z77 Express yonga seti
İşlemci Desteği Intel Core i7 / i5 / i3
Bellek Desteği 4 x DDR3 DIMM 32 GB
Bağlantılar USB 3.0 (6 adet), eSATA 6Gb/s (2 adet), HDMI, D-Sub
Yapı ATX
Okuyucu Yorumları