Oyunseverlere özel Z97X-Gaming G1'i inceledik

Oyunseverlere özel bir kart olan Z97X-Gaming G1 Wi-Fi BK'yı inceledik.

CHIP Online Notu 92
  • Sıvı soğutma sistemine hazır
  • Yüksek performans
  • USB 3.0 ve 10 SATA portu
  • Ses desteği
  • Kablosuz bağlantılar PCIe x1 kartıyla sağlanıyor

Elbette Intel'in Z97 yonga setini sürmesinin ardından teknoloji şirketleri de yeni yonga setli anakartlarını piyasaya sürmekte gecikmediler. Bu kapsam da Gigabyte da Z97X-Gaming G1 Wi-Fi BK isimli anakartını bizlerle paylaştı. İsminden de anlaşılabileceği gibi Z97 platformunda olmasının yanı sıra oyunseverlere de özel olarak geliştirilen Z97X-Gaming G1 Wi-Fi BK, diğer yandan kablosuz teknolojilere de göz kırpan bir kart olmayı başarıyor.

Z97X-Gaming G1 Wi-Fi BK'nın diğer bir dikkat çeken yanı kutu içeriğinden bir sertifika ile çıkması. Bu sertifika gösteriyor ki Z97X-Gaming G1 Wi-Fi BK, oyunseverleri bir hayli memnun edecek. Zira Z97X-Gaming G1 Wi-Fi BK, tam 7 günlük stres testinde sağlamlığı kanıtlanmış bir kart. Böylece hız aşırtmalara karşı tam dayanıklılık sunuyor.

Sıvı soğutmalı sistem

Z97X-Gaming G1 Wi-Fi BK'ya yakından baktığımızda kuzey köprüsünün geniş soğutuculara sahip olduğunu görüyoruz. Bu ısı dağıtıcı sistem aynı zamanda sıvı soğutmaları da destekler nitelikte. Her iki soğutucu tabanın üzerinde de tıpalar altında sıvı soğutma için düzenek kullanıma hazır durumda. RAM slotları tarafında ise toplamda 32 GB'a kadar destek veren DDR3 soketleri mevcut.

Z97X-Gaming G1 Wi-Fi BK, oyunseverlere ses performansı konusunda da destek çıkan bir kart. Creative Sound Core3D ses işlemcisinin sahibi olan kart, böylece oyunlarda performansı yalnızca grafik yönüyle değil, sesle de destekleyecek ölçüde.

Zengin bağlantılar

Z97X-Gaming G1 Wi-Fi BK'nın arka bağlantıları arasında zengin seçenekler bulunuyor. Bunlar arasında 6 adet USB 3.0, 2 adet USB 2.0, HDMI, DisplayPort, iki adet Ethernet ve elbette ses girişleri bulunuyor. Anakartın aynı zamanda kablosuz desteği gösterdiğini söylemiştik. Kart bunu ayrı bir aparatla sağlıyor. Kutu içeriğinde bir adet PCIe x1 kartı bulunuyor. Bu kartı PCIe x1 yuvasına takarak Wi-Fi 802.11 ac ve Bluetooth 4.0 kablosuz ağ desteği almanız mümkün. Elbette yine kutu içeriğinde buna uygun antene de yer verilmiş.

Diğer yandan daha önce incelediğimiz farklı anakartlarda, bunun ek bir aparatla değil de direkt olarak kartın bağlantılar kısmına sabitlenmiş olduğunu görmüştük. Bu özelliğin Gaming G1 Wi-Fi BK'da bu şekilde sunulması, SLI yapmak isteyen kullanıcılar için kötü haber. Eğer 4 kartlı SLI yapacaksanız bu özellik sizi seçim yapmaya itiyor.

Özetle

Eğer Intel'in yeni nesil platformuna geçiş yapmayı düşünüyorsanız ve oyun oynamayı sevenlerdenseniz Gaming G1 Wi-Fi BK işinize bir hayli yarayacak bir kart. Özellikle yoğun çalışma koşullarına alışık olan kart, güçlü özelliklerinin yanı sıra zengin bağlantı teknolojileriyle de dikkat çekici.

Kimler Almalı

Yeni nesil Haswell'leri kullanmak isteyen ve sistemini oyunlara hazır hale getirmeyi düşünen kullanıcılar Gigabyte Gaming G1 Wi-Fi BK'yı tercih edebilirler.

Alternatifleri

Gaming G1 Wi-Fi BK'ya alternatif olarak MSI Z97 MPower MAX AC'yi de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Gigabyte Z97X-Gaming G1 WiFi-BK
Ürün Markası Gigabyte
CHIP Online Notu
92
Yonga Intel Z97 Express yonga seti
İşlemci Desteği Intel Core i7/i5/i3, Pentium, Celeron (LGA1150)
Bellek Desteği 4 x DDR3 DIMM 32 GB
Bağlantılar USB 3.0 (6 adet), USB 2.0 (2 adet), HDMI, DisplayPort
Yapı ATX
Okuyucu Yorumları