Google Glass'ı inceledik!

Google Glass'ın en son sürümü Google Glass 2'yi, her yönüyle, A'dan Z'ye inceledik!

Google Glass İnceleme
CHIP Online Notu 75
  • Rahat tasarım
  • Eller serbest fotoğraf çekimi çok kolay
  • Google Now uygulaması
  • Navigasyon deneyimi
  • Harika konuşma deneyimi
  • Pahalı
  • Pil süresi çok kısa
  • Fotoğraf kalitesi çok iyi değil
  • Uygulama sayısı sınırlı

Google Glass, hala bir prototip ve ona herkes sahip olamıyor. Ancak her geçen gün 1.500 dolarlık gözlüğü deneyen teknoloji tutkunlarının ve geliştiricilerin sayısı artıyor. Sadece ABD'de yaşayanların elde edebildiği Glass'ın yeni sürümü Google Glass 2'yi CHIP Online olarak bir süre ele geçirmeyi başardık.

Glass'ı gözünüze takmadan önce burun desteklerini bükülebilen titanyum kafa bandını ayarlamanız gerekiyor. Bunun ardından gözlük, kafanıza tam olarak oturuyor. Titanyum kafa bandı, bize dayanıklı göründü. Plastik bir kasaya sahip bant, Glass'ın dahili bileşenlerini saklıyor ve ona temiz bir görüntü kazandırıyor. Cihazın bu sade tasarımı, ön tarafındaki kamera lensi gibi parçaların öne çıkmasını sağlıyor. Bunun iyi olup olmadığı, ayrı bir konu.

Gözlüğe bakan herkesin dikkati, sağ gözün üstünde duran küp şeklindeki camdaydı. 640 x 360 çözünürlüklü bu küçük ekran, görüş alanınızı daraltmıyor. Bu küçük cam parçası, gözlüğü takan kişi için çok daha büyük, 2.5 m'den baktığınız 25 inç'lik HDTV'ye eş bir kişisel ekran görevi üstleniyor.

Şimdi Google Glass'a daha yakından bakalım ve söze tasarımından başlayalım...

Özetle

Google Glass'ın ellerinizi kullanmadan fotoğraf çekebilme özelliği, bizi iki elimizi de kullandığımız maceralar sırasında fotoğraf çekmeye itti. Glass sayesinde telefonumuzu hiç olmadığı kadar bir kenara bıraktık. Onun yerine Google Now'ı, Google Maps navigasyonunu kullandık; Gmail ve metin mesajlarına dahili mikrofonla yanıt verdik.

Glass'taki 5 megapiksellik kamera, bugünkü iPhone 5S ve Galaxy Note 3 gibi telefonların kamerasının çok uzağında. Ses algılama ise her sözünüzü doğru algılamayabiliyor. Cihazın kısa pil ömrü ve yüksek fiyatı da önemli eksilerinden. Pili değişitirme olanağı sunulsaydı, bizce harika olabilirdi.

Glass henüz bir prototip de olsa, türündeki ilk cihaz. İlk iPhone 2007'de çıktığında da aklımıza birçok soru işareti takılmış, cihazın modasının geçeceğini düşünmüştük.

Glass, "bir sonraki büyük şey" olmaya aday, ancak şimdilik işlevsel olmaktan ziyade sizi eğlendiren bir cihaz.

Kimler Almalı

Google Glass'a sahip olmak, önceki nesillerde yaşayıp bir TV'ye ilk sahip olan kişi olmaya benziyor. Onu daha önce yakından görmeyen herkes, eline alıp denemek ve takmak istiyor. Bu yoğun ilgi oldukça eğlendirici, ancak bizce 1.500 dolarlık fiyatına değmez

Alternatifleri

Google Glass'ın karşısına oturan başka bir alternatif şu an için yok. En yakın teknoloji olarak şu an giyilebilir saatleri alternatif olarak gösterebiliriz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Google Glass
Ürün Markası Google
CHIP Online Notu
75
Çözünürlük 640x360 px
İşletim Sistemi Google Glass XE12
Hafıza 16 GB
Kamera 5.0 MP
Bağlantılar Wi-Fi, Bluetooth
Pil 570 mAh
Boyutlar 13.3 x 20.3 cm
Ağırlık 42 gr
Okuyucu Yorumları