Goui Taya+ Powerbank İncelemesi

Mobil şarj cihazlarına Qualcomm 3.0 desteği getiren Goui Taya+ Powerbank'ı inceliyoruz.

Goui Taya+ Powerbank İnceleme
CHIP Online Notu 81
  • Kompakt
  • Hoş tasarım
  • Qualcomm 3.0
  • Aynı anda çift şarj
  • Fiyatı düşündürücü

Genişleyen özelliklerine karşılık pil ömürleriyle hala memnun edemeyen akıllı telefonlar için yanımızda mobil şarj cihazı taşımayı adet haline getirdik. Evet, bu pek hoş bir şey değil belki ancak batarya teknolojisi gelişene kadar mobil şarj cihazları hayatımızda olmaya devam edecek. Eh, ev veya ofis arasında mekik dokuyorsanız prizlere yakın olacağınız için pek ihtiyacınız olmayabilir bittabi. Fakat dışarıda biraz fazla zaman geçiriyorsanız, özellikle seyahatlere çıkıyorsanız bu tip ürünlerden birkaç adet edinmekte yarar var.

Elbette her koşulda şarjın nerede biteceği bilinmez; o nedenle eğer telefonun açık kalması sizin için önemliyse, sayısız seçenek bulunan mobil şarj cihazı kategorisini biraz araştırmanızda fayda var. Bu tip ürünlere bizler de çok sayıda inceleme yazısı çekmiş ve videosu yayınlamışızdır. Bu defaki inceleme konuğumuz ise, ilk kez göz atacağımız Goui markasının Taya+ Powerbank modeli olacak.

10200 mAh kapasite

10200 mAh kapasite

Goui ürünleri, İngiltere'de tasarlanıyor. Akıllı telefon ve tabletlere özel şarj aksesuarları geliştiren marka, ülkemizde de gerek operatör mağazalarında gerek online ve fiziksel satış kanallarında raflarda yer alıyor.

Goui'nin elimizdeki ürünü Taya+ Powerbank. Mobil şarj cihazı kategorisinde farklı kapasitedeki modellere farklı isimler veren Goui, elimizdeki 10200 mAh kapasiteli modeline Taya+ derken, 7800 mAh'li modelin adı Taya, 17000 mAh'lik modelin adı Kashi+ oluyor. Şirketin 20000 mAh modeli de var ve onun adı da Waya olarak seçilmiş.

Mobil şarj cihazı kategorisinde çok sayıda marka ve model bulunuyor. Bunların pek çoğu birbirine benzer yapıda olurken, bazıları niş özelliklerle farklılaşıyor. Elimizdeki Taya+ Powerbank'ın en dikkat çekici özelliği ise, Qualcomm Quick Charge 3.0 teknolojisini içermesi.

Qualcomm 3.0 teknoloji

Qualcomm 3.0 teknoloji

Qualcomm 3.0 teknolojisi ile hızlı şarj imkanı tanıyan Taya+, bu teknolojiyi içermeyen modellere kıyasla 4 kat daha yüksek hızda şarj olanağı sağlıyor. İki tip USB çıkışına yer veren Taya+, bu USB'lerden biriyle 5V/2.4A hızında şarj ederken, bir diğeriyle ise 5V/3.1A'e kadar hızlarda şarj sağlayabiliyor. Bunun, az önceki kıyaslamada süreye gelen karşılığı ise, 35 dakika içinde bir cihazın yüzde 80'ini doldurabilmesine geliyor.

10200 mAh kapasitesini iki farklı cihaza aynı anda paylaştırabilen cihaz, tek noktadan şarj edilebiliyor. Kutu içeriğinde yer alan microUSB kablosuyla cihazı şarj edebiliyorsunuz. Cihazın ne kadar şarjı bulunduğunu da üzerindeki tuş ve LED ışıklar yoluyla öğrenebilmeniz mümkün.

Android ve iOS kullanıcılarının tercih edebileceği Taya+, kutusu içinde bir iPhone kablosu ise bulundurmuyor. Bu nedenle iPhone sahipleri, kendi kablolarını kullanmak durumundalar.

Performans

Performans

Tasarımıyla güzel görünen Taya+ Powerbank, yeşil ve siyah renklerin güzel uyumuyla süslenmiş. Kaymaz bir yüzeye sahip olan cihazı elbette biz de teste tabi tuttuk. Galaxy S7 edge üzerinden yaptığımız testte, 3.1A'lik çıkıştan bağladığımız Taya+, 1000 mAh, 1600 mAh hızlarda şarj ederken, yaklaşık 20 dakika içinde telefonun yüzde 30'unu doldurdu. Yüzde 70'de şarja taktığımız S7 edge, 20 dakika içinde tam doluluk oranına erişti.

Peki, 10200 mAh kapasiteli bir batarya ile neler yapılabilir? Buna ilişkin birkaç örnek verelim:

3600 mAh kapasiteli Galaxy S7 edge'i 3 kez, 3000 mAh'lik kapasiteli Galaxy S8'i yaklaşık 4 kez, 1960 mAh'li iPhone 7'yi yaklaşık 6 kez ve 3300 mAh'li LG G6'yı ise 3 kezden fazla şarj edebilirsiniz. Elbette bu örnekler çoğaltılabilir.

Özetle

Goui Taya+ Powerbank, Qualcomm 3.0 teknolojisini desteklemesiyle birlikte dikkat çekiyor. Böylece kısa zamanda şarj olanağı tanıyan cihaz, ayrıca aynı anda iki cihazı birden şarj edebilmesiyle de önem kazanıyor. 10200 mAh kapasiteli Taya+ modelini şu sıralar piyasada 179 TL fiyatla bulmanız mümkün. Ancak bu alanda büyük rekabet mevcut. Özellikle daha uygun fiyatlı modelleri görebiliyoruz. Bu nedenle Taya+'ta fiyat biraz daha düşebilir.

Kimler Almalı

Seyahat ve dış kullanımların yanı sıra günlük hayatta da şarj sıkıntısı yaşıyoruz. Bu tip durumlarla sık sık karşılaşan kullanıcılar Goui Taya+ Powerbank'ı inceleyebilirler.

Alternatifleri

Yine 10 bin mAh kapasiteli farklı bir model arıyorsanız, TP-LINK PB50 Li-Po cihazı da tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Goui Taya+ Powerbank
Ürün Markası Goui
CHIP Online Notu
81
Kapasite 10200
Giriş 5V/1A
Çıkış 5V/1.5A, 5V/2A, 5V/2.4A 5V/3.1A
USB 2 adet
microUSB 1 adet
Uyumluluk Android, iOS
Okuyucu Yorumları