Multimedya Herkülü

ALL-In Wonder geri döndü. Ati 9800'ün tartışmasız kalitesine ve üstün multimedya desteğine sahip Hercules 3D Prophet All in Wonder 9800 SE inceleme altında.

HERCULES 3D PROPHET ALL - IN - WONDER 9800 SE İnceleme
CHIP Online Notu 68

Kalitenin üstün çoklu ortam desteğiyle buluşması:9800 SE yonga seti ve Direct X 9 desteği ile üstün 3D performansı sergileyen Hercules 3D Prophet, TV kartı, yüksek çözünürlüklü VIVO, TV ve VCR & DVD Player özellikleri ile bilgisayarınızı tam bir multimedya canavarına dönüştürüyor. İster radyo frekanslı uzaktan kumandası ile oturduğunuz yerden televizyon, DVD, VCD izleyin, ister en yüksek sistem özellikleri isteyen oyunları yüksek FPS ve görüntü kalitesi ile oynayın. Hercules için hiçbiri sorun değil. Çünkü o, üzerinde ATI’nin 9800 grafik işlemcisini barındırıyor. Esasında ATI’ın 9600 Pro All In Wonder ürünü ile başarmaya çalıştığı şeyi Hercules firması da 3D Prophet All-In-Wonder 9800SE ile yapmaya karar verdi. Önceki senelerde alıştığımız ve ekran kartı fonksiyonunun yanı sıra bir çok multimedya özelliği ile dikkat çeken ATI, yeni seride 9600 grafik işlemcisini kullanıyor ve uygun bir fiyat/performans oranı yakalamayı başarıyor. Ancak Hercules farklı bir yol izlemeyi uygun görmüş olacak ki 9800 SE işlemcisi kullanıyor. Bunun doğal bir sonucu olarak da Hercules’in bu ürünü birçok kişi için oldukça pahalı görünüyor ve birçok işlevi tek bir kartta birleştirirken performanstan ödün vermek istemeyen kullanıcılara hitap ediyor.Yazılım desteği ile 9800Pro performansıHercules 3D Prophet All-In-Wonder, ATI’nin 9800SE grafik işlemcisine sahip. Bu işlemci esasında 4 pixel pipeline’i iptal edilmiş, 256 bit bellek bant genişliğine sahip bir Radeon 9800 Pro’dan başka bir şey değil. Aynı silikon wafer’den oluşan grafik işlemciler üretimden sonra çeşitli hata testlerinden geçiriliyor. Burada ATI’ın belirlediği testlerin tamamını sorunsuz geçen işlemciler 9800Pro üretiminde kullanılıyor. Bazı testleri geçemeyen işlemciler ise 9800SE olarak adlandırılıyor. Hatırlarsanız benzer bir senaryoyu Intel yonga setlerinde de görmüştük. Intel i875 testleri sorunsuz gecen bir yonga setiyken, ayni wafer’den üretildiği halde bazı testlerde zayıf kalan ve performansı daha düşük olan yonga setleri i865 olarak etiketleniyordu. Dolayısıyla ATI normalde 9800Pro olması gereken bu grafik işlemcinin 4 adet pixel pipeline’ını iptal ediyor ve 9800 SE olarak pazarlıyor. Bu durumun farkında olan Hercules firmasının neden All-In-Wonder ürün serisinde 9800SE grafik işlemcisini kullandığını merak edebilirsiniz. Yanıtı çok basit, Hercules bu üründe 9800 Pro ile aynı bellek frekansını kullanabiliyor. Bu da 3D Prophet All-In-Wonder’ın inanılmaz bir bant genişliğine ulaşabildiği ve performans artışının 9600 Pro ve 9600XT grafik işlemcili ALL-In-Wonder kartlarından daha fazla olduğu anlamına geliyor. Yine de 3D Prophet’ın 9600 Pro’yla oldukça benzeştiğini, her iki ürünün de aynı işlemci frekansına sahip olduğunu belirtelim.

Özetle

Üstün performans ve multimedya bir arada128 MB belleğe sahip olan bu kart için söyleyebileceğimiz ilk şey, Small Form Factor PC sistemleri için oldukça uygun bir yapıda olduğu, çünkü üzerindeki Philips tuner ile bilgisayarda TV keyfini yaşayabiliyor, RT200 ASIC yonga setiyle de rahatlıkla görüntü ve ses kaydı yapabiliyorsunuz. Kısacası, oyun oynamak, TV seyretmek veya Video DVD ile SVHS’den video decode etmek Hercules için çocuk oyuncağı. Yanında verilen uzaktan kumanda kullanım kolaylığını artırıyor. Bu kumanda aygıtının radyo dalgalarıyla haberleşmesi ve alıcısının USB 2.0 teknolojisini desteklemesi de ürüne puan kazandırıyor. Geniş bir yazılım desteğinin sunulması büyük bir avantaj. Kartın bir takım yazılım destekleriyle 9800 Pro performansına ulaşması gibi bir olanak da bulunuyor. Hercules 3D Prophet için yapabileceğimiz son yorum, masaüstü sistemini çok işlevli bir üsse dönüştürmek isteyen kullanıcılar için oldukça iyi bir seçenek oluşturması.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli HERCULES 3D PROPHET ALL - IN - WONDER 9800 SE
Ürün Markası Hercules
CHIP Online Notu
68
Okuyucu Yorumları