Hometech Alfa 1100 İnceleme

Her eve uygun bir bilgisayar olan Hometech Alfa 1100'ü inceledik!

CHIP Online Notu 85
  • Kompakt çözüm
  • Güzel ekran
  • Uygun performans
  • Düşük güç tüketimi
  • HDD ve microSD genişlemesi
  • Hoparlörler

Türkiye'nin yerli bilgisayar markası Hometech, yakın zaman içinde yeni dizüstü ve hepsi bir arada bilgisayar modellerini piyasaya sürdü. Yeni bilgisayar modelleriyle yüksek performansı uygun fiyatlarla kullanıcılara taşıyan Hometech, bugün yeni modellerinden Alfa 1100 ile konuğumuz.

Hepsi bir arada, bir başka deyişle All-in-One PC'lerden biri olan Alfa 1100, derli toplu bir sistem. Özellikle bilgisayar fiyatlarının oldukça yükselişe geçtiği günümüzde, monitör dahil tüm sistemi daha ucuza kapatmak isteyenler tarafından rahatlıkla tercih edilebilecek olan Alfa 1100, böylece Hometech'in "Türkiye'de bilgisayarı olmayan kalmasın" mottosunu kolaylıkla gerçekleştirebilecek bir model oluyor.

Peki, Alfa 1100 bizlere neler sunuyor? Şimdi biraz daha yakından bakalım.

Kompakt bir bilgisayar

Kompakt bir bilgisayar

Hometech Alfa 1100 gayet kompakt bir sistem. Oldukça ince bir monitör, bir klavye ve fareden oluşan cihaz, kalabalık masaüstü bilgisayarlara böylece iyi bir alternatif oluyor. Yalnızca masa üzerinde daha az yer kaplamıyor, ayrıca kolayca taşınabilir bir model de oluyor.

23.8 inç büyüklüğünde monitörü içinde az sonra bahsedeceğiz tüm teknik ekipmanını bulunduran Hometech Alfa 1100, Windows 10 işletim sistemi ile yüklü olarak geliyor. Bu sayede ayrıca bir işletim sistemi kurulumuyla sizleri uğraştırmıyor.

Kompakt bir cihaz olmasının yanı sıra tasarımıyla da masa üzerinde güzel görünen Hometech Alfa 1100, 6.9 mm gibi bir akıllı telefondan daha ince monitöre sahip. İnce ekran çerçeveleriyle de geniş bir görüntü alanı sunan monitör, hemen altında yer alan gayet şık bir stant üzerinde yükseliyor.

Cihazın kutu içeriğinden çıkan klavye ve fare ile kolayca kurulumu gerçekleştiriyor ve hemen bilgisayarı çalıştırmaya başlayabiliyorsunuz.

Alfa 1100 özellikleri neler?

Alfa 1100 özellikleri neler?

Hometech Alfa 1100, kompakt bir sistem dedik. Cihaz, tüm teknik bileşenlerini monitörü içinde gizliyor. Peki, bunlar arasında neler var?

İşlemci olarak Intel'in bu tip cihazlarda sıkça karşımıza çıkan Celeron N3350 işlemcisini bulunduran Alfa 1100, 2.40 GHz frekansında çalışabilen bu işlemcisiyle yeterli bir performans sağlıyor. Çift çekirdekli yapıda olan bu işlemci, yalnızca 6W TDP değeriyle düşük güç tüketmesiyle dikkat çekiyor.

İşlemciye bağlı olarak yine grafik hanesinde Intel Graphics 500 entegre grafik birimini görüyoruz. 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza ile gelen cihazda, ayrıca tam 500 GB kapasitesinde Seagate BarraCuda sabit disk de yer alıyor. 2.5" boyutlu bu diski, monitörün arkasındaki özel bölmede görebiliyorsunuz. Disk alanının burada yer alması, kolay erişim sağladığı gibi, aynı zamanda diski kolayca güncelleme imkanı da tanıyor. Bu sayede dileyen kullanıcılar, daha geniş boyutlarda bir disk ile Alfa 1100'ü güncelleyebilirler.

Alfa 1100'ün depolama konusundaki çeşitliliği bir hayli zengin. 500 GB'lık diskin yanı sıra, yine bu cihazda bir microSD kart girişi de bulunuyor. Bu sayede de yine cihazın hafızasını farklı bir yolla 64 GB daha arttırabiliyorsunuz.

Hazır bağlantılara da değinmişken, cihazın arka yüzünde zengin bir arabirim alanı görüyoruz. Burada 2 adet USB 3.0 ve 3 adet USB 2.0 bağlantı yuvası yer alırken, ayrıca tam boyutlu bir HDMI, Ethernet, kulaklık ve mikrofon girişleri de bulunuyor. Kablosuz bağlantılar arasında ise elbette Wi-Fi ve Bluetooth mevcut.

Alfa 1100 kimlere göre?

Alfa 1100 kimlere göre?

Hometech Alfa 1100, Full HD çözünürlüğündeki ekranıyla güzel bir görüntü sağlıyor. IPS panelden oluşan ekran, böylece farklı açılardan bakıldığında da renkleri canlı olarak görüntüleyebiliyor. Ekran canlılığıyla özellikle multimedya kullanıcılarının beğenisini kazanacağını düşündüğümüz All-in-One PC, stereo hoparlörlerin de pek tabii ki sahibi. Bu sayede film ve müzik gibi multimedya içerikleri bu cihazda keyifle çalıştırabiliyorsunuz.

Peki, bu Hometech Alfa 1100, kimlere göre? Elbette başta da söylediğimiz gibi, evinde bir bilgisayar olsun isteyenler, hem iş hem de günlük kullanımlar için uyumlu bir cihaz arayanlar rahatlıkla Alfa 1100'ü tercih edebilirler. Özellikle şu sıralar karne tatilinde olan öğrenciler için de iyi bir karne hediyesi olabilir diye düşünüyoruz. Zira platform, ödev ve projeleri yapmak için de uygun bir çalışma ortamı sağlıyor.

Hometech Alfa 1100 fiyatıyla da kategorisinin uygun hepsi bir arada bilgisayar modellerinden biri oluyor. Şu an Hometech Alfa 1100'ü piyasada 2000 TL civarında fiyatlarla bulabiliyorsunuz. Bu anlamda uygun bir seçenek olduğunu da söyleyebiliriz.

Özetle

Sonuç olarak Hometech Alfa 1100, ister evinizde, ister iş yerinizde isterseniz de çocuğunuzun odasında yer verebileceğiniz kompakt bir bilgisayar sistemi oluyor. Günlük kullanımlar için oldukça uyumlu bir model olan Hometech Alfa 1100, bu yöndeki beklentileri karşılayacaktır. 4K video izlemek için kullanabileceğiniz, hobileriniz için bir platform haline getirebileceğiz veya yalnızca sosyal medya takibi yapmak ve oyun oynamak için bilgisayar ihtiyacınızı giderebileceğiz bir cihaz arıyorsanız da Hometech Alfa 1100'ü tercih edebilirsiniz.

Kimler Almalı

Evde veya ofiste rahatlıkla kullanabileceğiniz, günlük kullanım ihtiyaçlarını karşılarken aynı zamanda ofis ve oyun uygulamalarını da çalıştıracak kompakt bir masaüstü bilgisayar arayanlar Hometech Alfa 1100'ü tercih edebilirler.

Alternatifleri

Eğer masaüstü bilgisayar değil, dizistü bilgisayar arıyorsanız o halde Hometech Alfa 130P ve Alfa 150P modellerine de göz atabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Hometech Alfa 1100
Ürün Markası Hometech
CHIP Online Notu
85
İşletim Sitemi Windows 10 Home
İşlemci Intel Celeron N3350 1.10 GHz > 2.40 GHz
Çekirdek 2
Ekran 23.8 inç IPS (1920x1080)
Bellek 3 GB
Depolama 32 GB
Depolama Seagate BarraCuda 500 GB
Grafik Intel HD Graphics 500
Ses Stereo hoparlörler
Bağlantılar USB 3.0 (2 adet), USB 2.0 (3 adet), HDMI, kulaklık, BT 4.0, 802.11n Wi-Fi, microSD kart
Boyutlar 541 x 322 x 6.9 mm
Ağırlık 541 x 322 x 6.9 mm