Honor 8S İnceleme

1399 TL fiyatıyla Honor 8S satın alınır mı? İnceledik!

CHIP Online Notu 70
  • Tasarım detayları
  • Segmentine uygun performans
  • Uygun pil ömrü
  • FM radyo & Bluetooth 5
  • 3.5 mm kulaklık girişi
  • Güncel işletim sistemi
  • Düşük ışıkta kamera performansı
  • 2 GB RAM, HD çözünürlük
  • Rakiplerinden fark yaratmıyor

Evet, akıllı telefon satın almak yükselen fiyatlar neticesinde oldukça güç bir hal almaya başladı desek yeridir. Yükselen dolar kuru ve telefon fiyatları bir yana, son olarak IMEI kaydına da gelen inanılmaz zam ile beraber yurt dışından daha uygun fiyatla telefon sahibi olma kapısı da kapanmışken, eski amiral gemisi modellere rağbet, fiyatlarının nispeten düşük olması sebebiyle artmış durumda. Bütçesi dar olan kullanıcılar da giriş seviyesi modellere yönelmeye başlamışken, elbette burada da seçici olmak gerekiyor. Bugün inceleyeceğimiz Honor 8S modeli de bütçe dostu modellerden biri. Peki, neler sunuyor, ne gibi özellikler bulunduruyor, fiyat/performans bakımından iyi bir dengede duruyor mu, tercih edilir mi; hepsinin cevabını bu incelememizde veriyoruz.

Honor 8S Tasarım

Honor 8S Tasarım

Honor 8S, temel kullanımları gözeten bir akıllı telefon oluyor. Giriş seviyesi dinamiklerine yer veren telefonda, tasarım da, çevre özellikler de minimumda tutulmuş diyebiliriz. Bu anlamda her ne kadar giriş seviyesi de olsa, yüksek beklentisi olan kullanıcılara göre olmadığını söylemek lazım. Daha çok ilk kez akıllı telefon sahibi olacaklar veya temel telefon ihtiyaçlarını karşılamak isteyenler tarafından tercih edilecek olan Honor 8S, tasarımıyla plastik yapıyı gözetiyor. Arka tarafında bir kısmı işlenmiş malzemeden oluşan plastik gövdesiyle farkındalık yaratan telefon, 146 gram ağırlığıyla oldukça hafif.

Honor 8S'in sol tarafında microSD kart ve SIM kart çekmecesi yer alıyor. Sağ tarafta ses tuşları ile güç düğmesi bulunuyor. Alt kısımda da microUSB yuvası ve hoparlör mazgalı bulunurken, 3.5 mm'lik kulaklık girişi telefonun üst kısmına konumlanıyor.

Honor 8S'te herhangi bir parmak izi sensörü mevcut değil. Ancak onun yerine kamera yoluyla yüz tanıma özelliği bulunduğunu görüyoruz.

Honor 8S Ekran

Honor 8S Ekran

Honor 8S'in ekranı 5.71 inç boyutunda bir IPS LCD panelden oluşuyor. Bu boyut ile rahat kullanılabilen telefonlardan biri olan Honor 8S, ekranıyla 720x1520 piksel çözünürlüğünde görüntü üretiyor. 19:9 görüntü oranına sahip ekran, 295 ppi piksel yoğunluğuna sahip. Ayrıca telefonun ekran gövde oranının da yüzde 84.6 seviyesinde olduğunu söyleyebiliriz.

Ekranın hemen üzerinde bir çentik içinde ön kameraya yer veren Honor 8S, böylece geniş bir görüntü alanı sağlamış. Ekranın sağladığı görüntü sınıfı dahilinde iyi diyebiliriz. Ancak elbette bir üst segment modeller kadar da iyi bir görüntü sunmadığı açık. Bunda telefonun sahip olduğu çözünürlük ve piksel yoğunluğu etkili oluyor.

Honor 8S Teknik Kadro ve Performans

Honor 8S Teknik Kadro ve Performans

Honor 8S, giriş seviyesi bir akıllı telefon ve buna uygun donanım bileşenlerinden oluşuyor. Ancak işletim sistemi ve arayüz bakımından güncel olduğunu söyleyebiliriz. Telefonda Android 9 işletim sistemi ile EMUI 9 arabirimi yer alıyor. Bu anlamda son dönem çıkan tüm telefonlarla eş değer bir kullanım imkanı tanıyor.

4 çekirdekli MediaTek MT6761 Helio A22 işlemciden güç sağlayan telefon, 2.0 GHz frekanslı Cortex-A53 çekirdeklerinden oluşuyor. Yine PowerVR GE8320 grafik işlemcisini içeren telefon, 2 GB RAM ve 32 GB depolama alanına sahip.

Bu birimler ışığında performans bakımından yüksek beklentide bulunmamak gerekiyor. Temel kullanımları sağlayabiliyor, düşük güç gerektiren oyunları rahat çalıştırabiliyorsunuz. Ancak PUBG gibi oyunlarda akıcı bir performans beklemeyin.

Honor 8S'te 3020 mAh kapasitesinde bir bataryaya yer verilmiş. Bu batarya kapasitesi, telefonun işlemci ve ekran çözünürlüğüne de bağlı olarak günlük kullanımda yeterli.

Telefonda kablosuz bağlantılar arasında ise 802.11n standardında Wi-Fi desteği, ayrıca Bluetooth 5 desteği yer alıyor. FM radyonun da telefonda yer aldığını söyleyelim.

Honor 8S Kamera

Honor 8S Kamera

Honor 8S, genel profilinde olduğu gibi kameralarda da temel kullanımı ön plana çıkartıyor. f/1.8 diyaframa sahip 13 MP tek arka kamera bulunduran telefon, yine burada LED flaşa yer veriyor. Bu kamera ile gün içinde yapacağınız çekimlerde memnun kalacağınız sonuçlar alabiliyorsunuz. Ancak kameranın gece performansı tahmin edilebileceği gibi vasatın altında.

Bokeh, yani alan derinlikli çekimler yapabileceğiniz ana kamera ile çeşitli güzellik modlarını da kullanabiliyorsunuz. Ayrıca HDR, panorama fotoğraf çekimleri yapabiliyor ve Full HD'de 30 kare video kaydı gerçekleştirebiliyorsunuz.

Telefonun çentik içinde yer alan ön kamerasının da yine 5 MP ölçüsünde olduğunu söyleyelim.

Özetle

Sonuç olarak Honor 8S, 1399 TL fiyatıyla bir akıllı telefon için daha yüksek meblağlar ödeyemeyen kullanıcılar için bir seçenek oluyor. 1500 TL altı fiyat bandında 3 aşağı 5 yukarı benzer özellikler görüyoruz. 2 GB RAM ve HD ekran çözünürlüğü bu kategorinin ne yazık ki kanayan yarası diyebiliriz. Ancak temel kullanımlar için yeterli mi, yeterli. O anlamda Honor 8S de teknik özellikleri ve sunduklarıyla pek fark yaratan bir model olmuyor. Dediğimiz gibi ilk kez akıllı telefon sahibi olacaklar veya temel telefon kullanımı gözetenler için bir seçenek olarak değerlendirilebilir. Ancak yine de 200 TL gibi ek bütçe yaratarak daha güzel modeller bulabilirsiniz diyerek incelememizi noktalayabiliriz.

Kimler Almalı

Honor 8S, ilk kez akıllı telefon satın alacaklar, temel telefon kullanımını gözetenler, öğrenciler için uygun bir model olabilir.

Alternatifleri

Honor 8S'e alternatif olarak Xiaomi Redmi 7 modelini değerlendirebilir veya üzerine biraz daha para koyarak Honor 10 Lite'ı tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Honor 8S
Ürün Markası Honor
CHIP Online Notu
70
İşletim SistemiAndroid 9
İşlemciMediatek MT6761 Helio A22
Çekirdek (CPU)4
İşlemci Hızı2.0 - GHz
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu5.71 inç
Ekran Çözünürlüğü720 x 1520 px
Grafik İşlemciPowerVR GE8320
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama32 GB
Arttırılabilir Depolama512 GB
Ön Kamera5.0 MP
Arka Kamera13 MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Batarya Kapasitesi3020 mAh
Parmak İzi SensörüYok
Yüz TanımaVar
Boyutlar70 x 147 x 8.5 mm
Ağırlık146 gr.
Okuyucu Yorumları