Honor Scale 2 İnceleme

Size diyet uygularken, spor yaparken eşlik edecek, sadece kilonuzu ölçmekle kalmayacak, 14 farklı vücut analizinde bulunacak güzel bir ürünle tanıştırıyoruz. İşte Honor Scale 2 akıllı tartı ve hakkında bilmeniz gereken her şey!

CHIP Online Notu 92
  • Minimalist tasarım
  • Kolay bağlantı
  • 50 kişiye kadar profil desteği
  • Hassas ölçüm yeteneği
  • Detaylı vücut analizi
  • Uygulama Türkçe dil desteğine sahip

Özellikle son dönemde uzun uzadıya süren karantinaların hayatımıza girmesiyle birlikte kilomuza dikkat etmek fazlasıyla zorlaştı. İlk etapta spor salonları da kapatılmıştı, fakat neyse ki şimdi açık ve insanlar günün belli saatlerinde en azından spor yapabiliyorlar. Öte yandan tüm bu süreçte hiç olmazsa koşuya çıkan ya da evde spor yapmaya gayret edenler çoğunlukta. Ben de bunlardan biriyim ve imkân el verdiğince spor yapmaya çalışıyorum. Bunu pekiştirecek, motivasyonu artıracak akıllı ürünlerin bulunması da büyük avantaj.

Özellikle son dönemde sağlığa yönelik gelişmiş akıllı özellikler içeren çok sayıda teknoloji öğesi görüyoruz. Akıllı saatler, akıllı bileklikler, akıllı diş fırçaları ve daha pek çoğu artık kolay erişebilir cihazlar olarak çevremizi sarmış durumda. Hatta basküller bile artık akıllı özellikler içeriyorlar. Hemen hepimizin evinde bir baskül mutlaka vardır. Muhtemelen bunlar da dijitaldir, zira artık eski tip baskül bulmak pek bir zor. Ancak basküllerin yalnızca dijital olması, yani sadece kilogram göstermesi de artık pek yeterli değil. Bunları da değiştirmek, yerine daha fazla fonksiyonu olan akıllı basküllerden almak lazım. Elbette kilonuzun yanı sıra vücut kitle endeksinizi, su oranınızı, kas oranınızı, yağ oranınızı ve daha pek çok vücut bilginizi öğrenmek istiyorsanız... Bu bağlamda bugün inceleyeceğimiz Honor Scale 2'den sözü açabiliriz.

Yeni giyilebilir teknolojiler ve ekosistem ürünleriyle portföyünü genişleten Honor'un Scale 2 akıllı tartısını bir süredir kullanıyoruz ve bundan dolayı gayet memnun olduğumuzu söyleyebiliriz. Zira bu cihaz çok sayıda ölçüm ve analizi oldukça doğru bir şekilde yapabiliyor. Sağlıklı bir yaşam sürdürmeyi gözetenler ve bilhassa düzenli spor yapanlar için gerçekten önemli verileri bir bakışta karşınıza getirebiliyor. Şimdi adım adım Honor Scale 2'den detaylı olarak sizlere bahsedelim.

Honor Scale 2 Tasarımı Nasıl?

Honor Scale 2 Tasarımı Nasıl?

Öncelikle sözü tasarımdan açmak istiyoruz, zira Honor Scale 2, tasarımıyla gayet minimalist yapıda bir cihaz. Beyaz renkli temperli cam yüzeyden oluşan Scale 2, üzerinde gizli bir LED ekran bulunduruyor. Yani ekran, yalnızca ağırlık algılandığında devreye giriyor ve açılıyor. Tartı, ağırlığı az sonra daha detaylı olarak bahsedeceğimiz hassas 4 elektrotuyla algılıyor. Bu alanlar paslanmaz çelikten yapılmış. Böylece banyo sonrası tartıldığınızda, nemden etkilenmiyor. Öte yandan cihaz kaymaması için kauçuk, kaydırmaz ayaklara da sahip.

Scale 2, kompakt bir görünüme sahip. 260'a 260 mm boyutlarında olan tartının kalem pil ile çalıştığını söyleyelim. Hemen altındaki çekmecede 3 AA pil bölmesini görebilirsiniz.

Honor Scale 2 Nasıl Kullanılıyor?

Honor Scale 2 Nasıl Kullanılıyor?

Peki, bu tartı nasıl kullanılıyor? Elbette üzerine çıkmanız sadece kilonuzu ölçmeniz için yeterli, ancak dediğimiz gibi bu tartının daha çok sayıda akıllı özelliği bulunuyor. Tüm bunlardan faydalanabilmek için de tartıyı telefonunuza bağlamanız lazım.

Honor Scale 2'nin bağlantısı çok basit. Bluetooth üzerinden veri alışverişi yapabilen cihaz, çok kolay şekilde telefona bağlanabiliyor. Bunun için akıllı telefonunuza Health uygulamasını indirmeniz yeterli. Sonrasında uygulama üzerinden Ekle butonuna tıklayarak buradan Scale 2'yi seçiyor ve tartının üzerine çıkarak cihazla telefonun eşleşmesini sağlıyorsunuz, hepsi bu kadar.

Eşleşme tamamlandıktan sonra yaş, kilo ve boy gibi bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olmalısınız. Scale 2 telefonunuzla eşleştikten hemen sonra hızlıca bir güncelleme alıyor. Bunu da yüklemeniz doğru ölçüm için bir hayli önemli.

Cihazın az sonra daha detaylı olarak bahsedeceğimiz ölçüm yeteneklerini uygulama üzerinden de hızlıca görebiliyorsunuz. Burada yer alan her ölçümün üzerine tıkladığınızda, ayrıntılı açıklamalarını görebiliyor, bu sayede bu ölçümlerin de anlama geldiğini daha rahat anlayabiliyorsunuz.

Honor Scale 2 Özellikleri Neler?

Honor Scale 2 Özellikleri Neler?

Evet, bağlantıyı da sağladık. Şimdi artık Scale 2'nin tüm fonksiyonlarından bahsedebiliriz.

Scale 2, gerçekten de geniş bir ölçüm ağına sahip. Yalnızca kilo ölçümü yapmıyor ve hatta pek çok dijital tartı gibi yalnızca vücut kitle endeksi, yağ oranı, kas oranı ölçümü de yapmıyor. Cihaz, tam 14 farklı vücut ölçümü anlık olarak ölçümleyebiliyor ve sonrasında da telefonunuzun ekranına raporluyor.

Honor Scale 2, tartıldığınızda LED ekranında kilonuzu gösterirken, vücut kitle endeksinizi ve kalp atış hızını da ölçüme devam ederek LED ekranında görüntülüyor. Diğer tüm verileri ise, akıllı telefonunuzdan takip edebiliyorsunuz.

Tartının ölçümlediği 14 farklı vücut analizi içinde vücut kitle indeksi, yağ oranı, iskelet kas kütlesi, iç organ yağ seviyesi, bazal metabolizma hızı, kemik mineral içeriği, vücudunuzun protein miktarı, vücut su oranı, yağsız kütle ve kalp atış hızı gibi farklı analiz değerleri bulunuyor. Elbette uygulama tüm bu verilerinizi saklıyor ve size istatistikler sunabiliyor.

Scale 2'nin bir diğer önemli özelliği ise tartım işlemini fazlasıyla hassas yapabilmesi. Ağırlıktaki en küçük değişimleri bile algılayabilmesi için cihazın içinde bir anti-parazit tartım çipi yer alıyor. Ayrıca yapay zeka desteği de içeriyor ve TruFit algoritmasıyla beraber yüksek hassasiyette ölçüm yapabiliyor. Böylece ağırlıktaki 100 gramlık farkları bile analiz edebiliyor. Özellikle egzersiz ve sporla ilgileniyorsanız, bu hassasiyet motivasyon noktasında iyi bir itici güç olabiliyor.

Bu arada Honor Scale 2, 50 farklı kullanıcıya kadar farklı profiller tanıyabiliyor ve böylece tüm ailenizin ya da arkadaşlarınızın sağlık durumunu da yakından takip edebiliyorsunuz.

Özetle

Sonuç olarak Honor Scale 2, gerçekten de kullandığımız süre içinde beğendiğimiz bir ürün oldu. Kullandığımız benzer ürünlerle karşılaştırdığımızda da fark yaratan özellikleriyle dikkat çekiyor. Hassas ve doğru veri ölçümü yapabilmesi, geniş bir ölçüm ağına sahip olması ve minimalist tasarımıyla her eve lazım bir ürün olmuş. Bilhassa sağlığına ekstra dikkat edenler, diyet yapanlar, aktif sporla uğraşanlar muhakkak yakından bir incelesin deriz. Ayrıca fiyatı da çok yüksek değil, şu an bu cihazı 172 TL fiyatla satın alabiliyorsunuz. Bu anlamda da gayet tercih edilesi bir seçenek.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Honor Scale 2
Ürün Markası Honor
CHIP Online Notu
92
Renk Beyaz
Bağlantı Bluetooth
Pil 3 x AA
Ekran LED
Ağırlık Ölçüm Aralığı 2.5 – 150 kg.
Boyutlar 260 x 260 x 21.5 mm