Bir Ultrabook'tan isteyebileceğiniz her şey.

Ultrabook rekabetinde performansı, dokunmatik ekranı ve tasarımı ile ön plana çıkmayı başarıyor.

HP ENVY TouchSmart 4-1110et İnceleme
CHIP Online Notu 97
  • Alüminyum malzeme
  • Subwoofer'lı Beats Audio ses sistemi
  • Güçlü donanım
  • Biraz ağır.

HP, bilgisayar konusunda uzman bir marka ve hatta Microsoft'un Windows 8'i tanıtmasıyla beraber gündemi daha da fazla işgal eden Ultrabook'larda da birbirinden iyi modellere imza atmayı sürdürüyor. Firmanın Ultrabook modelleri arasında şu an en fazla dikkati ENVY ailesinde konumlanan dokunmatik ekranlı TouchSmart 4-1110et çekiyor. Bildiğiniz gibi ENVY modelleri standartlardan her zaman farklı özellikleri ve tasarımları bünyelerinde barındırıyor. İnceleyeceğimiz modelde de bir ENVY klasiği diyebileceğimiz şekilde alüminyum gövde ilk etapta dikkat çekenlerden. Dokunmatik ekran ve subwoofer'la desteklenen Beats Audio ses sistemi de HP ENVY TouchSmart 4-1110et'nin çekiciliğini artıran unsurlardan.

HP ENVY TouchSmart 4-1110et, bir Ultrabook'a göre zengin sayılabilecek bir donanıma sahip. İşlemci tercihi birçok üründe karşımıza çıkan Core i5 3317U. İşlemci 1.7 GHz hızda görev yapıyor ve işletim sistemini destekler şekilde 64 bit mimarisine uygun. 16 GB'a kadar bellek kullanımına izin veren bilgisayarda iki adet DIMM yuvası var ve siz satın aldığınızda karşınıza 2 x 4 GB olmak üzere 8 GB kapasitede bellek geliyor. Standartların üzerinde bir rakam ve oldukça iyi sonuç verdiğini söylemeliyiz. Depolama birimleri olaraksa HP ENVY TouchSmart 4-1110et'de 32 GB'lık bir mSATA SSD ve 5400 rpm motora sahip bir 500 GB sabit disk bulunuyor. SSD daha ziyade işletim sisteminin hızında ve bilgisayarın batarya süresinde, benzer şekilde uyuma / uyanma sürelerinde avantaj elde edilmesini sağlıyor. 500 GB kapasitedeki sabit disk de yeterli düzeyde. Bilgisayardaki dokunmatik ekran en küçük dokunuşları dahi kolaylıkla algılayabilecek bir teknolojiye sahip. 14 inç'lik büyüklük ve 1366 x 768 piksel çözünürlük de yeterli düzeyde. Sol tarafta tam boy bir ethernet arabirimi, HDMI görüntü çıkışı, bellek kartı okuyucu ve iki adet USB 3.0 mevcut. USB 2.0 olan arabirim ve kulaklık / mikrofon bağlantıları için de sağ kısım uygun görülmüş.

Görsel açıdan bizden tam not almayı başaran HP ENVY TouchSmart 4-1110et'nin gövdesinde alüminyum malzeme hakim. Klavye bölgesinde doğal renk tercih edilirken kapaktaki renk de koyulaştırılmış. Yeri gelmişken klavye aydınlatmasının da bilgisayar için önemli bir detay olduğunu belirtelim. Böylece gece çalışmak çok daha kolay hale geliyor. Büyük Touchpad ve rahat klavye rahatlığı tam anlamıyla pekiştiriyor. Bilgisayarın ses sisteminde Beats Audio'nun teknolojileri yer alıyor. Standart çift hoparlörlü stereo düzene ek olarak HP ENVY TouchSmart 4-1110et'de bir de subwoofer'a yer verilmiş. Böylece oldukça yüksek bir ses performansı elde ediliyor, dahası bir Ultrabook'a göre şaşırtıcı sonuçlar alınıyor. 342 x 237 x 23 mm'lik boyutlara sahip olan bilgisayar dört hücreli bataryası beraber ile 2.17 kg ağırlıkta ancak buna kesinlikle değer.

Özetle

HP ENVY TouchSmart 4-1110et kaliteli bir bilgisayar. Gövde malzemesine önem veriyorsanız ve plastikten hoşlanmıyorsanız tam size göre diyebiliriz. Aydınlatmalı klavye, güçlü donanım ve subwoofer'la desteklenen Beats Audio ses sistemi gibi önemli detaylar da HP ENVY TouchSmart 4-1110et'yi çekici kılıyor. Olması gerekenden biraz daha ağır olması dışında bir kusuru yok.

Alternatifleri

Alüminyum malzemeye odaklanırsak bilgisayarın birkaç tane ve hatta kendisinden daha ince rakibi var. Ancak donanımsal güç ve ek özellikler de hesaba katıldığında HP ENVY TouchSmart 4-1110et galip gelmeyi başarıyor.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HP ENVY TouchSmart 4-1110et
Ürün Markası HP
CHIP Online Notu
97
İşlemci Intel Core i5 3317U
Bellek 8 GB
Ekran 14 inç (1366 x 768)
Depolama 32 GB SSD + 500 GB HDD
Boyutlar 342 x 237 x 23 mm
Ağırlık 2.17 kg
Okuyucu Yorumları