IPS panelli monitör mü arıyorsunuz?

IPS panelli monitörlere iyi bir örnek olan Pavilion 23xi, doygun renkleriyle ilgi topluyor.

HP Pavilion 23xi İnceleme
CHIP Online Notu 85
  • Şık tasarım
  • IPS LED panel ekran performansı
  • Parlaklık düzeyi
  • Hoparlör yok

IPS panelli monitörler sundukları doygun renkler ve geniş görüş açılarıyla birlikte son zamanlarda fazlasıyla tercih edilmeye başladılar. HP de, Pavilion 23xi modeliyle birlikte IPS panel ekranlı monitörlere iyi bir örnek sunuyor. Fiyat / performans oranıyla fazlasıyla dikkat çekici bir monitör olduğunu hemen söyleyebileceğimiz Pavilion 23xi, 400 TL civarındaki fiyatıyla cep yakmamasıyla da kullanıcıları memnun edecek türde. Dilerseniz şimdi monitöre yakından bakalım...

Dış görünüşüyle oldukça şık bir duruş sergileyen Pavilion 23xi, kolayca monte edilebilen standı ve mat siyah renkli ekranıyla iyi bir görünüme sahip. Her ne kadar stant ve ekranının altındaki alanında alüminyum malzeme kullanıldığı fikrine kapılmanıza neden olsa da, aslında bu alanlarda sertleştirilmiş plastiğe yer verilmiş. Fakat bunu ancak dokunduğunuzda anlayabiliyorsunuz. Bununla birlikte fiyatı düşürmek adına iyi bir hamle yapıldığını ve bunun görselliğe de olumsuz bir katkıda bulunmadığını belirtmemizde fayda var. Az önce de bahsettiğimiz gibi monitörün üzerinde IPS LED panel bulunuyor. 23 inç büyüklüğünde olan bu ekran, çerçevesiz bir görünüm sunmasıyla da mat siyah renkli görselliğini arttırıyor. Ekranın sağ alt köşesine konumlandırılan tuş takımı size monitörle ilgili ayarları kolaylıkla yapılandırabilme imkanı tanıyor. Yeri gelmişken hemen söyleyelim, Pavilion 23xi varsayılan ayarlarda oldukça iyi iş çıkartıyor. Bu sayede herhangi bir özelleştirmeyle uğraşmanız gerekmiyor. Ancak dilerseniz istediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz. Menünün Türkçe dil desteği sunmaması üzücü, ancak İngilizce dil desteği ile işinizi kolaylıkla halledebiliyorsunuz. Zaten menüde yer alan tüm terimlere aşina olduğunuza emin olabilirsiniz.

Gövdesinin arka kısmında yine siyah plastik malzeme kaplanmış. Cihazın hemen hemen tüm tasarımında plastik malzemeye yer verilmiş olması taşınabilirliği de kolaylaştırmıyor değil. Oldukça hafif olan Pavilion 23xi, böylece kolayca masalar arası taşınabiliyor. Yine arka kısmında HDMI, VGA ve DVI-D bağlantıları bulunduran Pavilion 23xi, HDMI bağlantısı ile oyun konsolunuza da rahatlıkla bağlanabiliyor. Özellikle video ve oyunlarda doyurucu renkler sunduğunu söyleyebileceğimiz Pavilion 23xi, arka aydınlatma kalitesi ve ghosting konularında da sınıfı rahatlıkla geçiyor. Odanızın tüm ışıklarını kapatabilir ve film veya oyun seanslarınızda Pavilion 23xi ile baş başa kalmaktan memnuniyet duyabilirsiniz.

Özetle

IPS LED panele terfi etmek isteyen kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılanacağını düşündüğümüz Pavilion 23xi, şık tasarımı ve performansıyla beklentileri karşılayacak türden. Uygun fiyatıyla da tercih edilebilir.

Alternatifleri

Pavilion 23xi, üzerinde herhangi bir hoparlör bulundurmuyor. Bu nedenle satın almak istediği monitörde hoparlör bulunmasını isteyen kullanıcılar, alternatifleri inceleyebilirler.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli HP Pavilion 23xi
Ürün Markası HP
CHIP Online Notu
85
Ekran 23 inç IPS LED panel (1920x1080)
Tepki Süresi 7 ms (griden griye)
Piksel Aralığı 0.265 mm
Parlaklık 250 kandela
Kontrast 1000:1 (statik), 10.000.000:1 (dinamik)
Bağlantılar VGA, HDMI, DVI-D
Okuyucu Yorumları