Dizüstü bilgisayar kategorisine güçlü oyuncu.

HP'den dizüstü bilgisayar kategorisine yeni ve güçlü bir oyuncu daha.

HP Pavilion Sleekbook 15-b011et İnceleme
CHIP Online Notu 72
  • Sade ve şık tasarım
  • Uygun konfigürasyon
  • Harici ekran kartı
  • Ekran Full HD değil

Ultrabook'lar her ne kadar son zamanlarda isminden fazla bahsettirmeye başlasa da, notebook'lara gösterilen ilgi kullanıcılar tarafında pek değişmedi. Kullanıcıların beklentilerine her alanda cevap verebilmek adına dizüstü bilgisayar tarafında geliştirdiği başarılı ürünlerle hafızalara kazınan HP, her iki kategoride de ürün geliştirmeye devam ediyor. Daha önce Ultrabook tarafında sunduğu Spectre XT TouchSmart 15-4000et ile bizimle birlikte olan HP, bu kez de notebook tarafından Pavilion Sleekbook 15-b011et ile test merkezimizdeydi.

Sunduğu her üründe tasarım çizgisine önem gösteren HP, Pavilion Sleekbook 15-b011et'de de başarılı bir görsellik sunuyor. Parlak siyah renkli tasarımıyla göz dolduran dizüstü bilgisayar, oldukça sade bir görünüme sahip. 2.1 kilogram ağırlığında ve 2.1 cm kalınlığında olan Pavilion Sleekbook 15, sırt çantanızda sizinle birlikte her yere gelebilecek yapıda. 15.6 inç büyüklüğünde HD BrightView LED-backlit ekranın sahibi olan cihazın bu ekranı parlak malzemeyle kaplanmış. Bu her ne kadar parlak ve canlı renkleri beraberinde getirse de, bol ışıklı ortamlarda yansıma problemini de beraberinde taşıyor. Ayrıca artık cep telefonlarında bile Full HD çözünürlük görebiliyorken, Sleekbook 15'te HD çözünürlüğün kullanılıyor olması da üzücü doğrusu. Görüntü kalitesiyle beğendiğimiz Pavilion Sleekbook 15-b011et'nin ekranının hemen üst kısmında bir web kamerası ihmal edilmemiş elbette. Kalınca bir ekran çerçevesine sahip olan cihazın, ekranının hemen altında uzanan klavyesi ise yine oldukça sade tasarlanmış. Normal tuş takımının yanı sıra numerik tuşların da bulunduğu klavye alanında bir tek yön tuşlarının boyutlarını beğenmedik. Bunun dışında klavye oldukça rahat bir kullanım sunuyor. Klavyenin üzerinde ayrılmış olan alanda hoparlörlerini bulunduran dizüstü bilgisayar, Altec Lansing destekli ve Dolby Advanced Audio ile güçlendirilmiş bu hoparlörleriyle yeterli seviyede ses sunuyor. Alt kısmında ise yine kullanışlı bir touchpad bulunduran bilgisayar, çevresindeki bağlantılarıyla da oldukça standart. 1 adet USB 2.0, 2 adet USB 3.0, HDMI, kart okuyucu ve kulaklık girişi gibi bağlantıları bulunduran cihaz, 4 hücreli bir bataryanın da sahibi.

Windows 8 işletim sistemiyle birlikte gelen Pavilion Sleekbook 15'in, farklı konfigürasyona sahip modelleri bulunuyor. Bizim incelediğimiz b011et modelinin yanında daha güçlü teknik birimlere sahip modeller de seride mevcut. İncelediğimiz modelde işlemci olarak Intel Core i5 tercih edilmiş. 1.7 GHz hızında çalışan işlemciye destek olarak da 8 GB kapasiteli DDR3 bellek eşlik ediyor. 750 GB gibi oldukça yeterli bir sabit disk alanıyla gelen cihaz, özellikle satın alacağı dizüstü bilgisayarda yerleşik ekran kartı istemeyen kullanıcılara uygun. Üzerinde 2 GB DDR3 kapasiteli Nvidia GeForce GT630M ekran kartı bulunduran Pavilion Sleekbook 15-b011et, böylece oyunseverlere de hitap ediyor. Cihazı fiyat – performans olarak da değerlendirecek olursak, -bu tarihte- sahip olduğu 1700 TL civarındaki fiyat etiketiyle rakipleriyle kıyaslandığında iyi bir yerde bulunduğunu söyleyebiliriz.

Özetle

Sade tasarıma sahip Intel Core i5'li bir dizüstü bilgisayar arıyorsanız, Sleekbook 15-b011et beklentinizi karşılayabilir.

Kimler Almalı

Sade ve şık tasarımlardan hoşlananların ilgi alanına giren HP Pavilion Sleekbook 15, Intel'in orta seviye için sunduğu i5 işlemcileriyle orta segment kullanıcıların beklentilerini karşılayacaktır.

Alternatifleri

Cihazın sahip olduğu fiyat çevresinde konumlanmış olan diğer cihazlara baktığımızda her ne kadar pek fark göremiyorsak da, bütçenizi biraz daha yükselttiğinizde daha iyi teknik öğelere sahip olmanız mümkün.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli HP Pavilion Sleekbook 15-b011et
Ürün Markası HP
CHIP Online Notu
72
İşlemci Intel Core i5 3317U (1.70 GHz)
Ekran 15.6 inç HD BrightView LED-backlit (1366x768)
Ekran Kartı Nvidia GeForce GT630M 2 GB DDR3
Bellek 8 GB DDR3
Sabit Disk 750 GB
Bağlantılar HDMI, USB 2.0, USB 3.0 (2 adet), kart okuyucu
Ses Çıkışı Altec Lansing hoparlörler
Okuyucu Yorumları