Pavilion x360'ı 360 derecede inceledik!

Tasarımıyla sıradan dizüstülerden farklı olmayı başaran HP Pavilion x360'ı her yönüyle inceledik!

CHIP Online Notu 85
  • Oldukça şık
  • Performans
  • HDMI bağlantısı
  • Katlanabilir tasarım
  • Yalnız 1 adet USB 3.0 portu
  • Full HD desteği yok

Dizüstü bilgisayarınız her an yanınızda olsun, her yere beraberinizde gelsin istiyorsanız bugün inceleyeceğimiz HP Pavilion x360 tam size göre bir dizüstü bilgisayarı olabilir. HP Pavilion x360, üstelik yalnızca bir dizüstü bilgisayarı değil. 360 derece dönebilen kapağı ile bir tablet ve eğlence merkezi olarak da kullanabileceğiniz HP Pavilion x360, bu sayede kullanılabilirliğini arttırmayı başarıyor.

360 derecelik dönme açısına sahip ekranı ile gayet kullanışlı olan Pavilion x360, kolayca stant veya tablet haline gelebiliyor. Elbette bilgisayarın dokunmatik ekranını da unutmamak gerekiyor. Dokunmatik ekranıyla Windows 8.1 işletim sistemini rahatlıkla kullanabildiğiniz dizüstü bilgisayarı teknik açıdan da güçlü. Şimdi HP Pavilion x360'a daha yakından bakalım.

360 derece tasarım

HP Pavilion x360, tasarımıyla özel bir dizüstü bilgisayarı. 360 derece dönebilen kapağının yanı sıra şık tasarımıyla da yanınızda taşımaktan keyif alacağınız bir ürün olmayı başarıyor. İncelediğimiz kırmızı renkli modeliyle özellikle hanımlar tarafından tercih edileceğini düşündüğümüz Pavilion x360'ın ayrıca baylar için gri renkli modeli de mevcut. Sertleştirilmiş plastik kasasıyla elde tutulduğunda iyi bir hissiyat vermesiyle de beğendiğimiz Pavilion x360, hem boyutları hem ağırlığı itibariyle rahatlıkla yanınızda taşıyabileceğiniz bir cihaz.

Sıkça vurguladığımız gibi Pavilion x360'ın en dikkat çeken yanı elbette esnek çalışma ortamlarına ayak uydurabilen tasarımı. Bilgisayarın ekranı 360 derecelik dönme açısına sahip. Böylece Pavilion x360'ı sıradan bir dizüstü bilgisayarı gibi kullanabileceğiniz gibi, kolayca bir tablet profiline de dönüştürebiliyorsunuz. Dilerseniz ekranı bir standa dönüştürerek onu bir eğlence merkezi haline getirmeniz de mümkün. Kısacası Pavilion x360'ı, nasıl isterseniz öyle kullanabilirsiniz, seçim sizin.

Keyifli kullanım

Pavilion x360, Windows 8.1 işletim sistemiyle geliyor. Böylece en güncel Windows işletim sistemi deneyimi yaşatan cihaz, dokunmatik ekranıyla Windows'un Metro arayüzünden tam anlamıyla faydalanmanıza olanak tanıyor. Bir tablet gibi kullanıldığı durumlarda dokunmatik ekranın hassasiyetinden memnun kalacağınızı da bu noktada söyleyelim.

Üzerinde 11.6 inç boyutunda bir ekran taşıyan Pavilion x360, HD görüntülere hazır. Ekranın hassasiyeti ve görüntülerdeki başarısını beğendik. Özellikle ekranı stant haline getirdiğinizde uzun film seansları için iyi bir platform oluyor. Üzerindeki Beats Audio destekli hoparlörleri de buna katkı sağlar nitelikte.

Eğlence amaçlı kullanımların yanı sıra elbette Pavilion x360, iş ve diğer çalışmalarınız için de uygun bir platform. Üzerinde güçlü Intel Pentium işlemci bulunduran Pavilion x360, 4 GB RAM kapasitesiyle de gayet akıcı çalışıyor. 500 GB'lık disk kapasitesiyle gerekli depolama alanını da karşılayan Pavilion x360, dış kullanımlarda da 6 saate kadar pil ömrü sunuyor. Böylece hem evde, hem işte hem de mobil ortamlarda rahatlıkla kullanabiliyorsunuz.

Özetle

Pavilion x360, özellikle tasarımıyla dikkat çekiyor. 360 derece dönebilen ekranı sayesinde farklı kullanım şekillerine bürünebilen dizüstü, hem bir tablet hem bir eğlence merkezi olarak da kullanılabiliyor. Pavilion x360'ın şık tasarımı ve kullanım alanının geniş olmasıyla tercih edilebileceğini düşünüyoruz.

Kimler Almalı

Sıradan bir dizüstü bilgisayarından fazlasını isteyenler Pavilion x360'ı beğenebilirler. Yalnızca bir dizüstü bilgisayarı değil, aynı zamanda tablet olarak da kullanılabilen Pavilion x360, böylece kullanım alanını genişletiyor.

Alternatifleri

Pavilion x360'a alternatif olarak yine benzer kullanım şekline sahip Lenovo Yoga 2 modelini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HP Pavilion x360
Ürün Markası HP
CHIP Online Notu
85
Genel
İşletim SistemiWindows 8.1
İşlemciIntel Pentium N3520
İşlemci Hızı2.16 GHz
Ekran ve Grafik
Ekran11.6 inç
Çözünürlük1366 x 768 px
Grafik İşlemciIntel HD Graphics
Bellek ve Depolama
Bellek (RAM)4 GB
HDD500 GB
Optik SürücüYok
Bağlantılar
USB 3.01
USB 2.02
HDMIVar
VGAYok
BluetoothVar
Kart OkuyucuVar
Boyutlar307 x 214 x 21 mm
Ağırlık1.4 kg
Okuyucu Yorumları