HTC Sensation XL: Cep Telefonu

Tablet gibi telefon Sensation XL, üst sıralarda yerini alıyor

HTC Sensation XL İnceleme
CHIP Online Notu 91
  • Mükemmel kamera, kolay kullanım, hızlı işlem
  • Ekran parlaklığı, düşük çözünürlük

HTC'nin güçlü bir işlem gücü, güçlü çalışma özelliği ve 8 megapiksellik kamerası, ödediğiniz paraya değdiğini ispatlıyor.
Işıklandırma başarılı, renkler oldukça temiz. Hatta kontrast ve detayların seçilebilirliği bile kayda değer. XL sayesinde
çoğu amatör fotoğrafçı bir fotoğraf makinesine bile ihtiyaç duymayacak. Bir başka multimedya artısı ise MP3 oynatıcısı:
Beraberinde gelen kulaklıklar hem cızırtısız hem de güçlü bas özelliklerine sahip.

HTC'yi sadece eğlence amaçlı değil ama aynı zamanda iş için de kullanabilirsiniz. Ortalama bir değer sunan 4,7 inçlik dokunmatik ekranı bunun için uygun. Ne var ki LCD ekranı AMOLED modeller kadar parlak değil. Çözünürlüğü de biraz daha yüksek olabilirdi. Yine de kullanıcı arayüzü tatminkâr bir sunuma sahip. Pek çok simge ve menü tuşu tek bakışta görülebiliyor ve parmak dokunuşlarına hızlıca yanıt veriyor. Cihazda herhangi teknik bir soruna rastlamadık. 1,5 GHz'lik işlemci her ne kadar tek çekirdekli olsa da, yazılımların sorunsuzca çalışmasına yarıyor ve kullanıcıları gereksiz bekleme sürelerinden kurtarıyor. Üst sıralardaki diğer modeller, bu performansa yetişmek için çift çekirdek kullanıyor. Eğer bir şeyi eleştirmek zorunda kalsaydık bu cihazın batarya ömrü olurdu. Söz
konusu şarj olduğunda rakipleri HTC'den 1-3 saat önde. Ayrıca 16 GB'lık hafıza arttırılamıyor. HTC, 720p video kaydedebiliyor ancak bu videolar hafızada çok fazla yer tutuyor. Parlak beyaz kasası, tek elle çalışmaya imkân veren yapısı bu eksilerini unutturmayı başarıyor.

Özetle

HTC Sensation XL multimedya artılarıylabaşarılı bir hepsi bir arada paketi.Kamerasından hayli etkilendik ve MP3çalarının en iyilerinden olduğunudüşünüyoruz. Bu fiyat sınıfına göre ekranve en önemlisi batarya süresi biraz daha iyiolabilirdi ama böylesine yüksek birmodelde hala detayları eleştirdiğimiziunutmayın.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli HTC Sensation XL
Ürün Markası HTC
CHIP Online Notu
91
İşletim SistemiAndroid 2.3
İşlemciQualcomm MSM8255
Çekirdek (CPU)
Ekran TeknolojisiS-LCD
Ekran Boyutu4.7 inç
Ekran Çözünürlüğü480 x 800 px
Grafik İşlemciAdreno 205
Bellek (RAM)0.768 GB
Dahili Depolama16 GB
Ön Kamera1.3 MP
Arka Kamera8.0 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Yok
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Bekleme Süresi360:00 saat
Konuşma Süresi011:50 saat
Boyutlar70.7 x 132.5 x 9.9 mm
Ağırlık162.5 gr.
Okuyucu Yorumları