Huawei Watch GT 2 İnceleme

Şık tasarımı ve profesyonel spor yetenekleriyle dikkat çeken Huawei Watch GT 2'yi inceledik.

CHIP Online Notu 91
  • Tasarımı
  • Parlak ekranı
  • 2 haftayı bulan pil ömrü
  • Uyku kalitesi takibi
  • Stres ölçümü
  • Sürekli nabız ve hareket takibi
  • Profesyonel spor yetenekleri
  • 50 metreye kadar suya dayanıklı yapısı

Akıllı telefon pazarının olduğu gibi akıllı saat pazarının da güçlü oyuncusu Huawei, bilindiği gibi yeni akıllı saat modeli Watch GT 2'yi kısa bir süre önce satışa sundu. Özellikle 14 gün gibi uzun bir pil ömrü iddiası taşıyan Huawei Watch GT 2, öte yandan gerek tasarımı gerek kazandığı yeni özellikleriyle beraber her kesimden kullanıcıya ayak uyduracak yapısıyla fark yaratıyor. Peki, nedir bu özellikler? Huawei Watch GT 2, bir akıllı saat satın almak isteyenlere neler vadediyor? Bu incelememizde Watch GT 2'ye daha yakından bakacağız, bu soruları yanıtlayacağız.

Watch GT 2 Tasarımı Nasıl?

Watch GT 2 Tasarımı Nasıl?

Huawei Watch GT 2, 3 boyutlu cam tasarımı ve böylece daha geniş ekranıyla beraber Huawei'nin üst düzey ekran deneyimi sunan yeni akıllı saati olarak karşımıza çıktı. 46 mm ve 42 mm gibi 2 farklı kasa boyutuyla bulunan Watch GT 2, elimizdeki 46 mm'lik versiyonuyla Sport Edition ve Classic Edition olarak tercih edilebilirken, 42 mm'lik kasasıyla da yine Classic Edition ve Elegant Edition olarak bulunabiliyor. Elbette saatin yine çok sayıda farklı kayış seçenekleri mevcut. Böylece saatin her kesimden kullanıcıya hitap ettiğini söyleyebiliriz.

Ekranıyla gayet ince olması bir yana, ekranda kullanılan değerli taş işleme teknolojisi ile oyulmuş cam malzeme, darbe ve çizilmelere karşı ekstra koruma sağlarken, elbette saatin suya ve toza karşı da dayanıklı olduğunu bu noktada belirtelim. Öyle ki saat 50 metreye kadar suya dayanıklı yapıda. Bu da özellikle yüzme sporuyla ilgilenenlerin ilgisini çekecektir diye düşünüyoruz.

Bu arada Watch GT 2, selef model olan Watch GT'ye kıyasla daha hafif; 41 gram ağırlığında. Bu da şu an piyasada bu alandaki en hafif akıllı saat modellerinden biri olduğunu gösteriyor. Elbette kolda daha ağır duran, kendini hissettiren bir saat istiyorsanız, farklı kayış seçenekleri ile yine bunu sağlamanız mümkün. Bu noktada özellikle saatin metal kayış seçeneklerinize bakmanızı öneriyoruz. Böylece halihazırda görünümüyle gerçek bir kol saatinden ayırt edilmesi oldukça zorken, hissiyat olarak da karşılığını almanızı sağlayacaktır.

Watch GT 2'nin ekranı 1.39 inç büyüklüğünde. Ekranda AMOLED panel kullanılması oldukça sevindirici. Zira bu sayede ekran parlaklığı oldukça yüksek seviyede sağlanırken, aynı zamanda kontrast ve renk canlılığı da kendini belli ediyor. Bunun karşılığını elbette günlük kullanımda alıyorsunuz. Seçtiğiniz saat yüzünün güzel görünmesi bir yana, güneş altında saatin görünürlüğü de gayet belirgin durumda. Bu arada saatin ekran çözünürlüğünün de 454x454 piksel olduğunu söyleyelim.

Ekranın hemen yan tarafında iki adet tuş bulunduran Watch GT 2, bu tuşlarla uygulama menüsüne girebilmenizi ve seçeceğiniz bir uygulamaya hızlı erişimde bulunabilmenizi sağlıyor. Saatle ilgili tüm dolaşımlarınızı ekrana dokunarak yapabiliyor, sade tasarlanan arayüzde aradığınızı rahatlıkla bulabiliyorsunuz.

Arayüz ve Kullanım Özellikleri

Arayüz ve Kullanım Özellikleri

Huawei, Watch GT 2'de de işletim sistemi olarak tıpkı selef modelde olduğu gibi LiteOS'u kullanıyor. Selef modele göre daha gelişmiş şekilde karşımıza çıkan bu işletim sistemi, gerek arayüzde çok sayıda seçeneğe, gerekse rahat bir dolaşıma izin veriyor. Ekrana basılı tutarak karşınıza çıkan farklı arayüzlerini kullanabileceğiniz gibi, saatin uygulaması üzerinden de daha fazlasına erişebiliyorsunuz. Böylece klasik veya spor model tercihiniz fark etmeksizin, günlük modunuza veya kıyafetinize göre uygun bir saat ekranı seçmeniz mümkün hale geliyor.

Android ve iOS işletim sistemlerini destekleyen Watch GT 2'yi telefonunuzla eşleştirmeniz için Huawei Health uygulamasını edinmeniz gerekiyor. Ücretsiz olan bu uygulama üzerinden kolay şekilde eşleştirmeyi tamamlayabiliyorsunuz. Saatle ilgili pek çok ayarı bu uygulamadan yapabildiğiniz gibi, saat üzerinden hakkınızda toplanan pek çok bilgiyi de yine bu uygulama üzerinden ayrıntılı şekilde görebiliyorsunuz. Yine elbette günlük takibinizi, saatin ekranları arasında geçiş yaparak görebilirsiniz. Kalp atış hızı, stres ölçümü ve ne kadar mesafe kat ettiğiniz gibi bilgiler bu ekranlar arasında yer alıyor. Uygulama menüsünde ise, az sonra daha detaylı bahsedeceğimiz egzersiz seçeneklerinden, telefon rehberinize, hava durumundan alarm ayarlarınıza kadar çok sayıda yer alan uygulamaları bir arada görebiliyorsunuz.

Huawei Health uygulaması içinde saate ilişkin çeşitli bölümler mevcut. Bunlar arasında Sağlık kısmında; egzersiz kayıtları, nabız, uyku, kilo ve stres gibi ana başlıklar bulunuyor. Saat kolunuzda olduğu süre boyunca ölçümlenen verilerin gün, ay ve yıla yansıyan istatistiki verilerini bu ekranlardan takip edebiliyorsunuz. Uygulama üzerinde yine egzersiz bölümünde Watch GT 2 ile katılacağınız çok sayıda antrenman planının yer aldığını görüyorsunuz.

Uygulamadan yine saate ilişkin pek çok ayarı yapabiliyorsunuz. Özellikle etkin bir uyku takibi yapabilmeniz için TruSleep özelliğini etkinleştirmenizi öneriyoruz. Öte yandan yine burada sürekli kalp atış hızı takibi, otomatik stres takibi gibi seçenekleri de yönetebiliyorsunuz.

Profesyonel Spor Takibi Yapabiliyor

Profesyonel Spor Takibi Yapabiliyor

Evet, şimdi geldik Huawei Watch GT 2'nin spor özelliklerine. Huawei'nin özellikle bu konuda Watch GT 2'yi oldukça geliştirdiğini söyleyebiliriz. Zira saat üzerinde az önce de bahsettiğimiz sürekli nabız ve hareket takibi, gerçek zamanlı stres ölçümü, uyku kalitesi analizi gibi özelliklerin yanı sıra çok geniş spor seçenekleri yer alıyor.

Huawei Watch GT 2'nin spor modunda 8 adet açık hava sporu yer alıyor. Bunlar arasında koşu, yürüyüş, patika koşusu, bisiklet, açık deniz ve triatlon bulunurken, kapalı spor salonu aktiviteleri de elbette unutulmamış. Yürüyüş, koşu, bisiklet, yüzme havuzu, serbest çalışma, eliptik makine ve kürek makinesi gibi 7 farklı kapalı spor salonu egzersizini de destekleyen Watch GT 2, bu total 15 spor modu ile hedefli egzersiz öncesi veri analizi ile egzersiz sırasında kayıt analizi yapıyor ve sonrasında da size tavsiyelerde bulunuyor.

Evet, spor modunda kalp ritmi biraz yükseliyor. Peki, spor modunda olmadığında Watch GT 2 yine sizi izliyor mu? Doğrusu, evet. Watch 2 GT, spor konusunda yardımcı olduğu gibi az önce de bahsettiğimiz gibi aynı zamanda sağlık takibi yapan bir akıllı saat. Bu noktada eğer olur da kalp atış hızınız dakikada 100 atımın üzerine çıkarsa veya bradikardi rahatsızlığınız var ve kalbiniz 10 dakikadan fazla bir süre 50 atımın altında çarparsa, kullanıcıyı, yani sizi uyarıyor. Bu da sağlık konusunda önemli bir noktaya temas ediyor.

Bu arada Watch GT 2'yi açık hava sporlarında kullanmayı düşünenlere, cihazın dahili GPS'i bulunduğunu da söyleyelim.

Watch GT 2'nin Pil Ömrü Performansı

Watch GT 2'nin Pil Ömrü Performansı

Huawei'nin daha önce incelediğimiz selef modeli Watch GT'yi de özellikle pil performansıyla oldukça beğenmiştik. Watch GT 2 de yine geleneği bozmuyor ve piyasadaki rakiplerinden daha iyi bir pil ömrü sağlamasıyla fark yaratıyor. Bu noktada Huawei'nin saatin kalbinde yer verdiği Kirin A1 işlemcisinin önemi büyük. Zira Kirin A1 işlemcisi, güç yönetimi konusunda saate önemli bir fayda sağlıyor. Ultra düşük güç tüketimi uygulama işlemcisi ve ayrı bir güç yönetim birimini bir araya getiren Kirin A1, saatin pil ömrünü, 2 haftalık aktif kullanıma dayanabilmesini sağlamış.

Günlük kullanımda nabız takip modu, haftada 30 dakikalık Bluetooth üzerinden yapacağınız telefon görüşmesi, 30 dakikaya kadar müzik çalma, 90 dakikalık egzersiz ve geceleri etkin uyku modu açıkken 2 hafta süresince şarja ihtiyaç duymayan saat, öte yandan GPS açık durumdayken spor yaparken de pil ömrünü selef modele göre arttırıyor. Watch GT 2'nin elimizdeki 46 mm serisi modeli, GPS takipli spor modunda tam 30 saatlik aktif pil ömrü sağlayabiliyor.

Elbette yine pil ömrü; kullanımınıza, ekran açık kalma süresine ve ekran parlaklığına göre değişiklik gösterebilir, fakat bahsettiğimiz senaryo neticesinde 2 haftayı şarj etmeden devirmenizin gayet mümkün olduğunun altını çizelim.

Bu arada cihazın kutusunda şarj pedinin bulunduğunu da söyleyelim.

Telefon Görüşmeleri Mümkün

Telefon Görüşmeleri Mümkün

Son olarak, az önce de kısaca söylediğimiz gibi Huawei Watch GT 2, telefonunuza gelen çağrıları cevaplayabilmenizi de sağlıyor. Telefonunuzdan 150 metreye kadar uzak olsanız bile telefonunuza gelen aramaları saat üzerinden yanıtlayabiliyorsunuz. Yaptığımız testlerde ses iletiminin karşı tarafa oldukça başarılı bir şekilde ulaştığını gördüğümüzü rahatlıkla söyleyebiliriz. Öte yandan saatin ses seviyesi de gayet tatmin edici. Bu özellikten spor salonlarında telefonunuzu dolapta bırakmışken veya evde ve işte telefonunuzun anlık olarak yanınızda olmadığı durumlarda faydalanacağınız gibi, direksiyon başındayken de fazlasıyla yararlanacağınızı düşünüyoruz. Bu arada saat üzerine rehberinizden favori kişilerinizi ekleyebileceğinizi ve böylece hızlıca aramalarda bulunabileceğinizi de söyleyelim.

Özetle

Sonuç olarak Huawei'nin yeni akıllı saati Watch GT 2, selefinin üzerine çıkan özellikleri ve rakipleriyle arasında önemli fark yaratmasıyla beraber etkileyici bir akıllı saat olmuş. Tasarımından getirdiği özelliklere, spor konusundaki yeteneklerinden pil ömrüne kadar komple bir akıllı saat çözümü arayanların rahatlıkla tercih edebileceği bir model olan Watch GT 2, saat üzerinden müzik dinlemek isteyenlere de 4 GB kapasiteli dahili depolama alanı sunuyor. Saat üzerinden müzik dinlenir mi dediğinizi duyuyoruz. Bu noktada Watch GT 2'nin Bluetooth fonksiyonu ile saati Bluetooth kulaklığınızla eşleştirebildiğinizi söyleyelim. Böylece özellikle spor yaparken, telefonunuzu gönül rahatlığıyla ardınızda bırakabilirsiniz.

Peki, Watch GT 2 hakkında çok anlattık, fakat fiyatı ne kadar?

Huawei Watch GT 2'yi şu an piyasada 1499 TL fiyatla bulabiliyorsunuz. Bizce sunduğu özelliklerle fiyatını hak eden bir akıllı saat olmuş, ancak tercih elbette her zaman olduğu gibi yine sizin.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Huawei Watch GT 2
Ürün Markası Huawei
CHIP Online Notu
91
İşletim Sistemi Huawei LiteOS
Ekran 1.39 inç AMOLED
Çözünürlük 454x454 HD
İşlemci Kirin A1
Hafıza 4 GB
Pil Ömrü 14 gün
Su Koruması 50 metreye kadar
Uyumluluk Android 4.4 ve üzeri, iOS 9.0 ve üzeri
Bağlantılar Bluetooth 5.1, BLE, GPS
Boyutlar 45.9 x 45.9 x 10.7 mm
Ağırlık 41 gr. (Kayışsız)