iLife ZED PC İnceleme

Şık ve uygun fiyatlı bir All-in-one PC almayı düşünenler için iyi bir ürün olan ZED PC'yi inceledik!

CHIP Online Notu 80
  • Tasarım
  • Uygun fiyat
  • Fonksiyonel
  • Disk 1 TB değil

İnovatif ürünleri, uygun fiyatlı olarak erişilebilir kılarak daha geniş kitlelerin kullanımına sunması ile Orta Doğu ve Afrika'nın en hızlı büyüyen PC markalarından biri olan i-Life Digital'ın Türkiye pazarına girdikten sonra sunduğu ürünlerden olan Zed PC, all-in-one yapısı ile bir tabletin esnekliğini bir PC'nin kapasitesi ile birleştiriyor.

Apple iMac görüntüsüne benzer şık yapısına ek olarak dahili bir pile sahip olduğu için kablolardan bağımsız da çalışabilen Zed PC'nin ayağını kapattığınızda 17,3 inçlik dokunmatik dev bir tablet gibi kullanılabiliyor. Bu şekilde yaptığınız işe ara vermeden evin içinde istediğiniz odaya rahatlıkla taşıyabiliyorsunuz. 2500 mAh pili ile biz cihazı 3 saate yakın bir süre kesintisiz kullanabildik. Dahili olarak kablosuz bir klavye fare seti ile birlikte geldiği için ortada kablo karışıklığı da olmuyor.

Cihazın kalbinde Intel Celeron işlemci bulunuyor. Yani güçlü Intel Core işlemciler yok. Ancak kullanım alanı düşünüldüğünde bu bir eksi değil. Çünkü ortalama bir kullanıcının, günlük işlerini yaparken aradaki farkı anlaması çok mümkün değil. Intel HD 500 grafik biriminin olması sistemi rahatlatıyor. Biz test ederken HD videoları sorunsuz bir şekilde izledik. Ancak günümüzün popüler oyunlarını oynamak isteyenler başka seçeneklere yönelmeliler.

Depolama 500GB yerine 1 TB olsa daha iyi olabilirmiş. Ancak 3GB DDR3 hafıza günlük uygulamalar için yeterli oluyor. Sistemin 32GB'lık eMMC üzerinde olması da performansı artırıyor. Güçlü hi-fi hoparlörlerin ses kalitesi oldukça iyi.

USB 3.0 girişler, hdmi, ses ve güç kablosu bağlantısı cihazın arkasına saklanmış ve ergonomik yapıyı bozmuyor.

Özetle

iLife ZED PC'yi kullandığımız süre boyunca ev kullanımı için yetersiz kaldığı bir alan görmedik. Uygun fiyatı ile kobiler ve özellikle çocuklarınızın ilk bilgisayarı olmaya aday bir ürün.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli iLife ZED PC
Ürün Markası iLife
CHIP Online Notu
80
İşletim Sistemi Windows 10 Home
İşlemci Intel Celeron N3350 2,40 GHz
Ekran 17,3" 1600x900 dokunmatik TN ekran
RAM 3 GB
Depolama 500GB + 32GB eMMC
Batarya 2500 mAH
Okuyucu Yorumları