1 km'ye kadar çekim mesafesiyle çok farklı.

Kablosuz ağlardan yüksek performans ve kararlılık elde etmek için daha fazlasını aramayın.

Inca IUWA-150BX İnceleme
CHIP Online Notu 94
  • 1 km'ye kadar çekim mesafesi
  • 5 dBi gücünde anten
  • 300 Mbps desteği olabilirdi.

Inca'nın kablosuz ağ ürünleri arasına son olarak kattığı IUWA-150BX modeli, birçok kablosuz ağ adaptöründen farklı bir görünüme sahip. Uzun mesafeden kurulacak bağlantılarda yüksek performans verebilmek üzere geliştirilmiş olan üründe, adaptörün bilgisayar bağlantısı USB 2.0 kablo ile sağlanıyor. Kutusundan 5 dBi gücünde özel bir antenle gelen Inca IUWA-150BX'de daha güçlü antenlerin de isteğe bağlı kullanılabilmesi mümkün. Tamamen beyaz renge sahip olan Inca IUWA-150BX, birçok kullanıcının kablosuz ağ sorununa derman olacak güçte bir ürün.

802.11b / g / n kablosuz ağ teknolojilerine destek sunan Inca IUWA-150BX'de teoride 150 Mbps veri aktarımı yapılabiliyor. Tam performans için bağlantı kurulacak kablosuz erişim noktasının da aynı teknolojiye destek vermesi gerekiyor. Kurulum ve kullanım oldukça basit. Uzman bir kullanıcı olmasanız bile CD içeriğindeki yönergeler sayesinde kurulumu kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Türkçe dil desteği sayesinde kapsamlı ayarların yapılabilmesi de son derece kolay hale getirilmiş. 802.11n teknolojisiyle erişim alanını dört kata kadar genişletebilen Inca IUWA-150BX'in açık alanda 1 km'ye varan performansı 5 dBi gücündeki anteniyle sağlanıyor. Sökülebilen yapıda geliştirilen antenin yerine isteğe bağlı olarak daha farklı seçeneklerin kullanılabilmesi de mümkün. Back Track 3 sürüm Linux işletim sistemiyle kablosuz ağınızın güvenliğine dair çeşitli denemeler yapabilmeniz de Inca IUWA-150BX'in kullanıcılara sunduğu avantajların arasında. Desteklenen güvenlik standartları arasında 64 / 128 bit WEP, WPA, WPA2, 802.11x ve 802.11i var. İşletim sistemi destekleri arasında Mac OS'un bulunması da önemli bir detay.

Özetle

Inca IUWA-150BX standartlardan farklı bir ürün. Özellikle kablosuz ağdan verim alamayan kullanıcıların sorunlarını çözmeyi hedefliyor ve bu yüzden üzerinde 5 dBi gücünde bir anten var. Kolay kurulumu ve kullanımı ürünün notlarını biraz daha güçlü hale getiriyor. Beyaz renk de birçok kullanıcı için siyaha göre daha çekici gelecektir.

Alternatifleri

Inca IUWA-150BX, piyasada karşınıza çıkabilecek tek örnek değil. Rakipleri de var ancak güçlü anteni ve diğer özellikleri ile kolaylıkla aradan sıyrılmayı başarıyor. Fiyat olarak da rakiplerinden daha uygun olduğu söylenebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Inca IUWA-150BX
Ürün Markası Inca
CHIP Online Notu
94
İletişim 802.11 b / g / n
Hız 150 Mbps
Anten 5 dBi
Güvenlik 64 / 128 bit WEP, WPA, WPA2, 802.11x ve 802.11i
Okuyucu Yorumları