Inca VR Wonder'la sanal dünyaya dalıyoruz

Sanal gerçeklik gözlükleri arasında kullanıcılara yeni seçenek olan VR Wonder'ı inceliyoruz.

Inca VR Wonder İnceleme
CHIP Online Notu 79
  • Ayarlanabilir lensler
  • Esnek kafa bandı
  • Gözlük çevresi yastık malzemesi
  • Gözlüğün burun kısmı rahatsız edici

Sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik, teknoloji dünyasında son dönemde çok sık duymaya başladığımız kelimeler arasında yer alıyor. Önümüzdeki dönemde çok daha fazla duyacak, hatta artık bu iki kelime hayatımızın içinde yer alacak. Her ne kadar şimdiden yavaş yavaş evlerimize girmeye başlamış olsa da, yakın gelecekte çok acayip bir "sanal" dalga bizi bekliyor. Peki, nedir bu "gerçeklik"le başlayan kavramlar?

Çok kısa şekilde açıklayacak olursak, sanal gerçeklikle, halihazırda yaşadığımız gerçekliği sanal dünyaya yansıtıyorken, arttırılmış gerçeklikle ise iki dünyayı aynı noktada birleştiriyoruz. Bunu bazı cihazlarla yapabiliyoruz. Sanal gerçeklik gözlükleri zaten artık yabancı değil. Her ne kadar henüz çokça gelişmesi gerekiyor olsa da, emekleme aşamasında eğlence amacıyla kullanılabiliyorlar. Arttırılmış gerçeklik ise, Microsoft'un HoloLens'i ile gümbür gümbür geliyor. Fakat onun için daha beklememiz gerek.

Bugün bizim inceleyeceğimiz ürünse, sanal gerçeklik gözlüklerinden biri olan Inca VR Wonder olacak.

Sanal dünyaya dalın

Sanal dünyaya dalın

Inca VR Wonder, sanal gerçeklik gözlükleri arasında yeni bir seçenek olarak dikkat çekiyor. IVR-01 kod adıyla sunulan VR Wonder, temelde akıllı telefonunuz üzerinden sanal gerçeklik deneyimi yaşayabilmenizi sağlıyor. Yani bu gözlük vasıtasıyla 360 derecelik fotoğraflara bakabilir, video izleyebilir ve oyun oynayabilirsiniz.

VR Wonder ile sanal dünyaya adım atmak için ilk yapmanız gereken telefonunuzu gözlüğün önündeki çekmeceye yerleştirmek oluyor. Bu kızağa 4 inç ila 6.1 inç arası akıllı telefonları yerleştirebiliyorsunuz. Ancak en ideal görüntü performansını, 5.5 inç ve üzeri ekranlı telefonlarla yakalayabildiğinizin bilgisini verelim.

42 mm'lik geniş lenslere sahip olan VR Wonder, bu lensleri gözlerinize göre ayarlayabilmenizi de sağlamış. Lensleri ileri – geri ve sağa – sola ayarlayarak, sizin için ideal görüş açısını yakalayabiliyorsunuz.

80 derecelik görüş açısı sunan VR Wonder, esnek ve rahat kafa bandıyla rahat bir kullanım sunuyor. Ayrıca gözlüğün çevresindeki malzeme de konfor için ideal. Yalnız gözlüğün burnunuza oturan kısmı bir süre sonra rahatsız ediyor, bunu da söyleyelim.

VR Wonder'ın ön panelinde açılabilir bir kapak bulunuyor. Bu kapağı açarak az önce bahsettiğimiz arttırılmış gerçekliğe bir adım yaklaşabiliyorsunuz. Zira sanal gerçeklik uygulama ve oyunlarının bazıları, arttırılmış gerçeklik tadı verebilmek için kamerayı kullanmak isteyebiliyor. Bu tür uygulamalarda VR Wonder'ın bu kapağını açarak kamerayı da rahatlıkla kullanabiliyorsunuz.

Son olarak cihazın üzerinde OTG girişinin bulunduğunu ve bu yolla kulaklık, joystick ve şarj gibi cihazları telefonunuza rahatça bağlayabileceğinizin bilgisini de verelim.

Özetle

VR Wonder, kullanışlı bir sanal gerçeklik gözlüğü. Güzel bir sanal deneyim imkanı tanıyan VR Wonder, Android ve iOS tabanlı, 4" ve 6.1" ekran boyutuna sahip olan tüm telefonlarla uyumlu olmasıyla da hemen her kullanıcıya hitap ediyor. O nedenle sanal gerçekliğe ilginiz varsa, yakından deneyebilirsiniz. Elimizde VR Wonder'ın fiyatının 99 TL olduğu bilgisini de verelim.

Kimler Almalı

Uygun fiyata sanal gerçeklik gözlüğü sahibi olmak isteyen kullanıcılar Inca VR Wonder'ı yakından deneyebilirler.

Alternatifleri

Pazarda çok sayıda sanal gerçeklik gözlüğü yer alıyor. Çeşitli özellik ve fiyat kategorisinde ürünler mevcut. O nedenle aradığınız ölçüde bir gözlüğü rahatlıkla bulabilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Inca VR Wonder
Ürün Markası Inca
CHIP Online Notu
79
Lens 42 mm
Görüntüleme Açısı 80 derece
Cep Telefonu Desteği 4" – 6" arası
Odak Mesafesi Ayarlanabilir
Materyal ABS
Boyutlar 193 x 102 x 135 mm
Ağırlık 390 gr.
Okuyucu Yorumları