Infinix Zero 30 İnceleme

Infinix’in yeni akıllı telefonu Zero 30, ülkemize giriş yaptı. Peki, şık ve zarif görünüşüyle dikkatleri üzerine çeken telefon, tasarımı dışında bize neler vadediyor? Orta segment akıllı telefonların yeni kralı olacak güçte mi? İşte tüm detaylarıyla Infinix Zero 30 incelemesi!

CHIP Online Notu 90
  • 120 Hz AMOLED ekran
  • Ana ve ön kamera performansı
  • Uzun pil ömrü
  • UPS teknolojisi
  • Şık tasarım
  • Boyutuna göre hafif
  • IP54 sertifikası ve Gorilla Glass ile dayanıklı yapı
  • Artırılabilir hafıza yok

Akıllı telefonlar arenasında Infinix markasını ülkemizde yakın zamanda duymaya başladık, ancak tüketicilere sunduğu başarılı telefonları sayesinde Infinix kısa sürede bilinirlik kazanmayı başardı. Özellikle satışa sunduğu telefonlarının sahip olduğu özelliklerine göre oldukça uygun fiyatlı olması, tüketicilerin de ilgisini çekti. Diğer yandan daha önce incelediğimiz Infinix GT 10 Pro da oyun özelinde ek yetenekler içermesiyle yine Infinix’in oyuncular arasında da bir hayli konuşulmasını sağladı.

Infinix, beklendiği şekilde 2024’te de hız kesmeden yeni ürünleriyle sahne almaya devam ediyor. Bu elimizde gördüğünüz modelin adı Zero 30. Ülkemizde satışa sunulan yeni telefonlardan biri. Hatta o kadar yeni ki, daha bu hafta piyasaya çıktı. Peki, Infinix Zero 30 bizlere neler sunuyor ve satın alınır mı? Gelin şimdi yakından bakalım...

Infinix Zero 30 Tasarımı Nasıl?

Öncelikle Infinix Zero 30’un, çoğu kişi için en önemli kriterlerden biri olan tasarım noktasında gerçekten iyi bir iş başardığını söyleyerek başlayabiliriz. Şahsen telefon son zamanlarda bir akıllı telefonda gördüğümüz en şık tasarımlardan birine sahip. Bunun en büyük sebebi, arkada yer alan vegan deri arka kapağı, önde kavisli ekranı ve dikkat çekici kamera ünitesiyle premium ve oldukça kaliteli görünüyor. Telefon, bizdeki yeşil varyantının haricinde altın ve beyaz olmak üzere 2 farklı renk seçeneğine daha sahip. Ancak söylenene göre beyaz renginin Türkiye’de satışı ne yazık ki olmayacak. Açıkçası bu çok üzücü değil, zira bizce bu suni deri kaplamalı yeşil renk seçeneği beğenilerek tercih edilecektir. Ayrıca yeşil deri ile altın rengindeki kamera ünitesinin uyumu çok güzel. Telefona şöyle bir baktığınızda, görsel açıdan tatmin ediyor.

Telefonun çerçeveleri ise yok denecek kadar ince, elbette bunun en büyük sebebi ekrana zarif bir görünüm katan kavisli yapı. Bu arada göze her ne kadar güzel gözükse de kimileri bu kavisli yapının kullanımı olumsuz etkilediğini düşünüyor, ancak altını çizerek söyleyelim: Hiç öyle bir durum söz konusu değil. Telefon ele gayet rahat oturuyor ve tek elle bile kullanımı kolay. Buna ek olarak 182 gram ağırlığıyla da boyutuna göre çok hafif bir model olmuş.

Zero 30’un çevresine baktığımızda, sağ tarafta düz ve çıkıntılı halde hemen hissedilebilen bir güç ve ses düğmesi yer alıyor. Alt tarafta ise USB-C girişi ve SIM kart alanı dışında başka alan yok. Parmak izi sensörü ekranın içine dahil edilmiş ve deneyimlerimize göre algılaması gayet hızlı ve sorunsuz. Yüz kilidi seçeneği de var, ön kamera yoluyla çalıştırabiliyorsunuz; bu noktada hangisini kullanmak istediğiniz size kalmış.

Son olarak sağlamlık açısından bakıldığında telefon, suya ve toza karşı dayanıklı olduğunu IP54 sertifikasıyla kanıtlıyor. Bunun tam anlamı, su sıçramalarına karşı koruma sağladığı yönünde. Ekran ise Gorilla Glass 5 ile kaplı ve telefon kutusundan koruma filmiyle çıktığından dolayı bu noktada da ekstra korumalı yapıda.

Infinix Zero 30 Ekran Özellikleri Neler?

Ekran tarafına geçtiğimizde bizi 6.78 inçlik büyük bir ekran karşılıyor. İşin güzel yanı ekran-gövde oranı her ne kadar yüzde 93.7 olarak belirtilmiş olsa da ince ekran çerçeveleri ve kavisli yapı sayesinde sanki daha büyük ve geniş bir ekrana bakıyormuşsunuz algısı yaratıyor. Dolayısıyla bu ekranda hem film izlemek hem de oyun oynamak ekstra zevkli. Elbette ekranın tek artısı bu değil. 3D Kavisli AMOLED panelden oluşan ekranın çözünürlüğü 1080x2400 piksel ve 120 Hz’e kadar çıkabilen yenileme hızıyla gayet akıcı bir deneyim sunuyor. Ayrıca 950 nit’e kadar çıkabilen parlaklık seviyesi de her türlü ışık koşulunda fazlasıyla iyi bir görünürlük sağlıyor.

Genel olarak ekran, multimedya kullanımı ve oyunlar için oldukça güzel. OLED teknolojisi sayesinde mükemmel siyahlar ve kontrast sağlınıyor. Renkler de aynı şekilde canlı ve parlak. Hatta ayarlarda ‘Parlak’ ve ‘Orijinal’ olmak üzere seçebileceğiniz 2 farklı mod mevcut. Orijinal mod doğal renge daha yakınken, parlak mod doygunluk seviyesi daha yüksek renkler sunuyor; burada da tercih size bırakılmış. Benim gibi daha doygun renkleri seviyorsanız parlak mod iş görecektir. Kısacası telefonundan bol bol film izlemeyi sevenler için harika bir ekran. Üstelik telefonda seyir zevkini katlayacak 2 adet hoparlör bulunuyor. Hi-Res ve DTS sertifikalı hoparlörlerin sesiyse yeterince yüksek ve net. Böylece multimedya konusunda gerekli destek sağlanıyor.

Infinix Zero 30 Teknik Özellikleri Neler ve Performansı Nasıl?

Gelelim telefonun performansına. Zero 30, gücünü 8 çekirdekli MediaTek Helio G99 işlemcisinden alıyor. Helio G99 kendi sınıfında yetenekli bir işlemci ve sizi daha seneler boyunca götürebilecek seviyede. Ayrıca işlemci, Infinix’in kendi geliştirdiği UPS teknolojisi ile deneyimi çok daha yüksek bir noktaya taşıyor. UPS teknolojisi; bodrum katları, asansörler, banliyö alanları ve arazi şartları dahil olmak üzere sinyalin zayıf olduğu yerlerde hücresel sinyali yüzde 20’ye kadar, Wi-Fi sinyalini ise yüzde 100’e kadar artırabiliyor. Üstelik yeni anten tasarımıyla birlikte telefon, oyun oynarken, içerik indirirken veya video izlerken antenleri akıllıca değiştirebiliyor ve hızlandırarak gecikme oranını azaltıyor.

Sistem belleği konusundaysa Infinix Zero 30, gayet yeterli özelliklerle donatılmış. Beklendiği gibi 8 GB’lık RAM sanal olarak 8 GB daha artırılabiliyor. Tüm verileri depolamak içinse 256 GB’lık bir alan var. Burada tek sıkıntı hafızayı genişletmek için bir alan sunulmamış olması olduğunu söyleyebiliriz belki. 256 GB çoğunlukla yetecektir zaten, ancak artırmak istediğinizde bulut depolama hizmetlerini kullanmanız gerekecek.

Genel olarak tüm bileşenler her iş için uygun. İster oyun oynuyor, ister çoklu görev yapıyor ya da üretkenlik için zorlu uygulamalar çalıştırıyor olun hepsinde iyi bir performans gösteriyor. Oyun noktasında da telefondas yer alan Mali-G57 GPU üzerine düşen işi iyi yapıyor. PUBG’den COD: Mobile’a kadar birçok oyunu akıcı bir şekilde oynatabildiğini belirtelim. Helio G99 işlemci de yük altında çalışma performansıyla başarılı olurken, ısınma konusunda da rahatsız etmeyecek seviyelerde kalıyor. Tabii telefonun deri kaplama olması da burada büyük avantaj sağlıyor, ısı olsa bile hissetmiyorsunuz.

Infinix Zero 30’a güç veren bir diğer önemli şey ise 5.000 mAh’lik bataryası. Ve açıkça söyleyebiliriz ki batarya, günlük işleri sorunsuz şekilde halledebilecek kadar uzun dayabiliyor. Ekran parlaklığını yüzde 50 civarlarında tutarak telefonu yoğun olarak kullandığımızda 1.5 günü rahatlıkla çıkardı. Ayrıca batarya tamamen boşaldığında kutudan çıkan 45W’lık şarj aletiyle 0’dan 75’e 30 dakikada, tam doluma ise yaklaşık 1 saatte ulaştı. Bu bağlamda Zero 30, sizi gün içinde yarı yolda bırakmayacaktır.

Infinix Zero 30 Kameraları Yetenekleri

Evet, bu önemli bilgileri de verdiğimize göre geriye sadece kameralar kaldı. Görünüşe bakılırsa Infinix, 108MP kameraları sevmiş gibi. Hatırlarsanız kısa bir süre önce incelediğimiz GT 10 Pro’da da aynı çözünürlükte bir kamera kullanılmıştı. Buradaki 3’lü kamera sisteminin yıldızı da aynı şekilde 108 MP’lik ana kamera oluyor. Diğer lensler ise 2 MP çözünürlüğünde makro kamera ve derinlik sensöründen oluşuyor. Böylece alan derinlikli fotoğraflarda da, yakın plan çekimlerinizde de telefon sizi geri çevirmiyor.

Ana kamera, yeterli ışık koşullarında iyi bir ayrıntı seviyesiyle net çekimler yapabiliyor. Renkler canlı ve görüntüler keskin. Otomatik odaklama da gayet güzel çalışıyor. Ayrıca kameraya dahil edilen yapay zeka özelliği, parametreleri çekime bağlı olarak otomatik ayarlayarak fotoğrafın genel kalitesini iyileştirme konusunda iyi iş çıkarıyor. Loş ortamlarda çekilen fotoğraflarınsa aynı kalibrede olmasa da başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Bu arada kamera çekimleri varsayılan olarak 12 MP çözünürlükte gerçekleştiriyor, eğer 108 MP çekmek istiyorsanız arayüzdeki üst menüden aktifleştirmeniz lazım. Arayüz herkesin görmeye alıştığı düzende, kısa bir bakış attığınızda her şeyin yerini kolayca öğreniyorsunuz.

Ön tarafa döndüğümüzde, Zero 30’un 30 kare/saniye hızında 2K video kaydedebilen 50 MP bir ön kamera taşıdığını söyleyebiliriz. Özellikle Vlog çekmeyi sevenlerin kesinlikle memnun kalacağı bir kamera bu. Fotoğrafta ise ayrıntı seviyesi yüksek görüntüler üretebiliyor; yüzdeki tüyler ve gözenekler gibi küçük detaylar dahi görünüyor. Sadece bize cilt tonunu sanki biraz daha açık renkte gösteriyor gibi geldi; siz de görüntülere bakarsanız görmeniz muhtemel. Bununla birlikte karanlık ortamlar için sol üst köşede gizli bir çift LED flaş da bulunuyor.

Açıkçası Infinix Zero 30, sınıfına göre gayet başarılı bir kamera sistemine sahip. Öte yandan telefonda telefoto sensörün olmamasına rağmen ana sensörün yakınlaştırma yeteneği tamamen yeterli oluyor. Hatta modu 108 megapiksele alıp 10x yakınlaştırma yaptığınızda fazlasıyla iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Sonuç

Evet, sonuç olarak şöyle bir toparlayacak olursak, Infinix Zero 30, göz alıcı tasarımıyla dikkatleri üzerine çekecek bir model olmuş. Özellikle tasarımınından çok memnun kaldık. Diğer taraftan kamera ve ekran bölümlerinde de iyi performans sunarak çok yönlü bir telefon olduğunu gösteriyor. Başta da söylediğimiz gibi, daha bu hafta piyasaya çıkan yeni taze bir model. Fiyatı ise 17 bin 999 lira. Eğer şu sıralar iyi bir akıllı telefon satın almayı düşünüyorsanız, güzel bir seçenek olabilir.

Infinix Zero 30 hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Infinix Zero 30
Ürün Markası Infinix
CHIP Online Notu
90
İşletim SistemiAndroid 13
İşlemciMediaTek Helio G99
Çekirdek (CPU)8
İşlemci Hızı2.2 - 2.0 GHz
Ekran TeknolojisiAMOLED
Ekran Boyutu6 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 2400 px
Grafik İşlemciMali-G57 MC2
Bellek (RAM)8 GB
Dahili Depolama256 GB
Ön Kamera50 MP
Arka Kamera108 MP
Arka Kamera (2)2 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Batarya Kapasitesi5000 mAh
Parmak İzi SensörüVar
Yüz TanımaVar
Boyutlar75 x 164 x 7.9 mm
Ağırlık182 gr.