invidyo bebek monitörü

Yeni bebek sahibi olmuş aileler için özel olarak geliştiren invidyo bebek monitörünü inceliyoruz.

CHIP Online Notu 81
  • Kolay kurulum
  • Başarılı özellikler
  • Kayıt ve analiz yetenekleri
  • Güvenli
  • Tasarım
  • Fiyat

Bugünkü inceleme konumuz, ebeveynlere özel. Özellikle yeni bebek sahibi olmuş olan aileler için geliştirilen bir bebek ve bakıcı izleme monitörü olan invidyo isimli bir kamerayı inceleyeceğiz.

Üzerinde durduğu konu itibariyle oldukça hassas olan ve ayrıca hayata geçirilmesinde ebeveynlerin rolü bulunan invidyo, Turkcell'in Arıkovanı platformu desteği ile kullanıcılarla buluşuyor. Bilindiği gibi Arıkovanı; girişimcilerin geliştirdikleri teknoloji ve inovasyon odaklı projelerin hayata geçmesi için ihtiyaç duydukları kaynağı toplumdan edinmesini sağlayan bir kitlesel fonlama platformu. Bu kapsamda bir süredir gelişimi devam eden invidyo, sonunda gerekli fonu elde ederek karşımıza bitmiş bir ürün olarak çıkıyor.

Elbette invidyo, bebek monitörü noktasında tek ürün değil. Çok sayıda rakibi var, fakat elimizdeki ürünün önemli ayrım noktaları bulunuyor. Şimdi hemen bunlar neler, invidyo bize neler sunuyor; incelemeye başlayalım.

Çok kolay kurulum

Çok kolay kurulum

invidyo, bir bebek kamerası. Ancak getirdiği bazı özelliklerle sıradan bir bebek kamerasından daha fazlasını ebeveynlere sunuyor. Önce kameranın kurulumuyla başlayalım, ardından da bu özelliklerden bahsedelim.

invidyo, çok kolay bir kuruluma sahip. Cihazı, kutu içeriğinden çıkan adaptör ile prize bağladıktan sonra ilk yapmanız gereken "invidyo" uygulamayı telefonunuza indirmek. Android ve iOS platformlarında bulabileceğiniz uygulamayı açtıktan sonra, tüm kurulumu 5 adımda halledebiliyorsunuz.

invidyo geliştiricilerinin üzerinde en çok çalıştıkları noktalardan biri kurulum kısmı olmuş. Uygulama üzerinden Wi-Fi ağını ve şifresini belirledikten sonra uygulama size bir QR kod hazırlıyor. Ardından bunu kameraya göstermeniz isteniyor. Bu kodu kameraya gösterdikten hemen sonra ise kurulum tamamlanıyor. Tüm bu süre en fazla 2 dakika sürüyor. Bu anlamda kamera her ebeveyn tarafından herhangi bir teknik bilgiye ihtiyaç olmaksızın kurulabilir.

Bebek monitöründen fazlası

Bebek monitöründen fazlası

invidyo'nun ana özelliği elbette görüntü kaydı yapması ve bunu bir alanda depolayarak size ulaştırması. Ancak bunun yanı sıra sahip olduğu bazı özelliklerle oldukça dikkat çekiyor. Üzerinde yer alan sensörlerle farklılaşan invidyo, sıcaklık, nem, hava kalitesi, gürültü ve ışık seviyesi gibi değerleri bulunduğu ortamda sürekli olarak takip ediyor. Bu değerleri sürekli takip eden invidyo, böylece bazı önemli değişikliklerde size anında haber veriyor.

Anlık görüntü takibi ile özellikle bebeğiniz güldüğünde ve ağladığında size direkt olarak haber verebilen uygulama, ayrıca kameranın yüz tanıma özelliği ile eve yeni bir kişi geldiğinde de sizi uyarabiliyor. Bunların yanı sıra az önce bahsettiğimiz sensörler yoluyla hızlı ısı değişiklikleri veya ses seviyesindeki farklılıklar da yine kamerayı alarm durumuna geçirebilecek türden.

Bulut hizmeti sunan invidyo, farklı paketlere sahip. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre, invidyo bu haliyle 799 TL olarak raflarda yer alacak. Bunun yanında da pakete dahil olarak 1 aylık ücretsiz bir bulut depolama + canlı analiz raporlama olanağı verilecek. Ek olarak bu hizmet yıllık olarak ayrıca satın alınabiliyor elbette.

Bu arada şunu da söylemek lazım tabii ki: invidyo, görüntüleri bulut üzerinde şifreli olarak depoluyor. Şirketin söylediğine göre, görüntüler en yüksek güvenlik standartlarında saklanıyor. Kameralardan alınan görüntüler banka seviyesinde şifreleme ile buluta gönderiliyor. Buluttan mobil cihazlara gönderilirken de yine aynı şekilde şifreleniyor. Böylece görüntülerinizin sizin dışınızda başka biri tarafından izlenmesi engellenebiliyor.

130 derece HD kayıt

130 derece HD kayıt

invidyo'nun teknik özelliklerene de bakalım. Cihazda yer alan lens 130 derecelik bir açıya sahip. Böylece kameranın geniş açılı lensiyle yeterli bir açıya sahip olduğunu söyleyebiliriz. 720p yani HD çözünürlükte video kaydı yapabilen kamera, saniyede 30 kare kaydedebiliyor ve görüntü formatı olarak H.264 kullanıyor.

Video kameranın görsel kalitesi iyi seviyede. Ancak Full HD kayıt yapsa çok daha iyi olurdu kanaatindeyiz; sanıyoruz ki sonraki modellerde daha geniş özellikler göreceğiz.

Üzerinde bir hoparlör de bulunan invidyo, isterseniz cep telefonunuzdan bebeğinize ninni gönderebilmenize de izin veriyor. Bu gibi özelliklerle anne babanın her an bebeğinin yanında olabilmesini amaçlayan cihaz, ayrıca bebeğin de sürekli göz önünde kalmasını sağlıyor.

Buna bağlı olarak cihaza ayrıca bir dahili batarya da yerleştirilmiş. 1500 mAh kapasitesinde bir bataryanın sahibi olan cihaz, bu şekilde 1,5 saate kadar pil ömrü sağlayabiliyor. Böylece onu elektriğe bağlayamadığınız durumlarda da kullanabiliyorsunuz.

Yine kutu içeriğinde bir askı da bulunuyor. Bu askı yoluyla kamerayı duvara veya tavana sabitlemeniz mümkün. Fakat bu durumda bir uzatma kablosuna ihtiyacınız olacaktır, zira kutudan çıkan adaptörün kablosu fazla uzun değil.

Özetle

Sonuç olarak özellikle yeni bebek sahibi olmuş olan ebeveynlerin invidyo'ya büyük ilgi duyacağını düşünüyoruz. Sahip olduğu özelliklerle kendinden memnun bırakacaktır.

Cihazın en büyük artısı, kuşkusuz az önce de bahsettiğimiz gibi çeşitli önemli anlarda ebeveyne haber verebilmesi ve kolay kurulumu olsa gerek. Cihazın tasarımını ve kullanılan malzeme kalitesini ise açıkçası pek beğenmedik. Üzerinde biraz daha özenle çalışabilirdi kuşkusuz.

Öte yandan cihazın yanında ayrıca alınacak ek kayıt ve akıllı raporlama hizmetiyle birlikte ulaşacağı fiyatı da düşündürücü olabilir. invidyo, bu haliyle 799 TL'ye önümüzdeki günlerde satışa sunulacak.

GÜNCELLEME: Yetkililerden gelen bilgiye göre invidyo'nun lansman fiyatı 599 TL olacak. Ayrıca ürün nisan sonunda satışa çıkacak.

Kimler Almalı

invidyo, yeni bebek sahibi olmuş ebeveynlerin ilgi alanına giriyor. Bebek ve varsa bakıcıyı izlemek için tercih edilebilir.

Alternatifleri

invidyo'ya alternatif olarak daha uygun fiyatlı olarak TP-LINK NC220'ü de tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli invidyo
Ürün Markası invidyo
CHIP Online Notu
81
Lens 130 derece FOV
Video Formatı H.264
Ses Formatı AAC LC
Çözünürlük 720p/30fps
Wi-Fi 802.11 b/g/n
Sensör Isı, nem, hava kalitesi, ses düzeyi
Batarya 1500 mAh
Pil Ömrü 1.5 saat
Boyutlar 16 x 4.8 x 8.7 cm
Okuyucu Yorumları