vivo V29 5G İnceleme

Harika kameraları, etkileyici ekranı ve kendine özgü Star Işığı arka aydınlatmasıyla dikkatleri üzerine toplayan vivo V29, mükemmel özçekimler ve Portre fotoğrafları çekmek için en iyi seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Peki daha başka neler sunuyor? Hepsi incelememizde.

CHIP Online Notu 91
  • Star Işıklı Portre Modu
  • Kamera performansı
  • Tasarım
  • Ekran kalitesi
  • 80W Hızlı Şarj
  • 2 büyük Android ve 3 yıl güvenlik güncelleme garantisi
  • Pil ömrü
  • Artırılabilir hafıza yok

vivo akıllı telefon pazarında ses getirmeye devam ediyor. Markanın V serisi akıllı telefonları, tüketicilere uygun fiyata mükemmel kameralar sunmalarıyla biliniyor. Şirketin son modeli olan vivo V29 ise önceki modeline göre daha iyi bir aydınlatma deneyimi ve şık bir tasarım sunuyor. Geçtiğimiz hafta boyunca vivo V29'u kullandık ve bugün de dış çekimde hakkındaki tüm fikirlerimizi sizlere anlatacağız.

V29’un rakiplerine karşı, kamera kalitesi ve Star Işıklı Portre Modu ile sergilediği duruş oldukça iddialı. Önde süper yüksek çözünürlüklü 50MP kameraya, arkada yenilikçi Star Işığı aydınlatmaya sahip olan bu cihaz, görünürde tek bir kullanım amacıyla, yani kamera performansıyla tasarlanmış gibi görünüyor. Ancak durum öyle değil. vivo V29; tasarımı, ekran kalitesi, pil ömrü ve performansıyla da kendini öne çıkaran bir model olmuş.

Telefonu biraz kullandığınızda bunu anlıyorsunuz. O zaman lafı fazla uzatmadan, V29’u her yönüyle ele alalım ve orta - üst segment akıllı telefonlar arasında yeni kral mı hep beraber öğrenelim.

vivo V29 Tasarımı Nasıl?

İlk başta telefonun tasarımından bahsetmek istiyoruz, zira her ne olursa olsun ilk göz ağrımız, tasarım, şekil, biçim, beğenimizi kaşıyan, bizi kendine yaklaştıran unsur. Aranızda kavisli ekranlara ısınamayan veya beğenmeyenler olabilir, ancak V29'un kavisleri estetik açıdan oldukça hoş durmasının dışında cihazı tutmayı da kolaylaştırıyor; şöyle önden baktığınızda üst çizgi akıllı telefonlardan aşina olduğumuz amiral gemisi görünümünü yansıtıyor.

Arka tarafı çevirdiğimizde vivo’nun kendine özgü tasarım dili yine şaşırtmıyor. Florit AG Cam kullanılarak tasarlanan arka yüzey, birinci sınıf bir his uyandırıyor. Cam yüzeyine işlenmiş parıltılar zarif bir görünüm katmış. Telefon ışığa tutulduğunda daha gösterişli hale gelirken, ağır duruşunu korumaya devam ediyor. Üstelik burada kullanılan nano ölçekli bir teknik sayesinde yüzey leke tutmuyor. Elimizdeki Derin Gece Siyahı olarak geçen renginin dışında, telefonun gösterişli bir duruşa sahip olan Işıltılı Gök Mavisi adında bir seçeneği daha mevcut.

Sol üst köşedeki dikdörtgen kamera modülü, önceki modeli V27’ye göre dikkat çekici şekilde daha büyük lenslere sahip. Ayrıca telefonu öne çıkaran, Star Işığı olarak adlandırılan halka aydınlatması da burada yer alıyor. Bu da yetmemiş, kamera bloğuna bir flaş daha konumlandıran vivo, altına da küçük bir monokrom sensöre yer vermiş.

Diğer taraftan V29, ince profili ve hafif gövdesiyle sadece 7,46 mm kalınlığında ve 186 gram ağırlığında. Telefonun tuşlarının ve bağlantı noktalarının düzeni ise beklenildiği gibi. Alt kısımda USB-C bağlantı noktası, hoparlör ızgarası ve SIM tepsisi bulunuyor. Güç düğmesi ve ses düğmeleri sağ tarafta yer alırken, üst ve sol taraflar boş bırakılmış. Tuşlar kolayca ulaşılabilir yapıda.

Şimdi bu kadar güzel görünen, bu kadar ince ve kırılgan yapıda bir telefonun çok da sağlam olmasını beklemezsiniz, değil mi? Bekleyiniz ve iddialı da olunuz. Zira vivo V29 pek çok amiral gemisi akıllı telefonda olduğu gibi sadece toza ve suya karşı dayanıklılık sunmuyor, bunları da kapsayarak daha fazlasını sunuyor.

vivo V29, her ne kadar orta - üst sınıf çizgisinde bir telefon olsa da, IP68 seviyesinde toza ve suya dayanıklılık sertifikasına sahip. Ancak daha da ileri gidiyor ve daha pek çok alanda ekstra koruma sunuyor. vivo, V29'un 1 metre yüksekliğe kadar yuvarlanmalara ve düşmelere karşı dirençli yapıda tasarlandığını söylüyor. Bu konuda çok sayıda test de yapmış. Çeşitli şekillerde 32 bin düşmeye karşı test edilen vivo V29, sıvı temasından toza kadar 40’dan fazla senaryoda binlerce kez test edilmiş. Ayrıca telefonu arka cebinizde taşıma alışkanlığınız varsa, bu telefonun büküleceği kırılacağı konusunda endişenlenmenize de gerek yok. Bu konuda da 500 kere bükme ve 1000 kereye kadar arka cepte oturma testleri yapılmış. Öte yandan üzerindeki tuşlara 150 bin defa basılmış, yine USB bağlantı noktası da 6 bin kereye kadar test edilmiş. Yani fazlasıyla sağlam bir model. Ha derseniz ki, yine de benim gönlüm rahat değil; o zaman kutusundaki silikon kılıfı da üzerine takabilirsiniz. Ekranının üzerinde halihazırda bir koruma filmi olduğunu da bu noktada belirtelim.

vivo V29 Kamera Özellikleri Neler ve Kamera Performansı Nasıl?

Evet, şimdi pazar gezmemizin en önemli sebebine gelelim. Başta da söylediğimiz gibi vivo V29, gerçekten etkili kameralara sahip bir telefon. Ve en önemlisi Star Işığı Portre özelliği.

Telefonun ön tarafında, özçekimler için tam 50MP sensör bulunuyor. Yüksek çözünürlüklü bu sensör, keskin ve ayrıntılı görüntüler sağlarken, hem fotoğraf hem de video için önemli bir öneme sahip olan otomatik odaklama özelliği ile her çekimin kaliteli olmasını sağlıyor.

Arka tarafa geldiğimizde, optik görüntü sabitleme özelliğine sahip 50MP lens, 8MP ultra geniş lens ve portre modu için 2MP derinlik sensörü olduğunu görüyoruz. Görüntü kalitesine gelince, söyleyeceğimiz şeyler sadece olumlu yönde.

vivo, cihazlarında kamera performansı konusunda önemli bir tecrübeye sahip ve bunu bu telefonda da gösteriyor. Görüntülerdeki detay bol, aşırı keskinleştirme izine rastlanmıyor, işleme net ve doğal bir şekilde uygulanıyor. Renkler varsayılan olarak doygun, dinamik aralığı geniş ve ortaya çıkan görüntüler parazit içermiyor.

Şimdi, özellikle orta sınıf bir akıllı telefonun kameralarını değerlendirirken genellikle gün ışığı altında çektiği fotoğrafları odağa alıyoruz, zira bu segmentteki telefonların pek çoğu düşük ışık koşulları altında çok da sağlıklı sonuçlar üretemiyor. vivo V29’un parladığı nokta ise tam olarak burası. Zira telefonda Star Işığı var.

Kamera, düşük ışık koşullarında fazlasıyla başarılı. Halihazırda gece modu ile elde edilen görüntüler ayrıntı, ışık, renk ve kontrastla dolu. Zorlu ışık koşullarında bile V29, kendinden binlerce lira daha fazla fiyata satılan en iyi amiral gemisi telefonlarla yarışabilecek ölçüde geniş bir ayrıntı skalasını yakalamayı başarıyor. Hatta Star Işığı’na bile gerek kalmadan, dahili optik görüntü sabitleme iyi miktarda ışığı yakalayabiliyor. Daha da önemlisi, çekim süreleri oldukça hızlı.

Normalde bir akıllı telefonun kamerasının flaşını anlatmak için fazla zaman harcamıyoruz, zira yapabilecekleri sınırlı, ancak V29'daki bir istisna. 2 dev kameranın altındaki Star Işığı adını alan bu aydınlatma halkası, standart 2 aşamalı telefon flaşından önemli ölçüde daha büyük ve daha iyi kapsama alanına sahip. Çok düşük ışıkta bile oldukça iyi aydınlatma sağlıyor. Portre modunda Star Işığı ile çektiğiniz fotoğraflar, standart flaşla çekilenlere göre daha doğal bir denge yakalıyor.

Üstelik Akıllı Renk Sıcaklığı ayarı sayesinde farklı ışık koşullarında bulunduğunuzda, Star Işığı ortamın sıcaklığını ve şiddetini algılayarak en doğru flaş ayarını kendi yapıyor. Dilerseniz bu ayarı kendiniz manüel olarak da üst bardan ayarlayabiliyorsunuz. Gerçekten çok etkili bir yöntem ve bu çektiğiniz fotoğraflara da yansıyor.

Şimdi burada karşılaştırmalı bir test de yapalım istiyoruz. Başta da söylediğimiz gibi vivo orta - üst segment çizgisinde yer alıyor. Fiyatı ise 20 bin TL. Bir diğer elimizde ise taban modeliyle 60 bin lira civarında bir telefon var. Şimdi her 2’sinde de Portre modunda aynı anda fotoğraf çekeceğiz ve bakalım sonuçlar nasıl çıkacak?

Karşılaştırma sonuçlarını hemen yukarıdaki videomuzda görebilirsiniz.

Evet, ön kameraya tekrar dönelim, zira burada anlatılacak daha başka şeyler de var. vivo V29’un Star Işığı özelliğinden ön kamerada da farklı bir şekilde faydalanıyoruz. Ön kameraya geçip selfie çekeceğinizde flaş olarak Ekran Sahne Işığı’nı seçerek yine renk sıcaklığını ayarlamanız mümkün. Özellikle Portre modunda bu şekilde yapacağınız çekimlerden fazlasıyla memnun kalacaksınız diye düşünüyoruz. Zira çekilen fotoğrafların kalitesi, sunduğu detaylar ve keskinlikle bizi etkilemeyi başardı. Özellikle Portre modunda kenar kesimleri gayet iyi yapılıyor ve tonlar iyi yakalanıyor. Koşullar ne olursa olsun, Instagram’ınız için harika selfie’ler sizi bekliyor. Bu arada ön kamera 92 derecelik açıya sahip. Ekrandan 0.8’e alıp daha geniş bir sahne yakalayabiliyorsunuz; bu grup özçekimleri için en iyi seçenek. Daha yakın çalışmak istediğinizde 2x seçeneği de var. Gerçekten vivo, bu telefonda hem arka kamera hem ön kamerayla harika bir iş başarmış.

vivo V29, arka kamerayla 4K, ön kamerayla Full HD video kaydı alabiliyor. Özellikle arka kamerada OIS bulunması sayesinde 4K çözünürlüğünde güzel kayıtlar yakalayabiliyorsunuz. Çekimler çoğunlukla ayrıntılı ve parazitsiz. Ön kamerada da benzer şekilde güzel sonuçlar alıyorsunuz. Yani vlog’lar için de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

vivo V29 Ekran Özellikleri Neler?

Başta da telefonu anlatırken sadece kameralarla sınırlı kalmayacağımızı söylemiştik. V29 her ne kadar kamera tarafına odaklanmış olsa da ekran ve performans tarafında da eksiksiz bir cihaz. Özellikle ekranın hem kendi görünümü hem sağladığı görüntü üst seviye. Yani bu telefona baktığınızda amiral gemisi modellerden biri olduğunu rahatlıkla söylersiniz. Peki, içinde ne var?

vivo V29’un ekranı 2800x1260 piksel gibi oldukça yüksek bir çözünürlüğe sahip AMOLED panelden oluşuyor. 1 milyarın üzerinde renk gösterebiliyor, 120 Hz tazeleme hızı sağlıyor ve 6.78 inç büyüklüğündeki çerçevesiz yapısıyla göz dolduruyor. HDR10+ uyumluluğu sayesinde YouTube'da desteklenen içerikleri daha parlak ve ayrıntılı görebiliyorsunuz. Netflix’te film izlemek gerçekten güzel bir deneyim yaşatıyor. Panel AMOLED olduğu için bol miktarda kontrast ve aşırıya kaçmadan göze çarpan renk tonları sağlıyor. 120 Hz yenileme hızı, genel kullanımda ve oyunlarda deneyiminizi pürüzsüz ve akıcı bir hale getirirken, arayüzde gezindiğiniz veya bir şeyler okuduğunuz anlarda da ekran size memnun kalacağınız bir gösellik sunuyor. Ayrıca ekranın kavisli olması, oyunlar ve videolarda derinlik etkisi yaratıyor. Ayrıca düz ekranlara kıyasla yansımalar da daha düşük seviyede oluyor.

vivo V29 Özellikleri ve Performansı

Şimdi artık, telefonun kalbine doğru ilerlersek, burada bizi Qualcomm’un Snapdragon 778G 5G yonga seti karşılıyor. Evet, vivo V29, 5G desteği gösteren bir model. Bu da ülkemizde 5G kullanıma sunulduğunda, en yeni mobil iletişim deneyimini yaşayabileceğiniz anlamına geliyor. Kaldı ki, segmentinde pek çok model ve hatta amiral gemisi seviyesi telefonların pek çoğunda 5G desteği yok. vivo, bu anlamda da fark yaratmayı başarmış.

Öte yandan bu işlemci elbette orta sınıf bir seçim. Ancak performans olarak günlük kullanımda gayet etkili çalıştığını söyleyebiliriz. Çoklu görevlerin, uygulama geçişlerinin ve popüler oyunların üstesinden rahatlıkla geliyor. Asphalt 9 veya PUBG gibi yüksek gereksinime ihtiyaç duyan oyunlarda ayarları biraz aşağıya çekerek akıcı şekilde oynayabiliyorsunuz. Gerekli ayarları yaptığınızda hiçbir takılma veya donmayla karşılaşmıyorsunuz. Kullanım amacınız Instagram'a bakmak, WhatsApp'ta mesajlaşmak, internette gezinmek gibi şeylerse telefon oldukça becerikli. Sosyal medya kullanımı ve günlük kullanımlarda sıkıntısız bir kullanım sunuyor.

İşlemciye eşlik eden bileşenler arasındaysa 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı bulunuyor. Ne yazık ki hafızayı artırabilmek için herhangi bir fiziksel çözüm yok. En iyi seçenek bulut depolama hizmeti kullanmak gibi. Ancak 256 GB pek çok kişi için yeterli olacaktır kanısındayız. Öte yandan son zamanlarda görmeye alışık olduğumuz bir özellik olan Genişletilmiş RAM, V29’da da mevcut. Sanal olarak 8 GB RAM ekleyebildiğimiz özellikte, arka planda 27 adede kadar uygulama çalışsa bile geçişler arasında takılma yaşanmıyor.

vivo V29, 4.600 mAh pil ile birlikte geliyor. Bu pil, çok büyük bir kapasite içermese de oldukça iyi bir performans sergiliyor. Telefonu e-posta göndermek, internette gezinmek, fotoğraf çekmek ve oyun oynamak için kullandığımızda tam bir günü sorunsuz şekilde atlatmayı başardı. Zaten olur da şarjınız biterse, kutusundan çıkan süper hızlı 80W FlashCharge şarj cihazı ile bataryayı 18 dakikadan kısa bir sürede yüzde 50 oranında şarj edebiliyorsunuz.

Yazılım tarafında, vivo V29 kutudan çıkar çıkmaz Funtouch OS 13 ile geliyor. Saf Android'e çok benziyor ancak çoklu pencere hareketleri, özelleştirilebilir animasyonlar ve temalar gibi birkaç kullanışlı ek özelliğe sahip.

Ve son olarak tabii ki bir vivo klasiği daha bu telefonda var. vivo, Android yazılım güncellemeleri konusunda oldukça hassas. Ve bu geleneği devam ettirerek, V29 modeli için de 2 büyük Android güncellemesi ve 3 yıllık güvenlik güncellemesi sözü veriyor.

Sonuç

Evet, uzun uzun bir pazar gezisinin sonuna geldik. Umarız hem keyifli hem bilgilendirici bir bölüm olmuştur sizin için de. Telefonun pek çok özelliğine değindik, sizlere bahsettik. Peki, vivo V29'u satın almalı mısınız? Eğer hafif, gösterişli duran, gayet güzel bir ekrana ve yetenekli kameralara sahip bir akıllı telefon arıyorsanız, vivo V29 iyi bir seçenek. Özellikle kendi sınıfında henüz Star Işığı aydınlatmasının bir alternatifi yok. Pek çok yönüyle de amiral gemisi statüsünde duruyor ve fiyatıyla bu klasmandaki rakiplerinin önünde gayet iyi bir seçenek olarak yer alıyor.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli vivo V29 5G
Ürün Markası vivo
CHIP Online Notu
91
İşletim SistemiAndroid 13
İşlemciQualcomm Snapdragon 778G
Çekirdek (CPU)8
İşlemci Hızı2.4 - 1.9 GHz
Ekran TeknolojisiAMOLED
Ekran Boyutu6 inç
Ekran Çözünürlüğü1260 x 2800 px
Grafik İşlemciAdreno 642L
Bellek (RAM)8 GB
Dahili Depolama256 GB
Ön Kamera50 MP
Arka Kamera50 MP
Arka Kamera (2)8 MP
Arka Kamera (3)2 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoYok
Batarya Kapasitesi4600 mAh
Parmak İzi SensörüVar
Yüz TanımaVar
Boyutlar74 x 164 x 7.46 mm
Ağırlık186 gr.