Kingston MobileLite Duo 3C İncelemesi

Kingston'ın flash bellek görünümlü kart okuyucusunu test ettik. İşte sonuçlar!

CHIP Online Notu 85
  • Kullanışlı
  • Çift arayüz
  • Şık tasarım
  • Isınıyor

Kingston'dan bugüne kadar USB depolama cihazları arasında USB bellekler ve SD kart slotlarını inceledik ancak bu defaki ürün başka. Kingston'ın MobileLite Duo 3C olarak isimlendirdiği bu minik cihaz, içeriğinde dahili bir bellek bulundurmuyor. Aslında o bir microSD kart okuyucusu. Hem de çift taraflı. Peki, nasıl? Hemen incelemeye başlayalım.

Tasarım

Tasarım

Herhangi bir microSD kart satın aldığınızda, kutu içeriğinde bir kart okuyucu çıkıyor. Fakat her platformda, bu kartı takabileceğiniz bir arayüz bulunmayabiliyor. Bu noktada, elimizdeki cihaz oldukça işe yarıyor. Kingston'ın MobileLite Duo 3C adını verdiği USB bellek görünümünde kart okuyucusu, içeriğine taktığınız bir microSD kartı, çift arayüzüyle farklı platformlarda kullanma imkanı tanıyor.

Bir ucu USB 3.1, diğer ucu USB Type-C formatında olan MobileLite Duo 3C, böylece bilgisayarınızda ister USB-A ister USB-C portu bulunsun, rahatlıkla takılabiliyor. Bunu kompakt metalik tasarım ile işleyen Kingston, USB-C ucunu mavi plastik bir kapakla koruma altına almış. Kingston'un burayı kapatmasının sebebi, microSD kartınızı buraya takıyor oluşunuz. Ayrıca kutu içeriğinde bir anahtarlık askısı da veren Kingston, böylece kapağın ve tabii ki USB belleğin kaybolmasını da engellemiş.

Performans

Performans

En yeni USB Type-C cihazları ve USB Type-A tipi kullanan bilgisayarları kapsayan MobileLite Duo 3C, böylece hem yeni hem eski sistemler için ideal. microSD / SDHC / SDXC ve UHS-I kartları okuyabilen MobileLite Duo 3C, bize hız testi yapabilmemiz için yine Kingston'dan 32 GB'lık bir microSD kart ile birlikte gönderildi.

MobileLite Duo 3C'e kolayca yerleştirdiğimiz bu kartı hem PC'de USB 3.1 arayüzünde, hem de Mac'te USB Type-C portlarında değerlendirdik. USB 3.1 arayüzünde aldığımız CrystalDiskMark sonucu 90 MB/s okuma, 32 MB/s yazma şeklinde karşımıza çıktı. Kingston'ın kullandığımız 32 GB'lık microSD kartı için verdiği değerler ise, 90 MB/s'ye 45 MB/s şeklinde. Yani bu sonuçlara erişebildiğinizi söyleyebiliriz.

MobileLite Duo 3C'yi, USB Type-C portu için de bir MacBook'ta denedik. Black Magic'ten aldığımız sonuçlar, 34.7 MB/s yazma, 85.1 MB/s okuma performansı yönünde olduğunu da belirtelim.

MobileLite Duo 3C'den aldığımız bu sonuçlar elbette, ona takacağınız microSD karta bağlı. Öte yandan elbette kapasite de öyle. MobileLite Duo 3C'nin bir avantajı da bu aslında: Zira ona 256 GB gibi artan kapasitelerde microSD kart takabilir ve böylece optimize edebileceğiniz bir USB bellek sahibi olabilirsiniz.

Son olarak MobileLite Duo 3C üzerinden okuma ve yazma işlemi yaptıktan sonra cihazın bir hayli ısındığını söyleyelim.

Performans sonuçlarını hemen yukarıdaki videomuzda bulabilirsiniz.

Özetle

Kingston MobileLite Duo 3C, iyi ve kullanışlı bir kart okuyucu. Performans ve kapasitesi ona taktığınız kart türüne göre değişecek elbette. Ancak kullanım amacıyla gayet beğendik. USB-C ve USB-A arayüzleriyle kullanım alanını genişletiyor. Cihaz için tek eksisini ise, metalik yüzeyinden dolayı çabuk ısınması olarak gösterebiliriz.

Kingston MobileLite Duo 3C'nin fiyatı ise 89 TL.

Kimler Almalı

USB bellek görünümünde bir kart okuyucu arayanlar Kingston MobileLite Duo 3C'yi tercih edebilirler.

Alternatifleri

Kingston MobileLite Duo 3C, piyasadaki tek USB bellek görünümlü kart okuyucu değil elbette. Eğer çok uygun fiyatlı benzer bir cihaz arıyorsanız Dark UCR201 modelini de tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Kingston MobileLite Duo 3C
Ürün Markası Kingston
CHIP Online Notu
85
Arayüz USB 3.1 Gen 1, USB Type-C
Kapasite Yok
Depolama Desteği microSD/microSDHC, UHS-I/microSDXC UHS-I
LED Gösterge Yok
Garanti 2 yıl
Çalışma Sıcaklığı 0 ila 60 derece
Saklama Sıcaklığı –20 ila 70 derece
Boyutlar 43 x 18 x 11 mm
Okuyucu Yorumları