Klipsch The One İncelemesi

Müzik dinlemekten ve sesle oynamaktan keyif alan müzikseverlere özel Klipsch The One testte.

CHIP Online Notu 95
  • Yüksek güç
  • Temiz ve doğru ses
  • Geniş işleme yeteneği
  • Tasarım ve malzeme kalitesi
  • Standart koşullarda agresif ses sunabiliyor
  • Uzaktan kumanda yok

Klipsch The One, fazlasıyla keyifli bir hoparlör. Bluetooth yoluyla kullanılabilen bu hoparlör, ayrıca kablolu olarak da müzik keyfi sunabiliyor. Bu arada bunu gerçekten fazlasıyla iyi başardığının altını çizelim. Biz ürünü incelerken, fazlasıyla eğlendik zira.

Klipsch The One, bir akıllı telefon, tablet, dizüstü bilgisayar ve diğer pek çok cihazla birlikte çalıştırabileceğiniz, evinizde veya ofisinizde severek kullanacağınız bir hoparlör olacaktır. Bluetooth 4.0 desteği ile kolayca kablosuz bağlantıyı kurabiliyor veya AUX girişi üzerinden bağlayabiliyorsunuz. Bağlantı konusunda birkaç seçenek daha sunsa çok daha eğlenceli olabilirdi kanısındayız. Bu arada 8 saate kadar da pil ömrü sunan hoparlör, böylece ideal bir mobil kullanım süresi sunuyor.

Bu adımı kapatmadan önce son olarak cihazın yanında bir uzaktan kumanda olmadığını da söyleyelim. Minik bir uzaktan kumanda kullanışlı olabilirdi. Ancak ne yazık ki yer almıyor.

Özel bileşenlerden kurulu

Özel bileşenlerden kurulu

Ceviz ve siyah renk seçeneğiyle sunulan Klipsch The One, MDF, ahşap ve metalik yüzeylerin bir arada kullanıldığı bir gövdeden oluşuyor. Hoparlörün muhafazası MDF'den oluşuyor; alt ve üst paneller de masif ahşaptan yapılmış. Geriye kalan dört panel ise siyah naylon akustik bezle kaplı. Üst tarafta iki potansiyometre, yani kaynak seçici ve ses seviyesi düğmeleri ve bakır renkli bir metalik levha ile kaplanmış güç düğmesini görüyoruz.

Hoparlörün dış yüzeyi olduğu kadar iç yüzeyi de özel bileşenlerden kurulu. İçeride geniş kapsamlı 2.25"lik sürücü ve 4.5 inçlik woofer yer alıyor. Öte yandan benzer boyutlarda iki pasif sürücü de onlara eşlik ediyor.

Hoparlörün kenarlarına monte edilen bu pasif sürücüler, bas kaydını yükseltmek için kullanılıyor. Hoparlörlerin amplifikatörü 30 watt sunarken, 50 watt'lık pikleri de karşılayabiliyor. Böylece Klipsch The One, tam anlamıyla keyifli bir müzik tınısı yayabiliyor.

Müzikten keyif alacaksınız

Müzikten keyif alacaksınız

Açık söyleyeyim: Klipsch The One'ın karşısında saatlerinizi geçirebilirsiniz. En azından ben, incelediğim süre içinde, uzun bir zamanımı değerlendirdim diyebilirim.

Hemen hemen her müzik türü üzerinde dinlediğimiz Klipsch The One, akustik seslerde ayrı, vokal seslerde ayrı, enstrümantal müziklerde ayrı ve ayrıca yoğun baslı seslerde ayrı keyifli müzikal performans sağlıyor. Ancak bunun için ses kaynağınızın ekolayzır bandında minik ayarlamalar yapmanız gerekecek. Zira Klipsch The One'ın üzerindeki subwoofer, bu minik kutu için oldukça güçlü duruyor; öte yandan az önce söylediğimiz gibi sağ ve sol yandaki pasif hoparlörlerin de buna katkısı var.

Bu arada bu pasif hoparlörlerin, kasanın arkasından ziyade yan taraflara konumlandırılması sayesinde alan hissi çok iyi şekilde hissedilebiliyor. Bu da özellikle konser kayıtlarında büyük keyif alacağınızı gösteriyor.

Ha tekrar ekolayzır noktasına geri dönecek olursak, farklı müzik türlerinden tat alabilmek için bant üzerinde bazı noktalarda dokunuşlarda bulunmanız gerekecek. Hiç olmadı, ses kaynağının ses seviyesini yüzde 60'ın üzerine çıkartmamanızı ve ses artış / azalışlarını cihaz üzerinden yapmanızı tavsiye ederiz. Aksi halde mesela ağır perküsyon içeren senaryolarda rahatsız edici doygunlukla karşılaşabilir, enstrüman seslerinin vokal sesleri öldürdüğünü görebilirsiniz.

İşin özü, Klipsch The One üzerinde oynayarak keyif alacağınız bir cihaz olmuş. Biraz da müzikten ve sesten anlıyorsanız, değmeyin keyfinize.

Özetle

Sonuç olarak az önce de söylediğimiz gibi, Klipsch The One oldukça keyifli bir cihaz. Bluetooth desteğine sahip olması ve öte yandan 8 saatlik minimum pil ömrü sunması kullanılabilirliğini arttırıyor. Tasarım olaraksa fazlasıyla güzel durduğunu tekrar edelim. Dediğimiz gibi hoparlör, ceviz ve siyah renkli ahşap malzemeyle tercih edilebiliyor.

Klipsch The One'ı piyasada 2170 TL fiyatla bulabiliyorsunuz. Açıkçası fiyatına bakmadan önce, daha üst banttan satışta olur şeklinde düşünmüştük, bu anlamda fiyatıyla bizi şaşırttı diyebiliriz. Tabii ki yine de ucuz değil, ancak bu hoparlör özel bir yere konumlanıyor.

Kimler Almalı

Klipsch The One, müzik dinlemeyi seven, bunu evinde veya ofisinde olduğu kadar mobil ortamlara da taşımaktan hoşlanan müzikseverlerin dikkatini çekecek bir ürün.

Alternatifleri

Klipsch The One'a alternatif olarak yine farkı bir Bluetooth hoparlör olarak Bose SoundLink III veya Bose SoundLink Revolve Plus ile benzerlerini de inceleyebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Klipsch The One
Ürün Markası Klipsch
CHIP Online Notu
95
Frekans Tepkisi 56Hz - 20kHz +/-3dB
Maksimum Akustik Çıkış 103dB
Güç 30 Watt devamlı@ <1% THD, 50 Watt kısa zamanlı pik güç
Bluetooth Var
AUX Var
Yüksek Frekans Sürücüsü 2.25" (5.715 cm) tam kapsamlı sürücü (2 adet)
Subwoofer 4.5" (11.43 cm) woofer
Pil Ömrü 8 saate kadar
Boyutlar 32 x 15 x 13 cm
Ağırlık 3,86 kg.
Okuyucu Yorumları