Lenovo'nun All-in-One'ı Flex 20'yi inceledik.

Flex 20, All-in-One arayan veya "dev boyutlu" bir tablet isteyenlere hitap ediyor. İnceliyoruz.

CHIP Online Notu 71
  • Konforlu klavye
  • Hepsi bir arada çözüm
  • Pil ömrü
  • Şık tasarım
  • Taşınabilir büyük ekran
  • Dolby hoparlörler
  • HDMI, SD kart bağlantısı yok
  • Ekran çözünürlüğü
  • Yalnızca iki USB 3.0 portu
  • Yüksek fiyat

Flex 20, özellikle büyük ekranı ve derli toplu görünümüyle dikkat çeken bir model. 19.5 inç büyüklüğünde bir ekranın sahibi olan Flex 20'nin görünüm itibariyle bir monitörden aşağı kaldığını söylemek yanlış olmaz. Yekpare bir ekrandan oluşan Flex 20'nin kalınca bir çerçevesi ve ortasında 10 parmak dokunuşunu algılayabilen IPS panelli bir ekranı bulunuyor. Ekranın çözünürlüğü ise 1600x900 piksel. Açıkçası 5 inçlik cep telefonlarında bile gördüğümüz Full HD çözünürlüğü bu ekranda görememek üzücü. Ancak ekranın parlak ve canlı olduğunu da söyleyelim.

Flex 20, beraberinde bir klavye de getiriyor. Böylece yazı yazmak için ekrandaki sanal tuşları kullanabileceğiniz gibi, fiziksel klavyeyi de kullanmak mümkün. Klavyenin konforlu yapıda olması sevindirici.

Flex 20'nin çevresine baktığımızda bağlantı yönünden zayıf olduğunu görüyoruz. Üzerinde yalnızca iki adet USB 3.0 portu bulunması ve bunun yanında bir kulaklıktan başka herhangi bir fiziksel bağlantı sunmamasıyla dikkat çekiyor. Herhangi bir kart okuyucu, HDMI ve öte yandan bir optik sürücü de Flex 20'de yok.

Ekranın arkasına baktığımızda çok şık bir stant görüyoruz. Standı kapatıp Flex 20'yi bir "dev tablet" olarak da kullanabiliyorsunuz. Bilgisayarda kullanılan gövde malzemesi hem sağlam hem de dışarıdan bakıldığında çok şık görünüyor.

Eğlence ve multimedya

Flex 20, Intel Core i3 işlemciyle çalışıyor. Eğlence ve günlük kullanımlar için ideal bir kullanım sağlayan bilgisayarın işlemcisi 1.7 GHz gücünde. Öte yandan 4 GB belleklere sahip PC, Intel'in yerleşik grafik işlemcisini kullanıyor. Depolama kapasitesi olaraksa 500 GB'lık sabit diskin kullanıldığını söyleyelim. İşletim sistemi olaraksa elbette Windows 8 tercih edilmiş.

Flex 20'yi açtığınızda halihazırda yüklü gelen uygulamalar olduğunu görüyorsunuz. Bunlar arasında dikkati en fazla çeken sanıyoruz ki Aura arayüzü. Flex 20'yi bir tablet bilgisayar olarak kullandığınızda iki veya daha fazla kullanıcıyla aynı içeriğe erişebiliyor; tek bir ekran çevresinde buluşup arayüzün sunduğu multimedya seçeneklerini değerlendirebiliyor. Bunlara oyun ve çeşitli uygulamalar da dahil elbette. Aura arayüzünde eğlenceli oyunlar olduğunu söyleyelim. Böylece ekranı yatay düzleme alıp geniş bir tablet etrafında arkadaşlarınızla oyun oynamak ilginç bir deneyim olabilir.

Flex 20, eğlence ve multimedya gözetilerek hazırlanmış bir model. Bunun için cihazın hoparlörleri de Dolby Home Theater destekli olarak hazırlanmış. Böylece film izlerken veya müzik dinlerken de keyif alıyorsunuz.

Peki, Flex 20 bir tablet olarak kullanılabiliyorsa bu aynı zamanda mobil ortamlarda da kullanabileceği anlamına mı geliyor? Evet. Yani, eğer 20 inç boyutundaki bu ekranı yanınızda bir yere götürmek isterseniz dahili bataryası sayesinde elektriğe bağlı kalmaksızın çalıştırabilirsiniz. Biz yaptığımız testlerde Flex 20'nin 4 saate kadar pil ömrü sunduğunu gördüğümüzü söyleyelim.

Özetle

Flex 20, oldukça büyük ve kompakt çözüm sunan bir hepsi-bir-arada PC. Flex 20, hem masaüstü bilgisayar hem de büyükçe bir tablet olarak kullanılabilmesiyle ilginçleşiyor. Böylesi bir kullanımı merak eden kullanıcılar tarafından yakından incelenebilir.

Multimedya uygulamalarını ve eğlenceyi gözetmesiyle kullanışlı bulduğumuz Flex 20, öte yandan bağlantı konusunda çok cimri davrandığını da kabul etmek gerek. Ayrıca ekranın Full HD olmaması da üzücü.

Flex 20'nin fiyatı ise 2.516 TL dolaylarında.

Kimler Almalı

Flex 20, hem masaüstü bilgisayar hem de büyükçe bir tablet olarak kullanılabilmesiyle ilginçleşiyor. Böylesi bir kullanımı merak eden kullanıcılar tarafından yakından incelenebilir.

Alternatifleri

Flex 20'ye Android platformunda bir alternatif arayanlar HP'nin Slate 21 modelini de inceleyebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Lenovo Flex 20
Ürün Markası Lenovo
CHIP Online Notu
71
İşletim Sistemi Windows 8
İşlemci Intel Core i3-4010U 1.70 GHz
Ekran 19.5 inç IPS (1600x900)
Grafik Intel HD Graphics 4400
Bellek 4 GB
HDD 500 GB
Bağlantılar USB 3.0 (2 adet), kulaklık, Wi-Fi 802.11 b/g/n, BT4.0
Boyutlar 509 x 311 x 20.5 mm
Ağırlık 3.5 kg
Okuyucu Yorumları