Lenovo Legion T530 İnceleme

PC istiyor ancak kasa toplayacak vaktiniz veya bilginiz bulunmuyorsa, bu inceleme tam size göre.

CHIP Online Notu 82
  • Yüksek malzeme kalitesi
  • Çok sayıda port
  • Başarılı soğutma performansı
  • VA panel
  • G-SYNC desteği
  • Geniş görüş açısı
  • Tek kanal bellek
  • Type-C portu yok
  • Kulaklık askısı yok
  • Ayaklıklar zemine çok iyi oturmuyor

Oyun bilgisayarları ilk kez palazlandıkları günlerden beri epey yol kat etti. Önce "ofis/oyun" diye kendine bir kulvar yarattı sonra da kendi içinde "masaüstü/laptop" diye aradan bir yol daha geçirdi. Geldiğimiz noktada masaüstü bilgisayar tercih eden oyuncuların sayısı halen yadsınamaz miktarda olsa da herkes donanım bileşenlerini kendi zevki doğrultusunda belirleyecek tecrübeye sahip değil. Bu noktada bahsedebileceğimiz Lenovo'nun kendi içinde farklı konfigürasyonlara ayrılan Legion T530 modeli de, eğimli oyun monitörü Y27G ile birleştiğinde alışverişe gidip eve gereken tüm bileşenlere sahip, şık, kaliteli ve yetenekli bir oyun bilgisayarı ile dönmek isteyen oyunculara hitap ediyor.

Legion T530 üst sınıftaki abisi T730'un sahip olduğu RGB aydınlatma ve metal dış yüzey olmadan bile şık durabilen bir ürün. Kırmızı renkte aydınlatmaya sahip olan kasa kaliteli plastik bir dış yüzeye sahip.

Üst kısmında yer alan tutacak sayesinde rahatlıkla yeri değiştirilebilen T530, bağlantı seçenekleri anlamında hayli cömert olsa da maalesef bir Type C portuna sahip değil. Cihazın ön kısmında bir çift USB 3.0 bağlantı portu olması da beğenimizi kazandı.

Kasa şık gözüktüğü kadar da hafif ve fonksiyonel. 11 kg ağırlığındaki T530 oldukça iyi bir havalandırmaya sahip ve sessizlik ile performansı aynı potada eritebiliyor.

Peki, bu kasanın içinde neler var? T530'un bizdeki konfigürasyonunda Intel Core i7-8700 işlemci, 16GB tek kanal DDR4-2666Mhz RAM, NVIDIA GeForce 1660Ti ekran kartı, 256GB Samsung SSD ve 2TB HDD bulunuyor. Bu arada kasada yer alan Samsung PM981 SSD'nin performansı muazzam. CrystalDiskMark testlerinde 3485 MB/s sıralı okuma, 1589 MB/s sıralı yazma değerlerine ulaştı ki bu oyunlar ve günlük işlerinizde yüksek performans alacağınızın bir göstergesi.

Elbette GTX 1660Ti ekran kartı ve i7-8700 işlemci de günümüzdeki hemen tüm oyunlarda yüksek performans vadetmekte. GTX 1660Ti'ın RTX 2060'e yakın (%10 daha düşük benchmark) skorlarına ulaştığını da belirtelim.

Kasanın yanındaki Lenovo Y27G monitöreden de bahsedelim. Lenovo'nun eğimli ekrana geçiş yapmak isteyen ama bütçesi çok dolgun olmayan oyunculara yönelik tasarladığı bu monitörün 2019 revizyonu 27'' ebadında ve 1080p çözünürlüğü destekliyor. 144Hz yenileme hızına sahip olan Y27G'de 1800R eğimli VA panel kullanılıyor ve tepki süresi de 8ms'den 4ms'ye indirilmiş. Monitörün G-SYNC desteklediğini de belirtelim ki bu oyuncular için bilhassa önemli.

Öte yandan monitörde kullanılan VA panel her ne kadar IPS panele göre kendisine göre bazı avantaj ve dezavantajlara sahip olsa da 178 derecelik görüş açısına sahip olması avantaj yaratıyor. Renk doğruluğu -özellikle siyahlarda- konusunda avantajlarını ve 3000:1 kontrast değerini de dikkate almak gerekiyor.

Malzeme kalitesi son derece başarılı olan ürün -30/+30 derece arasında dönebiliyor ve -5/+30 derece arasında eğilebiliyor. Tüm bu değerleri alt alta dizdiğimizde Y27G'nin gerek tek başına kullanım, gerekse simülasyoncuların bayılacağı çoklu setler içini iyi bir alternatif olduğunu söyleyebiliriz.

Bize gelen test sürümünde T530 ve Y27G'nin yanında promosyon amaçlı bir mekanik oyun klavyesi ve bir de oyuncu faresi mevcut. Lenovo'nun kendi markasını taşıyan bu ürünler yüksek performanslı olmasalar da giriş seviyesi oyuncuları tatmin edebilecek kadar iyiler. Farede ağırlık desteği olduğunu da ayrıca belirtelim.

Özetle

Sonuç olarak iyi bir masaüstü bilgisayar satın almak istiyor ancak ürünleri tek tek bir araya getirecek vaktiniz veya bilginiz bulunmuyorsa Lenovo Legion T530 sahip olduğu özelliklerle beraber iyi bir seçenek olarak tercih edilebilir. Bu sistemdeki Y27G monitörün ise henüz ülkemizde bulunmadığı bilgisini de verelim.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Lenovo Legion T530
Ürün Markası Lenovo
CHIP Online Notu
82
Okuyucu Yorumları