LG 55UH8509 testte

Her kanalda üst seviye görüntü kaliteli UHD TV isteyenlere güzel bir örnek.

LG 55UH8509 İnceleme
CHIP Online Notu 94
  • Çok iyi görüntü kalitesi
  • Ses kalitesi
  • Akıcı kullanım
  • İyi fiyat
  • Ortalamanın üstünde güç sarfiyatı
  • Sadece 2 tane 3D gözlük

LG'ye göre, en yeni TV setleri renk doğallığı ve parlaklık seviyesi anlamında çok üstün değerlere sahipler. Bizim testimiz LG'nin bu vaadini doğrular nitelikte özellikler sunduğunu, özellikle de 55UH8509'da, gösterdi: IPS-LCD panel HDTV görüntüleri ve blu-ray içerikte harika sonuçlar ortaya koydu. Özellikle büyük renk derinliği 7684:1 gibi mükemmel bir kontrast oranı ile desteklenmiş. Siyah seviyeleri de uygun, santranç tahtası kontrastının 188:1 seviyesinde olması da bunu ispatlar nitelikte. Parlaklık anlamında ise, LG'nin paneli listenin en üst kısmında: 476 cd/m2gibi çok iyi bir parlaklık değeri ile karşılaştık. Bu ölçümler bizim kullanım testimizde karşılaştıklarımızla desteklendi: 4K upscaler (kalite artırıcı), HDR desteği ve Dolby Vision özelliği sayesinde, UHD olmayan içerik dahi çok keskin. 3D görüntüler polarize filtre tekniği sayesinde hiç gölgelelenmiyor ve geniş açılarda dahi net biçimde görülebiliyor.

Selefleri gibi, LG 55UH8509 WebOS 3.0 akıllı TV sistemini kullanıyor. Tüm önemli uygulamalar ve Netflix gibi stream servisleri yüklenmiş. Ek uygulamalar uygulama merkezinden indirilebilir. Belki Android TV kadar çok seçenek yok, fakat yine de etkileyici miktarda uygulama mevcut. Sonuç olarak, sistem oldukça hızlı ve net. Kullanışlı, 'Magic Remote' adı verilen uzaktan kumandası ile kullanımı da oldukça rahat. Kısa bir alışma süresinden sonra, konuşma algılama özelliği de oldukça verimli kullanılabiliyor.

Ekipmanın kalanı için bir sürprizden bahsetmek mümkün değil: TV setinde üç HDMI girişi, üçlü bir tuner, bir LAN portu ve bir WLAN modülü var. Üç USB portu size harici diskten video oynatma ve TV programlarını kaydetme imkanı sunuyor. 10 watt'lık stereo hoparlörleri ve subwooferları sayesinde, LG 55UH8509 bas ve (özellikle de) tizleri çok net ve düzgün şekilde sunuyor. Sadece çok yüksek seslerde gürültü duyuluyor. Bir TV seti için bu yeterince iyi. Parlak paneline rağmen, güç sarfiyatı cihaz çalışırken gayet kabul edilebilir bir seviyede kalıyor. Fakat bu sarfiyatın 117 watt seviyesinde sınıfının biraz üstünde olduğunu belirtmeliyiz. Daha da ötesinde, cihazda TV setlerindeki en üst enerji verimlilik seviyesi sınırları içinde olduğunu belirtmeliyiz (A+). 2000 Euro'nun biraz altındaki fiyatı ile, LG 55UH8509 bir üst seviye UHD TV'den bekleyebileceğiniz her şeyi karşılıyor.

Özetle

Görüntü kalitesiyle başarılı modellerden biri olan LG 55UH8509, akıcı kullanımıyla da rahatlıkla tercih edilebilir. Ancak buna karşın televizyonun ortalamanın üzerinde güç sarfiyatında bulunması biraz düşündürücü.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli LG 55UH8509
Ürün Markası LG
CHIP Online Notu
94
Boyut/Maks. çözünürlük 55 İnç/ 3.840 x 2.160 Piksel
Arayüzler 3 x HDMI 2.0, komponent, dijital audio-out USB 3.0, 2 x USB 2.0, LAN, WLAN, CI+ 1.3
Maks. kontrast (santranç tahtası) 188:1
Maks. parlaklık 476 cd/m²
Maks. izleme açısı (dikey/yatay) 81°/82°
Güç sarfiyatı (stand-by/çalışırken) < 0,2/117 Watt
Boyutlar 124 x 78 x 24 cm
Okuyucu Yorumları