LG 65SK8500PLA İnceleme

LG'nin Signature ailesinden Nano Cell ekran teknolojisine sahip 65SK8500PLA televizyonunu inceledik.

CHIP Online Notu 90
  • Nano Cell teknolojisi
  • Şık tasarım
  • Yapay zeka desteği
  • Geniş görüş açısı
  • Dolby Atmos ile iyi ses
  • Akıcı arayüz

Öncelikle şunu söylemek lazım herhalde. Bilindiği gibi televizyonlar, akıllı telefon veya laptop gibi satın aldıktan 2 – 3 yıl sonrasında değiştirmeyeceğiniz, uzun tüketim ürün grubunda yer alıyor. Yani bir televizyon aldıktan sonra 10 yıl - 15 yıl boyunca, hatta belki daha bile fazla kullanıyorsunuz. Bu noktada da televizyon satın alırken yapacağınız seçim çok önemli.

Zaten bizim kültürümüzde televizyonun yeri hep ayrıdır; televizyonu alır, evin başköşesine yerleştirirsin. Hatta öyle ki, yeni eve taşınırken de oturma odasında genellikle ilk olarak televizyonun yeri belirlenir, diğer eşyalar çevresinde şekillenir. İşte tam bu nedenle de televizyon seçimi önemli.

Peki, LG, bu modeliyle bizlere neler sunuyor?

Nano Cell ekran teknolojisi sahibi

Nano Cell ekran teknolojisi sahibi

LG 65SK8500PLA'nın hem 55 inç hem 65 inç gibi büyük ekran seçenekleri var. Böylece her iki modeliyle de oldukça geniş görüntü sağlanıyor. LG, geniş görüntüsünün yanında fiziksel olarak da güzel görünen bir model hazırlamış. Ekran şık bir stant üzerinde konumlanıyor, ince panel çerçevesiyle de görüntüyü ön plana çıkartıyor.

4K çözünürlüğünde görüntü üreten LG 65SK8500PLA, Nano Cell ekran teknolojisini kullanıyor. Nano Cell ile ekranda her rengi optimize eden nanoparçacıklar kullanılıyor ve bu sayede halihazırda güzel renkler görüntülendiği gibi, ekrana farklı açılardan bakıldığında da renk dağılımı söz konusu olmuyor. Yani, ekrana farklı açılardan baktığınızda da orijinal renkleri görmeye devam ediyorsunuz. Kaldı ki, özellikle ev ahalisi biraz kalabalıksa, televizyonu her zaman direkt karşıdan izlemek pek mümkün olmuyor. Bu noktada ekrana çapraz noktalardan bakmak zorunda kalıyoruz ki, bu da geleneksel televizyonlarda renk bozulmalarına sebep oluyor. Fakat dediğimiz gibi LG, Nano Cell ekran teknolojisi ile bu bozulmaların önüne geçmeyi başarmış; yan açılarda bile renk bozulması olmadan gerçek ve net renkleri izleyicilere sağlıyor.

HDR 10 ve Dolby Vision da var

HDR 10 ve Dolby Vision da var

Elbette televizyonda kullanılan tek ekran teknolojisi bu değil. Bunların yanında Tam Yerel Karartma özelliği de bulunuyor. Bununla, ışığı televizyonun kenarlarına gönderen Edge LED TV'lerden farklı olarak LED arka ışıklarını ekranın tümünün arkasına gönderen LG, böylece gölge detaylarını kaybetmeden yüksek kontrastta, derin siyahları kaliteli şekilde görüntüleyebiliyor. Tabii ki HDR formatları da bu televizyonda destekleniyor; HDR 10 ve Dolby Vision ile beraber 4K HDR görüntüleri izleyebiliyorsunuz. Öte yandan yalnızca gündelik televizyon izleyicileri veya evinde kaliteli sinema yapımları izlemekten hoşlananlar değil, oyun severler de 4K HDR'ın keyfini çıkartabilirler. Bu arada sinemadan bahsetmişken, LG 65SK8500PLA'nın Netflix tarafından önerilen televizyon modellerinden biri olduğunu da söyleyelim.

Görüntü tamam, peki televizyonun ses kalitesi ne alemde diye sorarsanız, o noktada da Dolby Atmos devreye giriyor. Televizyonda 40 watt'lık 2.2 hoparlör sistemi kurulu durumda ve bu sistem Dolby atmos ile destekli. Dolby Atmos ile 360 derecelik ses performansı sağlayabiliyorsunuz. Bu sayede de ek bir ses sistemi satın almanıza gerek kalmıyor.

Akıllı beyin ile gelişmiş yapay zeka

Akıllı beyin ile gelişmiş yapay zeka

Akıllı televizyon sahipleri bilirler, pek çok modelde arabirim hızının yavaşlığı nedeniyle bir süre sonra akıllı özellikler kullanılmaz hale gelir, zira kullanmak istediğinizde arabirim o kadar ağırdır ki, kelimenin tam anlamıyla pişman olursunuz, bir süre sonra YouTube'a dahi girmek istemezsiniz. LG 65SK8500PLA da elbette akıllı bir televizyon. Fakat geleneksel modellerden elbette çok farklı.

LG'nin webOS işletim sistemini kullanıyor ve böylece fazlasıyla akıcı bir kullanım sağlıyor. Hatta bırakın YouTube'a girmeyi, yapay zeka özelliği sayesinde onu konuşarak kontrol edebiliyorsunuz. Bunun temelinde ise, LG'nin "akıllı beyin" adını verdiği Alpha7 işlemcisi yer alıyor.

Alpha7 işlemci, gürültü azaltma ve derinlik arttırıcı özellikleri ile görsel kalite seviyesini arttırdığı ve geniş bir renk spektrumu sağladığı gibi, yapay zekada da destek veriyor.

LG 65SK8500PLA, doğal dil işleme özelliğine sahip bir model. Yani kısacası, televizyonunuz istediğiniz takdirde sizi dinliyor, sorduklarınıza cevap veriyor ve istediklerinizi yerine getiriyor. Böylece mesela televizyonu belli bir süre sonra otomatik kapatmak için uzaktan kumanda ile ayar yapmıyor, bunu ona sesli olarak söyleyebiliyorsunuz. Benzer şekilde oyun konsolunu açabiliyor, aradığınız bir içeriği kolayca bulabiliyor veya en basitinden hava durumunu sorabiliyorsunuz.

Özetle

Evet, LG 65SK8500PLA, güzel bir model olmuş. Gerek sunduğu görsel kalitesi, gerek görselliği takip eden ses performansıyla iyi bir seyir keyfi vadeden televizyon, işletim sistemi ve yazılım desteği ile de tamamlanmış. Bu noktada şu sıralar iyi bir televizyon arayan ve uzun yıllar boyu memnuniyetle kullanmak isteyenler LG'nin Signature 65SK8500PLA TV modelini değerlendirebilirler.

Teknoloji hayatımızın her noktasını daha keyifli hale getiriyor. LG'nin hayatın her noktasına dokunduğu teknolojilerini sergilediği LG Innofest şu anda Kore'de tüm hızıyla devam ediyor ve gelişmeler gerçekten göz kamaştırıcı. Innofest'te tanıtılan yenilikçi teknolojilere sahip ürünler Türkiye'ye geldiğinde test merkezimize konuk edecek ve beraber mercek altına alacağız.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli LG 65SK8500PLA
Ürün Markası LG
CHIP Online Notu
90
Ekran Boyutu 55" & 65"
Ekran Tipi Slim Direct
Çözünürlük Ultra HD (3840x2160)
İşletim Sistemi webOS (AI ThinQ)
İşlemci Alpha7 Akıllı İşlemci
HDR Desteği Var
Ses Çıkış Gücü 40 W 2.2 Hoparlör Sistemi
Ses Özellikleri Dolby Surround, Ultra Surround
Bağlantılar HDMI 2.0b (4 adet), USB (2 adet), Wi-Fi, Bluetooth, komponent