LG K11 İnceleme

LG'nin bütçeye uygun akıllı telefon arayanlara sunduğu K11, gerçekten de bütçe dostu mu? İnceledik!

CHIP Online Notu 65
  • Kompakt tasarım
  • Parmak izi okuyucu
  • 3.5 mm kulaklık girişi
  • Uygun pil ömrü
  • Portre modu & geniş selfie
  • FM radyo
  • Android 7.1
  • 2 GB RAM
  • Ekran çözünürlüğü
  • Kamera düşük ışık performansı
  • Yüksek fiyat

Akıllı telefonların genel olarak fiyatlarının büyük oranda dolar kuruna bağlı olarak artmasıyla, kullanıcılar tercihlerini bir önceki jenerasyona ait amirallerden ve bütçe dostu akıllı telefonlardan yana kullanmaya başladı. Bu noktada da piyasaya yeni giren bütçe dostu akıllı telefonlar dikkat çekmeye başladı kuşkusuz. Bunlardan biri de bugün değerlendireceğimiz LG K11 modeli oluyor.

LG K11, 1499 TL fiyat etiketine sahip bir akıllı telefon. Bu fiyatıyla, bir akıllı telefon satın almak isteyenler için iyi bir tercih olabilir belki ancak bu biraz da kuşkusuz sahip olduklarına bağlı. Peki, LG K11 bizlere neler sunuyor? Şimdi biraz daha yakından bakalım.

Siyah renkli klasik tasarım

Siyah renkli klasik tasarım

LG K11, siyah renkli gövdesiyle güzel görünen bir model olurken, tek elle kullanıma uygun yapıda boyutuyla da kolay kullanım sağlayan bir telefon oluyor. Telefonun ağırlığı 161 gram, kalınlığı ise 8.7 mm.

Telefonun çevresinde bir güç tuşu aramayın, zira LG bu işlevi direkt olarak parmak izi sensörüne atamış. Evet, telefonun arkasında bir iyi çalışan bir parmak izi okuyucu bulunuyor ve güç tuşu olarak da yine bunu kullanıyorsunuz. Ses butonları ise telefonun sol yanında.

3.5 mm kulaklık girişi bu modelde atlanmamış. Alt bölümde de yine microUSB yuvasını görüyoruz. Telefonun SIM kart çekmecesi de sağ yana konumlandırılırken, bu modelin çift SIM kart desteği sunmadığını da belirtelim. Aynı alanda microSD kart yuvası ise mevcut. Bu yolla telefonun hafızasını 256 GB daha genişletebiliyorsunuz.

Yine telefonun hoparlör mazgalı da arka tarafta yer alıyor.

5.3 inç boyutlu 720p ekran

5.3 inç boyutlu 720p ekran

LG K11, 5.3 inç boyutunda bir ekranın sahibi. Bu boyut, nispeten küçük ekran tercih edenler tarafından memnun edici bulunacaktır. Açıkçası K11, oldukça klasik bir telefon. Zira ekranın üst ve altındaki kenarlar, dikkati çekiyor. Son dönemde akıllı telefonlarda iyiden iyiye görmeye alıştığımız ince ekran çerçeveleri bu modelde yok. Bu kabul edilebilir bir yaklaşım, tercih meselesi elbette. Piyasada çeşitlilik sağlanması adına ise belki hoş bir hareket olarak da nitelendirilebilir. Zira herkes ince kenarlı telefon sevmeyebilir. Fakat navigasyon tuşlarının da ekrana sanal olarak yerleştirilmiş olması, ekran alanının kullanımını daraltan bir etken doğrusu.

Telefonda yer alan işletim sistemi Android 7.1. Bu da rakip modellere kıyasla eski bir işletim sistemi oluyor. Zira bu segmentte artık yeni modellerin Android 8.1 ile geldiğini görüyoruz.

LG K11 özellikleri neler?

LG K11 özellikleri neler?

Peki, LG K11'in teknik kadrosunda neler var, pil ömrü ve kameraları nasıl? Telefonun işlemcisi olarak MediaTek MT6750 tercih edilmiş. Bu işlemci 1.5 GHz ve 1.0 GHz frekanslarında çalışan 8 çekirdek sahibi. Buna bağlı olarak Mali-T860 grafik birimi de telefonda yer alıyor. Buraya kadar telefonun sınıfına uygun olduğunu söyleyebiliriz. Fakat telefonda 2 GB RAM olması üzücü. İşletim sistemi kullanımında her ne kadar akıcı işlem performansı sunsa da, farklı uygulamalar çalıştırdığınızda bir süre sonra RAM'in tükendiğini göreceksiniz. Bu da kullanımınızı olumsuz etkileyecek. Artık bu tip telefonlarda en az 3 GB RAM gerekiyor.

LG K11'in hafızası da yine 16 GB kapasitesinde. Bu da nispeten dar bir alan. Neyse ki bu alanı az önce de söylediğimiz gibi microSD kart yoluyla arttırabiliyorsunuz.

Telefonun bataryasına baktığımızdaysa 3000 mAh kapasitesinde olduğunu görüyoruz. Bu kapasite, bu telefonu rahat gün boyu götürebiliyor. Bu anlamda LG K11, çok zorlamayacağınız bir telefon olduğundan, pil konusunda sizi sıkmayacak.

LG K11'in kameralarına baktığımızdaysa yine standart kalıpları görüyoruz: Arkada 13 MP, önde ise 8 MP kameralar yer alıyor. Arkada bir LED flaşın da bulunduğu telefonda, f/2.2 diyaframlı arka kamerada faz algılamalı otofokus yer alıyor. Ön kamera ise f/2.0 diyramlı olarak geliyor. Uygun ışık koşullarında güzel kareler yakalayabilen LG K11, elbette kameralarıyla çok iddialı bir model değil. Işık düştüğünde flu ve grenli fotoğraflar çeken K11, ön kamerasıyla ise yeterli ışıkta portre modundan yararlanma imkanı tanıyor.

Bu arada hem ön hem arka kamera ile Full HD video kaydı yapabiliyorsunuz.

Özetle

Sonuç olarak LG K11, genele kıyasla düşük fiyatıyla uygun fiyatlı bir telefon olarak adlandırılabilir, fakat yine de sahip olduklarını yüksek fiyata sunan bir model oluyor. Telefonu çok yormayacak olan kullanıcılar tarafından tercih edilebilir belki fakat bu tip kullanıcıların 1500 TL altında tercih edebileceği çok sayıda model yer alıyor doğrusu. O anlamda LG K11'in pek de yıldızını parlatabilen bir model olduğunu söylemesi zor doğrusu. Mesela yine LG'nin Q6 modeli daha çekici görünüyor.

Kimler Almalı

1500 TL bandında, klasik tasarım çizgileri taşıyan LG marka bir akıllı telefon arayanlar LG K11'i tercih edebilirler.

Alternatifleri

LG K11'e alternatif olarak LG Q6, Vestel Venus E4, Huawei P Smart gibi modelleri tercih edebilirsiniz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli LG K11
Ürün Markası LG
CHIP Online Notu
65
İşletim SistemiAndroid 7.1.2
İşlemciMediatek MT6750
Çekirdek (CPU)8
İşlemci Hızı1.5 - 1.0 GHz
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu5.3 inç
Ekran Çözünürlüğü720 x 1280 px
Grafik İşlemciMali-T860MP2
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama256 GB
Ön Kamera8.0 MP
Arka Kamera13 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Batarya Kapasitesi3000 mAh
Parmak İzi SensörüVar
Boyutlar75 x 148 x 8.7 mm
Ağırlık161 gr.
Okuyucu Yorumları