LG UltraGear 27 OLED Gaming Monitör İnceleme

Oyunculara yönelik UltraGear serisi monitörlerini geliştirmeye devam eden LG, bu sefer 1440p 240Hz OLED oyun monitörüyle karşımızda.

CHIP Online Notu 90
  • Çarpıcı görüntü kalitesi
  • Yüksek yenileme hızı
  • Düşük gecikme süresi
  • Zarif tasarım
  • Geniş bağlantı noktası desteği
  • Çok parlak değil
  • Uzaktan kumandayı kaybedince bazı özelliklere erişiminiz gidiyor

Oyunculara yönelik UltraGear serisi monitörlerini geliştirmeye devam eden LG, bu sefer 1440p 240Hz OLED Oyun Monitörüyle karşımızda. OLED ekrana sahip bu monitör, 240Hz tazeleme hızı, NVIDIA G-SYNC ve AMD FreeSync Premium desteği, 0.03ms optimize edilmiş tepki süresi gibi özelliklerle geliyor. Peki bu monitör oyun performansınızı ne kadar değiştirebilir derseniz, o halde detaylar geçelim.

Birçok oyuncu, 27 ve 32 inç boyutlarında yüksek yenileme hızına sahip OLED oyun monitörlerini uzun süredir bekliyordu. LG UltraGear 27GR95QE-B modeli ile aslında bu bekleyiş sona erdi.

Peki, LG UltraGear 27GR95QE-B'yi bu kadar harika yapan şeyler neler? Onu rakiplerinden ayıran en temel özellik, 2,5K OLED ekranıyla görsel doğruluğa oynaması. Oyunlar bu monitörde olağanüstü görünüyor. Süper hızlı 0,03 ms tepki süresi ve 240 Hz yenileme hızı oyun keyfinizi ikiye katlıyor.

Tasarımı Nasıl?

Yanlar ve alt kısımdaki aydınlatma bir yana, LG UltraGear OLED monitörü bir oyun monitörü olarak tanımlamakta zorlanabilirsiniz. Bacaklarındaki LG ve UltraGear logoları dışında, tamamen siyah kasa herhangi bir süslemeden yoksun. Bu tasarım aslında ona farklı bir hava da katmış.

Standla birlikte yaklaşık 7.3 kg ağırlığında olan LG UltraGear OLED, aşırı büyük veya ağır değil. Standın V şeklindeki ayakları da masa üzerinde fazla yer kaplamıyor.

Monitörün ayağı oldukça sağlam olup 110 mm'ye kadar yükseklik ayarı, -5/15 derece eğme, döndürme, 90 derece saat yönünün tersine döndürme ve 100x100mm VESA montaj uyumluluğu sunuyor.

Giriş çıkış portu tarafında LG UltraGear OLED, 2 adet HDMI 2.1 , 1 adet DisplayPort, 2 adet USB-A, 1 adet USB-B ve kulaklık girişi dahil olmak üzere çok sayıda bağlantı noktasına sahip. HDMI 2.1 desteği, Destiny 2 gibi oyunları 120Hz'de oynamak isteyen konsol oyuncuları için özellikle dikkat çekici. Öte yandan bu, PS5 ve Xbox Series X'te bu kadar yüksek yenileme hızını destekleyen birkaç oyundan biri, ancak geleceğe hazır olması için monitörde HDMI 2.1'e sahip olmak güzel.

LG UltraGear OLED, piyasadaki en gösterişli görünen oyun monitörü olmasa da normal ofis kullanım için de zarif. Onu ofisteki masanıza koyduğunuzda sırıtacak türden değil. Ayrıca, ekran son derece ince ve ekranın 4 tarafında da ultra ince çerçeveler var. Görüntüye çok fazla gren eklemeden yansımaları önleyen hafif mat parlama önleyici kaplamaya da sahip.

Performansı Nasıl?

LG UltraGear OLED, 16:9 en boy oranına ve HDR desteğine sahip 27 inç OLED ekranla geliyor. Bu teknik özellikler, 240 Hz yenileme hızıyla birlikte, pürüzsüz ve net bir görüntü kalitesi sunuyor.

Bu monitörde God of War, RDR 2, Doom Eternal ve Cyberpunk 2077 oynadık. Açıkçası olağanüstü görüntü kalitesi bizleri hayrete düşürdü. Aksiyon sahneleri burada muhteşem bir şekilde ortaya çıkarken, neonlarla kaplı sokaklarla gezerken o dünya sizi içine çekiyor.

Burada 4K olarak izlediğiniz içerikler de oyunlar kadar net ve renkli görünüyor. Özellikle 4K HDR içeriklerde yalnızca renkler belirgin ve canlı olmakla kalmıyor, aynı zamanda monitör küçük ayrıntıları gösterme konusunda olağanüstü bir iş çıkarıyor.

UltraGear monitörü kullanırken 6 farklı ekran modu arasında geçiş yapabilirsiniz. Bunlar Gamer 1, Gamer 2, FPS, RTS, Vivid ve Reader. Gamer 1 modunda monitör sRGB renk gamının yüzde 138’ini ve DCI-P3’ün yüzde 98’ini kapsadı. Delta-E değeri de 0.41 ile oldukça iyiydi.

Bu monitör rakip monitörlere kıyasla aşırı parlak değil. 200 nite eşdeğer olarak derecelendirilmiş ancak bu, normal bir monitör, hatta 1’inci sınıf bir dizüstü bilgisayar ekranı için bile ortalamanın altında. Bununla birlikte, 200 nit düşük olsa da, OLED ekranların LCD ekranlar kadar parlak olmadığı da bir gerçek. Sonuç olarak buradaki parlaklık yeterli mi derseniz, yeterli diyebiliriz.

Oyuncuların Ayağını Yerden Kesecek

240 Hz yenileme hızı, 0,03 milisaniyelik süper düşük yanıt süresi ve Nvidia G-Sync ya da AMD Freesync desteğiyle bu monitör kesinlikle oyuncuların ihtiyaçlarını karşılıyor. Profesyonel bir e-spor oyuncusu olmasanız da monitörün duyarlı performansından yararlanabilirsiniz.

Call of Duty Warzone, reflekslerinizi maksimuma çıkarabilecek son derece hızlı oyunlardan biri. Ekranda ne kadar çok şey olursa olsun veya ne kadar hızlı hareket edersek edelim, LG UltraGear OLED asla teklemedi veya yavaşlamadı.

Herhangi bir monitörün görüntü ayarlarına, cihazın herhangi bir yerindeki özel menü düğmesiyle erişebilirsiniz. Ancak, LG UltraGear'da böyle bir özel düğme yok. Burada ürünle birlikte verilen uzaktan kumandayı kullanmalısınız.

Uzaktan kumandayı kaybederseniz, ekranın altındaki güç düğmesine basarak hızlı erişim menüsüne ulaşabilirsiniz. Belirli bir seçeneği seçmek için, güç düğmesini sola veya sağa hareket ettirmeniz yeterli. Güç düğmesi çok çıkıntılı olmadığından onu istenen yönde hareket ettirmeniz biraz zor.

Güç düğmesi üzerinden değiştirebileceğiniz seçenekler güç, giriş, ses düzeyi ve parlaklık. Uzaktan kumandanızı kaybederseniz bu monitörde mod değiştiremez, Adaptive Sync'i açıp kapatamaz, dil değiştiremez veya FPS sayacını etkinleştiremezsiniz.

Sonuç

LG UltraGear OLED 27GR95QE-B, 2023 yılı içinde incelediğimiz en iyi monitörlerden biri. Evet, ekranı rakipleri kadar parlak değil ama ultra akıcı performansına ve olağanüstü görüntü kalitesine sözümüz yok. Sade tasarımı da takdir ettiğimiz yönlerinden biri oldu. Bununla birlikte, menüye erişmek için uzaktan kumandaya ihtiyacımız olmasaydı biraz daha iyi olabilirdi.

LG UltraGear OLED'i bütçesi olan herkese bir oyun monitörü olarak önerebiliriz. 27 inç form faktöründe inanılmaz görüntü kalitesi ve pürüzsüz performans arayanlar bu modele bakabilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli LG UltraGear 27 OLED Gaming Monitör
Ürün Markası LG
CHIP Online Notu
90
HDMI 2.1 2 adet
DisplayPort 1 adet
Ekran27 inç
Çözünürlük2560x1440
Tarama Hızı240 Hz
PanelOLED
Parlaklık200 kandela
Kontrast (Tipik)1.500.000:1
VGAYok
KulaklıkVar
HoparlörVar