LG UV Artcool Klima İnceleme

LG, klima teknolojisini bambaşka bir seviyeye taşımış. İşte Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı LG UV Artcool klima hakkında bilmek isteyeceğiniz her şey.

CHIP Online Notu 90
  • Artcool tasarım
  • Başarılı soğutma / ısıtma yeteneği
  • Enerji verimliliği
  • Sterilizasyon tekniği & UVNano özelliği
  • Sessiz çalışması
  • 10 yıl garanti
  • Çevreye duyarlı
  • LG ThinQ uygulaması

Evleri süsleyen LG televizyonlarından beyaz eşya ürünlerine, ses sistemlerinden projektör ve monitörlerine kadar pek çok ürün burada bir arada yer alıyor. Sizler de son LG ürünlerini görmek için LG Brandshop, LG Klima Yetkili Satış Bayileri ve teknoloji perakende mağazalarını ziyaret ederek benzer deneyimi yaşayabilirsiniz.

İçerenköy City’s AVM, Mall of İstanbul ya da Vadistanbul Alışveriş Merkezi, bizim daha önce ziyaret ettiğimiz LG Showroom’ları olmuştu. Oralarda da çekimlerde bulunmuştuk; yeni teknolojilerini deneyimlemiş ve sizlere aktarmıştık. Bugün de buradayız ve yanımızda, artık yavaş yavaş yaz mevsimine hazırladığımız şu günlerde çok fazla ihtiyaç duyacağımız ürünlerden biri olan bir klima var.

Bir klima diyoruz ancak sıradan bir klima değil bu cihaz. Klima türünde teknolojinin geldiği son nokta demek daha doğru olur. Cihazın üstün özellikleri var. Bir kere enerji tasarruflu bir klima; enerji sertifikası A++. Aktif enerji kontrolü ile odadaki kişi sayısına göre planlama yapabiliyor. Ayrıca, UVNano özelliğe sahip. ThinQ teknolojisini içeriyor ve tasarımıyla da şöyle bir baktığınızda çok havalı göründüğünü hemen fark ediyorsunuz. Merak etmeyin hepsini anlatacağız, ancak şu güzel tasarıma hızlıca bir göz atalım.

Minimal tarzda tasarlanan LG UV Artcool, aynalı dizaynı sayesinde özellikle evinin dekorasyonunu beyaz, standart bir klima ile bozmak istemeyenlerin ilgi odağı olacaktır diye düşünüyoruz. Ön panelin aynalı olması sayesinde çevresini yansıtan LG UV Artcool, kesintisiz kavisli tasarım hatlarını benimsemesiyle modern bir görünümde ve ince yapısıyla da duvardan çok çıkıntı yaratmıyor.

Peki, tasarımıyla gayet şık ve güzel görünüyor ancak bu klimanın özellikleri neler? Çok teknik detaya girmeden anlatmaya başlayalım; eğer daha fazla teknik detay istiyorum diyorsanız o başka, onları da hızlıca veririz; o zaman hemen videonun açıklama kısmına bıraktığımız ürünün linkinden daha detaylı bilgi alabilirsiniz, ancak zaten videonun devamında da anlatacağız.

Şimdi, öncelikle bu klimanın en göze çarpan özelliği işini çok iyi yapabilmesi. Bir klimadan ne bekleriz?

  1. Yazları serin, kışları sıcak bir ortam sağlamasını.
  2. Temiz hava vermesini.
  3. Bunu yaparken aynı zamanda sessiz çalışmasını.
  4. Enerji tasaruflu davranmasını.


LG UV Artcool hepsini yapıyor, bir de bunlara ilaveten akıllı özellikler getiriyor. Öncelikle bu klimanın 12, 18 ve 24 bin BTU seviyelerinde kapasiteye sahip 3 modeli olduğunu söyleyelim. BTU nedir derseniz, British Thermal Unit yani İngiliz Isı Birimi ifadesinin baş harflerinden meydana geldiğini söyleyebiliriz. Bu kapasiteler bir evi rahat rahat soğutabilecek ve ısıtabilecek seviyede. Her odaya uygun çözümler. Size uygun olanı seçebilirsiniz; böylece yazları ve kışları içiniz rahat olacak.

LG UV Artcool’un bir diğer alametifarikası ise, Dual Inverter Kompresöre sahip olması. Kanatçık kontrolleri ve salınım tekniğiyle soğuk ve sıcak havayı her köşeye iletebiliyor. Dual Inverter’ın en önemli özelliği hızlı soğutma ve hızlı ısıtma konusunda yardımcı olabilmesi. Klimayı açtınız ve elinizi üzerine tuttunuz diyelim, hemen sıcak veya soğuk havayı hissedebiliyorsunuz. Bu da enerji tüketiminin azalmasına katkı sağlıyor. Böylece yazın soğutma, kışın ise ısınma ihtiyacını karşılamak isteyenler ve özellikle de doğalgaz erişimi olmayan, kış aylarında, doğalgaz dışındaki ürünlerle ısınma ihtiyacını karşılayanlar da bu klimayı alarak, doğru yatırım yaptıklarından emin olabilirler.

Ayrıca Dual Inverter Kompresörün 10 yıl garantiye sahip olduğunu bilmek de ayrı bir rahatlama hissi veriyor. Zira bir klimada belki en çok başınıza masraf çıkartacak kısım motor kısmıdır. Bunun 10 yıl garantili olduğunu bilmek gerçekten de rahatlatıcı. Neticede uzun vadeli bir yatırım olacak.

Bu arada LG Inverter klimaların, Inverter olmayan klimalara göre yüzde 70’e oranla daha fazla enerji tasarrufu sağladığını da söyleyelim. Bu klima bu yönüyle TÜV Rheinland sertifikası da almayı başarmış. Yani tüm bu özelliklerinin yanında aynı zamanda enerji maliyetini düşürüyor ve bu yönüyle cebinizi düşünüyor. Böylece enerji faturalarından tasarruf ediyor ve çevreyi koruyabiliyorsunuz.

Enerji tasarrufu konusuna tekrar döneceğiz, ancak önce bu klimayla ilgili daha mühim bir konuya değinmek istiyoruz. Konu, sağlık. Sağlık Bakanlığı, LG UVNano özellikli klimaların hijyen etkisini onaylamış. Yani bu klima; Sağlık Bakanlığı tarafından, bakteri, küf, zararlı partikül ve kokuları yok ederek yüzde 99.99 oranında sterilizasyon sağlayabildiği konusunda onay almayı başarmış. Bu açıdan da içiniz rahat olsun.

Temiz hava konusu uzun yıllardır üzerine konuşulan bir konu ancak geçtiğimiz koronavirüs salgınından sonra günlük hayatın en önemli konularından biri haline geldi. Bu süreçte vaktimizin çoğunu kapalı alanlarda geçirmeye alıştık ve soluduğumuz havanın kalitesini sorgulamaya başladık.

LG UV Artcool klima, çevresine temiz hava veriyor ve yaşam alanınızdaki kötü kokuyu giderebiliyor. Klima, ilk olarak ön filtresine takılan tozu hapsediyor. Ancak sadece bu yok. Klimada 4 aşamalı filtre sistemi kullanılıyor. Ayrıca UVNano LED teknolojisi ile de bu kuvvetlendiriliyor.

UVNano LED teknolojisi, TÜV Rheninland sertifikalı bir teknoloji. Bu teknoloji ile zararlı partikülleri filtreleyebilen LG UV Artcool, yüzde 99.99 oranında sterilize edilmiş havayı odaya verirken aynı zamanda kötü kokuları da giderebiliyor.

UVNano LED, LG UV Artcool’un fanının altında yer alıyor ve fana ultraviyole ışın veriyor. Böylece klimaya giren zararlı partiküller ve bakteriler yok edilerek fanın odaya temiz hava vermesi sağlanıyor. Bu arada bu klima, otomatik iç temizliğini yapabilen bir cihaz. Klimanın her zaman temiz kalmasını sağlamak için içindeki nemi otomatik olarak kurutabiliyor.

Evet, buraya kadar tamamsak artık enerji konusuna dönebiliriz. Bu klima az önce de söylediğimiz gibi yüksek oranda enerji verimliliği gözetiyor. A++ enerji sertifikasına sahip olan LG UV Artcool, aktif enerji kontrolü sayesinde odadaki kişi sayısına göre otomatik olarak çalışma yöntemini belirleyebiliyor. Ayrıca bunu manüel olarak yapmak isterseniz 4 enerji tüketimi seviyesi sunuyor. Bu sayede ister tek başınıza ister ailenizle birlikte, enerji tüketimini ihtiyaçlarınıza göre 4 farklı seviyede belirleyebiliyorsunuz. Ne kadar enerji tükettiğini kontrol etmek isterseniz, bu da kolay. Aynalı ön panelinin köşesinde o an ne kadar enerji tükettiğini size gösterebiliyor. Böylece enerji tüketimini buradan kolayca izleyebiliyor ve azaltabiliyorsunuz.

LG UV Artcool, bu akıllı özellikleri bir uygulamada da elinizin altına getiriyor. Tek yapmanız gereken cep telefonunuza LG ThinQ uygulamasını indirmek. Bu uygulama ile klimanıza uzakta olsanız da kolayca bağlanabilir, sadece bir düğmeye dokunarak çalıştırabilirsiniz. Ayrıca uygulama üzerinden odanın o anki sıcaklığını ve hava kalitesini de izleyebilirsiniz. Öte yandan ThinQ uygulamasından günlük, aylık ve yıllık enerji harcamalarını da kontrol edebiliyorsunuz. Yani bu uygulama sayesinde kontrol tamamen sizde.

Bu arada LG UV Artcool’un hatırı sayılır şekilde sessiz çalıştığını da söyleyelim. Özellikle uyku modunda 27 dB’e kadar düşük ses modunda çalışabiliyor. Zaten siz de yakından incelerseniz ne demek istediğimizi anlayacaksınız.

Son olarak LG UV Artcool’un çevreci olması özelliğiyle de ön plana çıktığını söyleyelim. Bu klimada kullanılan R32 soğutucu gaz, çevre kirliliğini önlüyor. Böylece klimanızı çalıştırdığınızda doğaya zarar vermemiş oluyorsunuz.

Sonuç

Evet, LG UV Artcool bu şekilde. Gerçekten etkilendiğimiz bir ürün oldu. Özellikle yaz mevsimi yaklaşırken, iyi bir klima gölgesinde dinlenmenin ne demek olduğunu, en iyi, kavurucu sıcaklar altında kalanlar bilecektir. Umarız onlardan olmazsınız diyelim. Dediğimiz gibi daha detaylı bilgi için LG UV Artcool’un linkini videonun altına bırakıyoruz. Oradan da ulaşabilirsiniz.

LG UV Artcool ile ilgili daha fazla bilgi almak için: https://www.lg.com/tr/klima/lg-ac24bh

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli LG UV Artcool Klima
Ürün Markası LG
CHIP Online Notu
90