Bildiğiniz ağ ürünlerinden oldukça farklı.

Zengin ve üst seviye özellikleri sayesinde, klasik yönlendiricilere ilham kaynağı olacak bir ürün.

Linksys EA4500 İnceleme
CHIP Online Notu 95
  • Profesyonel ayarlar ve detaylar
  • Hız odaklı tasarım
  • Yüksek fiyat

Ağ ürünlerinde kalitesini ispatlamış bir marka olan Cisco tarafından geliştirilen Linksys EA4500, kablosuz bir yönlendirici. Modem özelliği bulunmadığı için kullanım alanı sadece modeminizden gelen ethernet kablosu için geçerli. Günümüzdeki birçok üründe olduğu gibi Linksys EA4500'de de bulut depolama özelliği ön plana çıkanlar arasında. Arka kısımda yer verilen USB arabirimine takacağınız bir taşınabilir diski tüm ürünlerde ağdaki bilgisayarların kullanımına açabilirsiniz. Linksys EA4500'de ise her nerede olursanız olun diskinize internet üzerinden de erişim sağlayabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey bulut depolama servisine ücretsiz olarak üye olmak ve modeminizi hesabınızla eşleştirmek. Diğer yandan bulut depolamanızdaki dosyaların akış şeklinde tablet ve akıllı telefonlarınıza alınabilmesi için gerekli uygulamaların geliştirildiği de biliniyor.

Linksys EA4500'ün arkasında dört adet ethernet arabirimi var. 1000 Mbps desteği sayesinde oldukça hızlı bir ağ deneyimi yaşayabileceğinizi söyleyebiliriz. Kablolu ağ hızının en önemli avantajı hiç şüphesiz ağdaki diğer cihazlara yüksek çözünürlükteki videoların aktarımını kolaylaştırması. Linksys EA4500 aynı zamanda bir DLNA sertifikalı bir ortam sunucusu ve ağınızdaki diğer tüm DLNA sertifikalı ürünlere içerik sağlayabiliyor. Bahsettiğimiz işlemi kablosuz olarak da gerçekleştirme şansınız olduğunu unutmayın. Dahili antenler olsa da ürünün desteklediği 450 Mbps'lik kablosuz ağ oldukça randımanlı çalışıyor. Yayın bandı olarak standart 2.4 GHz veya yeni nesil 5.0 GHz seçebilme şansınız var. Multimedya aktarımı için özellikle 5.0 GHz tavsiye ediyoruz. Oldukça kolay bir şekilde kurulup kullanılabilen Linksys EA4500'ün uygulama destekleri sayesinde daha kolay yönetilebilen bir ürün olduğunun da altını çizmek gerekli.

Özetle

Yeni nesil bir ürün satın alıyorken 5.0 GHz yayın teknolojisini önemsemeniz gerektiğini belirtelim. Özellikle yüksek çözünürlükteki videoların kablosuz olarak aktarımında 5.0 GHz teknolojisi oldukça işe yarıyor. 450 Mbps'lik hız da rakiplerini kıskandırmak adına yeterli.

Alternatifleri

Ağ ürünlerinde bir dünya markası olan Linksys'ten bahsettiğimizi unutmayın. Fiyatı haklı olarak yüksek ancak üst seviye kurumların bile güvenerek kullanacağı bir ürünle karşı karşıyayız.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Linksys EA4500
Ürün Markası Linksys
CHIP Online Notu
95
Standart 802.11n
Hız 450 Mbps
Yayın Bandı 2.4 GHz / 5.0 GHz
Ethernet 4 x 1000 Mbps
USB Arabirimi Var
Okuyucu Yorumları