Mcdodo CH-402 Hızlı Şarj Cihazı İnceleme

Telefonların büyük boyutlu şarj cihazlarını yanında taşımaktan sıkılanlar için Mcdodo harika bir çözüm sunuyor. İşte küçük boyutuyla cebinize bile rahatlıkla sığabilen Mcdodo CH-402 hakkında bilmeniz gerekenler ve Mcdodo CH-402 incelemesi.

Mcdodo CH-402 Hızlı Şarj Cihazı inceleme
CHIP Online Notu 86
  • Ufak ve hafif
  • Sağlam yapı
  • 20W PD hızlı şarj desteği
  • Güvenlik özellikleri
  • Nispeten uygun fiyatlı
  • Tek çıkış var

Size “Akıllı telefon kullanan insanların en büyük sorunu ne?” diye sorsak eminiz çoğunuzun cevabı şarj olacaktır. Evet, telefonların pilleri artık eskisine nazaran çok daha uzun bir kullanım ömrü sunuyor, ancak ne olursa olsun bu süre yeterli gelmiyor. Elbette powerbank’lerle bu süreyi uzatabiliyoruz, ancak o da her zaman yanımızda olmayabiliyor -ki özellikle yüksek kapasiteli olanların boyutları büyük oluyor. Peki, çare ne? İşte bu gibi bu anlarda ultra ufak şarj adaptörleri öne çıkıyor.

İncelediğimiz Mcdodo CH-402, bizim şimdiye kadar gördüğümüz en ufak şarj adaptörlerinden biri. Evet, belki daha önce incelediğimiz Mcdodo adaptörleri kadar fazla özelliğe sahip değil, ancak yine de boyutuna göre büyük işler başarıyor. Zaten asıl odak noktası kolay taşınması ve her yere sığabilmesi olduğundan gayet amacına uygun bir cihaz olmuş. Yaklaşık 2 parmak kalınlığındaki adaptör, oldukça hafif ve sağlam. Malzeme olarak yanmaz polikarbonat kullanıldığından ısıya karşı da dirençli. Görünüşü gayet sade ve hoş; parlak bir yüzeye sahip ve tüm şarj kablolarıyla uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış. Ayrıca renk olarak siyahı beğenmeyenler için mavi, mor ve beyaz olmak üzere 3 seçeneği daha var.

Bildiğiniz gibi son iPhone serisiyle beraber Apple da Tip-C portunu bir standart olarak belirledi. Daha doğrusu Avrupa Birliği baskısıyla belirlemek zorunda bırakıldı. Aslında bu iyi de oldu, zira hem Android hem iOS ekosisteminde aynı şarj adaptörünü kullanabilmek böylece artık mümkün hale geliyor. Yani ekstra masraf yapmamıza gerek kalmadığı gibi, her 2 cihaza sahip olanlar da fazladan adaptör taşımak zorunda kalmıyor.

Mcdodo CH-402 1 adet Tip-C portuyla geliyor. PD destekli bu port 20W’a kadar güç sağlayabiliyor. Test ettiğimizde vadettiği gücü sağladığını ilk elden deneyimledik. iPhone 14 Pro ve Xiaomi 13T Pro modellerinde şarj işlemini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmeyi başardı. Bu arada ofiste herkes Windows kullandığı için deneyemedik ancak, Mcdodo’nun belirttiğine göre adaptör, Macbook Pro ve Air modelleriyle de uyumlu. M1 ve M2 çipli Macbook’ların 30W güç adaptörüyle geldiğini göz önüne alırsak, muhtemelen yeterli gelecektir diye düşünüyoruz.

Son olarak adaptörün güvenlik noktasında da eksik bir yanı olmadığını belirtelim. Kısa devre, aşırı akım, aşırı voltaj, aşırı ısınma ve elektrostatik boşalma koruması gibi birçok güvenlik özelliğine sahip. Ayrıca cihaza zarar verme riskini azaltmak için adaptör, şarj seviyesi yüzde 80’e ulaştığında şarj işlemini otomatik olarak yavaşlatıyor.

Sonuç

Evet, sonuç olarak baktığımızda Mcdodo CH-402, basit ama kesinlikle kullanışlı bir cihaz. İster cebinize atın ister çantanıza, taşıması hiç dert değil. Özellikle akıllı telefonların kutusundan çıkan adaptörler düşünüldüğünde, onların yanında epey ufak kalıyor. Fiyatı da gayet uygun; şu anda güncel olarak 342 TL. Telefon üreticilerinin orijinal adaptör fiyatlarıyla karşılaştırıldığında bazılarıyla kafa kafa gelse de çoğu markadan neredeyse yarı yarıya daha ucuz. Ancak telefonunuz 20W ve üzeri hızlı şarjı destekliyorsa tam randıman alamayacağınızı göz önünde bulundurmanız lazım. Öte yandan yedek adaptör olarak kullanmayı tercih ederseniz, seyahatlerinizde işinizi kolaylaştıracak iyi bir seçim olabilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Mcdodo CH-402 Hızlı Şarj Cihazı
Ürün Markası Mcdodo
CHIP Online Notu
86
Çıkış 5V⎓3A, 9V⎓2,22A, 12V⎓1,67A
Güç Maksimum 20W
Sertifika CE, RoHS, CCC
Malzeme Yanmaz
Renk Siyah
Boyutlar 32.4 x 35.7 x 72.1mm
Ağırlık 52 gr.