Meizu EP52 İncelemesi

Meizu'nun sporculara özel Bluetooth kulaklığı EP52'yi kulağımıza takıp yola çıktık.

CHIP Online Notu 89
  • Bas performansı
  • Suya dayanıklı
  • Hafif yapı
  • Şık tasarım
  • NFC yok
  • Ortalama pil ömrü

Hatırlarsanız kısa bir süre önce Meizu'nun resmi olarak Türkiye'de olduğunu söylemiş ve ilk gelen ürünlerden Meizu M5 Note'u incelemiştik. Bu defa da Meizu'nun farklı bir ürünü bizlerle; bu sefer şirketten bir akıllı telefon değil, kulaklık geldi; Meizu EP52 elimizde.

Meizu EP52, bir Bluetooth kulaklık seti. Tasarımı itibariyle sporculara özel olarak hazırlanan kulaklık, boyun bandıyla geliyor ve IPX5 sertifikasına sahip olmasıyla da dikkat çekiyor. Buna hemen açıklık getirelim: IPX5 sertifikası, düşük basınçlı suya karşı bir koruma içeriyor. Bununla sporcular için ideal oluyor, ancak yüzücüler bunun dışında. Kulaklıkta nano kaplama da unutulmamış. Bu iki özellikle birlikte kulaklık, ter ve sıçramalara karşı etkili oluyor.

Rahat bir boyun bandına sahip olan EP52, kulaklara rahat oturması için konforlu silikon başlıklara sahip. Kulaklık sporcular için olduğundan, başlıklar da buna göre tasarlanmış. Böylece kulağınıza sabitlenen kulaklık, spor yaparken kulağınızdan düşmüyor.

Kulaklığı takmadığınız zamanlarda boynunuzda birleşmesi ve derli toplu bir görünüm sağlaması için manyatik şekilde tasarlayan Meizu, ayrıca boyun bandının bir ucuna ses kontrol tuşları da yerleştirmiş. Böylece telefonunuza çağrı geldiğinde buradan alabiliyorsunuz.

Performans

Performans

Kulaklık seti, kayıpsız bir ses iletimi için CSR8645 yonga setini kullanıyor ve yüksek kalitede müzik performansı sağlıyor. Qualcomm apt-X ses algoritmasını destekleyen kulaklık, özellikle zengin bas deneyimi sunuyor. O anlamda yüksek bas sesleri seviyorsanız, bu kulaklık sizin için ideal olacaktır. Ancak müzikleri yüksek perdeden dinlediğinizde ise seste ayrıntılar karışabiliyor. Bu anlamda sesler biraz daha ayrıntılı olabilirmiş.

Öte yandan telefon görüşmeleriniz için de üzerindeki mikrofonun gayet yeterli seviyede olduğunu söyleyelim. Telefon görüşmelerinde herhangi bir aksaklıkla karşılaşmadık; iç ve dış kullanımlarda yaptığımız denemelerde, kulaklığın ses iletimini başarılı bulduk.

Meizu EP52, içinde 150 mAh kapasitesinde bir batarya bulunduruyor ve bununla 8 saate kadar pil ömrü sağlıyor. Kulaklığın bekleme süresi ise 150 saate kadar olarak belirtimiş durumda.

Özetle

Meizu EP52, sporcu kulaklıkları arasında iyi bir model oluyor. Özellikle rahat ve 22 gram gibi hafif yapıda olması, onun en büyük artılarından. Elbette şık tasarımı ve ses performansı da öyle. Ses konusunda enerjik baslarıyla dikkat çeken kulaklık, su sıçramalarına karşı dayanıklı olmasıyla da aktif koşullara uygun. Bu anlamda Bluetooth kulaklık arayan spocuların yakından incelemelerini önerebiliriz. Meizu EP52'nin fiyatı ise 249 TL.

Kimler Almalı

Meizu EP52'ye alternatif olarak Plantronics BackBeat FIT 305 de sporcular tarafından incelemenmesi gereken bir diğer Bluetooth kulaklık.

Alternatifleri

Meizu Ep52, bir sporcu kulaklığı. Sporla ilgilenen, koşuya çıkan veya aktif koşullarda müzik dinlemekten hoşlanan kullanıcılar Meizu EP52'yi rahatlıkla tercih edebilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Meizu EP52
Ürün Markası Meizu
CHIP Online Notu
89
Tip Kulak içi
Bağlantı Kablosuz
Bluetooth 4.1
NFC Yok
Menzil 10 metreye kadar
Frekans Tepkisi 20 – 20.000 Hz
Hassasiyet 93 dB
Pil Süresi 8 saate kadar
Bekleme Süresi 150 saate kadar
Ağırlık 22 gr.
Okuyucu Yorumları