Mercusys MU6H İnceleme

Bilgisayarınızda Wi-Fi alıcısı yoksa ya da performansından memnun değilseniz bu bölümde sizleri geliştirilmiş Wi-Fi performansı sağlayan USB adaptörü Mercusys MU6H ile tanıştırıyoruz.

CHIP Online Notu 90
  • Yüksek performans
  • Uygun fiyat
  • Yüksek kazançlı yön değiştirebilir anten
  • Bağlantı performansı

Masaüstü bilgisayarınızda halihazırda Wi-Fi sinyallerini alamıyorsanız ya da dizüstü bilgisayarınızın Wi-Fi performansından memnun değilseniz cihazınızı değiştirmenize gerek yok. Bunun çok daha kolay bir yolu var: Bir Wi-Fi USB adaptörü kullanarak basit bir şekilde cihazınızı Wi-Fi’ya kavuşturabilirsiniz.

piyasada farklı markalar altında çok sayıda USB Wi-Fi adaptör mevcut, ancak elbette iyi performans için satın alacağınız üründen emin olmanız önemli. Bunun için bugün sizlerle Mercusys MU6H USB Wi-Fi adaptörünü tanıştıracağız. Hem iyi performans sağlayabileceğiniz, hem de yüksek fiyat ödemeden sahip olabileceğiniz iyi bir fiyat/performans ürünü olan Mercusys MU6H, çok basit şekilde cihazınızın Wi-Fi sinyallerini almasını sağlayacak.

Bizi yakından takip edenler bilecekler ki, Mercusys tanıdık kaliteli markalardan. Ağ pazarının lider üreticisi TP-Link’in alt markası olan Mercusys, ağ pazarında bütçe dostu ve uygun fiyatlı cihazlarıyla önemli bir açığı kapatıyor. Böylece kablolu ya da kablosuz ağ cihazı ihtiyacında kesenin ağzını çok fazla açmadan iyi cihazlar satın alabiliyorsunuz. Mercusys MU6H de bunlardan sadece biri.

Mercusys MU6H, dediğimiz gibi bilgisayarınıza Wi-Fi yeteneği kavuşturacak bir cihaz. Bunun için bu cihazı bilgisayarınıza USB üzerinden bağlıyorsunuz ve açılan ekrandan kurulum sihirbazı ile kurulumunu birkaç adımda tamamlıyorsunuz. Herhangi bir sürücü indirmenize gerek yok. Bu işlemin ardından artık bilgisayarınız Wi-Fi’a sahip olacak.

Peki, bu cihazın yetenekleri neler? Öncelikle oldukça uzun bir anteni olduğundan bahsederek başlayalım. Bu uzun anten, uzaktaki Wi-Fi sinyallerini alabilmek için 5 dBi yüksek kazançlı yapıda tasarlanmış. Bu oldukça önemli. Eğer bu tip bir cihaz satın almayı düşünüyorsanız bu değere bir hayli dikkat etmenizi öneririz, zira pazardaki bu tip pek çok üründe geleneksel olarak 2 dBi anten yer alıyor ve bu da daha dar bir Wi-Fi menzili anlamına geliyor.

Mercusys MU6H’nin en önemli avantajlarından biri 5 dBi antene sahip olması. Böylece modemden uzakta olsanız da Wi-Fi performansında düşüş yaşamayacaksınız. Ayrıca antenin sabit olmaması da farklı ortamlarda Wi-Fi ağlarını daha iyi yakalamak adına önemli. Hareketli anteniyle 3 kademeli açı sunan Mercusys MU6H’nin antenini böylece konumuza göre ayarlayabiliyorsunuz.

Mercusys MU6H’nin bir diğer avantajı da çift bant desteğine sahip olması. Bu cihaz hem 2.4 GHz ağları hem 5 GHz ağları görebiliyor. Böylece modemin sağladığı 5 GHz ağ üzerinden de bağlantı kurabiliyorsunuz. Özellikle yüksek veri akışı yapan ve oyunlarda kayıpsız internet performansı isteyenlerin aradığı 5 GHz altyapısında yüksek hızlar elde etmek mümkün. Mercusys MU6H de bu bant üzerinden bağlantı kurduğunda 433 Mbps teorik hız desteği sağlayabiliyor. 2.4 GHz bant üzerinden bağlantı kurarsanız ise, 200 Mbps’e kadar önünüz açık.

Bizim altyapımız 100 Mbps olduğu için Mercusys MU6H’yi bu altyapıda değerlendirme şansı bulduk. Her 2 bantta da altyapımızın sağladığı azami performansı yakalayabilen Mercusys MU6H, özellikle oyunlarda düşük ping ile lag’siz bir oyun deneyimi yaşatabildi. Ayrıca pek tabii ki işimiz video olduğu için, videoları YouTube’a upload aşamasında da gayet hızlı çalıştığını gördük. Bu anlamda yalnızca standart kablosuz internet bağlantısı kurmak için kullanılabileceği gibi, ekstrem noktalarda da gerçekten de iyi bir çözüm olduğunu söyleyebiliriz Mercusys MU6H’nin.

Sonuç

Mercusys MU6H, gerçekten etkili bir ürün olmuş. Eğer bilgisayarınız Wi-Fi ağlarını görmüyorsa ya da sağladığı internet performansından memnun değilseniz gayet iyi bir çözüm olacaktır diye düşünüyoruz. Özellikleri ve performansı gayet iyi. Ayrıca fiyatı da çok yüksek değil. Şu an bu cihazı piyasada 225 TL fiyatla bulabiliyorsunuz. Bizce gayet ideal bir rakam. Elbette şöyle bir bakarsanız daha uygun fiyatlı cihazların olduğunu da görebilirsiniz, fakat bu cihazlarda hem anten kazancına hem bağlantı hızlarına hem de elbette markaya bakmayı ihmal etmeyin, zira aldığınız cihaz sizi memnun etmeyebilir ve sonrasında karşınızda bir muhatap dahi bulamayabilirsiniz. O anlamda Mercusys kafanızı rahat ettirecek ideal bir seçenek olacaktır kanaatindeyiz.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Mercusys MU6H
Ürün Markası Mercusys
CHIP Online Notu
90
Standart  802.11 b/g/n/ac
Frekans  2.4 GHz / 5 GHz
Bağlantı Hızı  433Mpbs (5GHz), 200Mpbs (2.4GHz)
Anten 5dBi
Arayüz USB 2.0
Boyutlar  57.8 x 16.8 x 173.4 mm