Meross Smart Wi-Fi Plug MSS210 İnceleme

Bu bölümde evinizi akıllı hale getirmek için yapabileceğiniz en basit ve en zahmetsiz şeyi açıklıyoruz.

CHIP Online Notu 90
  • Pratik
  • Kurulum ve kullanım
  • Uygulama desteği
  • Zamanlama özelliği
  • Fiyat

Evinizi akıllı hale getirmek için yapabileceğiniz en basit şey, satın alabileceğiniz en uygun fiyatlı cihaz bir akıllı priz. Piyasada 200 liraya bulabildiğiniz güzel modeller var. Peki, bunu alarak evi nasıl akıllı hale getirebiliyorsunuz? Tabii ki tüm evi değil, ancak en basit şekilde evi akıllandırmaya başlayabiliyorsunuz diyebiliriz.

Bu cihaz Meross Smart Wi-Fi Plug MSS210 akıllı priz. Şimdi bu cihazı prizi alıp duvar prizine takıyorsunuz. Sonra telefonunuza Meross uygulamasını indirip adımları takip ederek hızlıca prizle telefonunuzu eşleştiriyorsunuz. Sonra bu prize bir lamba, bir su ısıtıcısı, bir güvenlik kamerası ya da uzaktan kontrol etmek isteyeceğiniz başka herhangi bir cihaz bağlıyorsunuz. Hepsi bu kadar. Artık bu cihazı istediğiniz yerden istediğiniz zaman açıp kapatabilirsiniz.

Hatta bunu da pratik hale getirebilir, bu açıp kapatma işini manüel olarak bile yapmayabilirsiniz. Planlamanız mümkün. Meross uygulaması içinden rutinler oluşturabiliyorsunuz. Prizin hangi saatlerde açılıp kapanacağı veya ne kadar süre ile çalışmasını istediğinizi tamamen bu rutinlerden planlayabiliyorsunuz.

Dediğimiz gibi piyasada benzeri ve hatta daha önce incelediğimiz farklı modeller var. Ancak burada dikkat etmeniz gereken şey, bu tür cihazların iyi bir uygulama desteği sunup sunmadığına bakmanız olacak. Uygulama mühim, bu nedenle de bilindik markalara yönelmenizi tavsiye ederiz.

Meross Smart Wi-Fi Plug MSS210 kullandığımız süre içinde gayet etkili çalıştı. Şık bir tasarımı var. Duvar prizlerine taktığınızda güzel görünüyor. Ancak boyutu biraz büyük olduğu için 3’lü prize falan takarsanız yanındaki priz slotunu da işgal edecektir.

Üzerinde fiziksel olarak açıp kapatmak istediğinizde kullanabileceğiniz bir tuş bulunuyor. Bu tuşun LED ışığını da uygulama üzerinden açıp kapatabiliyorsunuz isterseniz. Cihazın Apple HomeKit, Amazon Alexa ve Google Assistant desteği de var. Bu şekilde de yararlanabilirsiniz.

Sonuç

Evet, evi akıllı hale getirebilecek en basit ve zahsmetsiz cihaz bu olsa gerek. Bir priz alarak evi kolayca akıllandırmaya başlayabilirsiniz. Oldukça pratik bir yöntem. Uzaktan kontrol etmek istediğiniz cihazlar varsa işinize yarayacaktır kanaatindeyiz. Meross Smart Wi-Fi Plug MSS210’un fiyatı ise 429 TL. Muadillerine göre biraz pahalı olması tek eksisi diyebiliriz. Burada da tercih size kalıyor. Bu arada Meross’un Bilkom güvencesiyle satışa sunulan bir ürün olduğunu da söyleyelim.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Meross Smart Wi-Fi Plug MSS210
Ürün Markası Meross
CHIP Online Notu
90