Cebinizdeki İşletim Sistemi

Pocket PC’ler için Microsoft tarafından üretilen Windows CE, piyasaya sürüldüğü zaman fazlasıyla dikkat çekmişti. Pocket PC 2002’de ise bu etkiyi görmek biraz daha zor.

Microsoft Pocket PC 2002 İnceleme
CHIP Online Notu 74

Çünkü yeni sürümün çıkışı çok fazla yenilik içermemesinden dolayı, bir devrimden çok evrim olarak nitelendiriliyor.Yeni sistemdeki ilk bakışta göze çarpan en büyük yenilik grafiti alanı. İlk baştan beri PalmOS’larda bulunan bu özellik artık Pocket PC 2002’de de var. Ayrıca pencerelere bir kapatma tuşu da eklenmiş. Ancak bu tuş yazılımları sadece ekrandan kaldırıyor. Dolayısıyla çok fazla uygulama açıldığında yavaşlama devreye giriyor. PalmOS cihazlarla bağlantıyı sağlayacak yeni infrared teknolojisinin yanı sıra sistemde dahili olarak bulunan Internet Explorer artık HTML 3.2 ve Wap 1.2.1 için de destek sağlıyor. Web sayfalarını resimler olmadan indirmek için yeni bir özellik de kullanıcılara sunulmuş. Ancak bu özellik Palm'inki kadar başarılı sayılmaz.İşletim sistemi sadece ARM işlemciler altında çalışabiliyor. PalmOS’un sunduğundan çok daha fazla özellik sunuyor.

Özetle

Zaten başarılı olan bir ürüne hoş bir güncelleme olarak nitelendirilebilir. Zaten bir Pocket PC’niz varsa çok da üzerinde durmanız gerekmez ama yeni bir tane alacaksanız üzerinde PocketPC 2002 bulunan bir cihaz çıkana kadar beklemekte fayda var.
Teknik Özellikler
Ürün Modeli Microsoft Pocket PC 2002
Ürün Markası Microsoft
CHIP Online Notu
74
Okuyucu Yorumları